Ivanka 75 -> RE: Puzanje (29.12.2012 17:52:31)
|
Kakve šašave bebe [sm=smiley36.gif] Moja beba je propuzala sa punih 10 meseci, već sam mislila da joj nešto fali i da je vodim kod neurologa. Bila je nekako veoma aktivna do 3 meseca a onda se ulenjila, nije htela više da se odiže na ruke a okretanju i kotrljanju da i ne govorim, pa sad možete i videti zašto sam strahovala za nju. Jednostavno je obožavala da lelži na podu, ili sedi ali često se dešavalo da ako je podignem da sedi onog momenta se odgurne napred i legne, i tako je znala da se igra po 2-3 sata. Onda je jednog dana (bili smo kod moje mame na letovanju), samo ustala, popela se na krevet (što nikad nije uradila) da bi nakon 2 dana počela da puzi ko matora!!! Ali je ta dva dana pre nego što je aktivno propuzala provela u okretanju levo desno u sedećem položaju (i tada sam se setila doktorkinih reči "propuzaće kad savlada osu simetrije" i postalo mi je jasno šta misli), dohvatala igračke, vrtela se na sve strane. I odmah je puzala nepred (tata je puzao nekoliko nedelaj unazad dok nije ukapirao [sm=smiley36.gif]) i to lepo i koordinisano i rukama i nogama, ko metak jedva smo je stizali [sm=smiley36.gif] Nepuna 2 meseca kasnije, koji dan posle 1 rođendana, sama je prohodala, nikad je nismo vodili za ruke, jedno veče je ustala sa poda i otišla u kuhinju i to je bilo to. Ovo vam pišem da ne biste imale strahove za dete kao ja, svako dete je priča za sebe.
|
|
|
|