jance -> RE: Puzanje (23.4.2012 9:20:25)
|
ovo me je sada malko uznemirilo: "Da bi zauzela četvoronožni položaj beba prvo treba da nauči da se uspravi kada je potrbuške, zatim da ima oslonac o opružene ruke da bi mogla da prebacuje težinu napred nazad i tek onda krene da puzi. Ako nije prošla sve faze u uzrastu kada je time trebala da ovlada, verovatno će početi da baulja "kao vojnik" ili da se rukama odguruje i kreće pomeranjem u nazad. " IZVOR Ogi bas to radi, baulja kao vojnik, ali se vec davno uspravlja potrbuske, i ume da se postavi onako na kolena i laktove i da se pomera napred-nazad onako u mesto ko da ce da se pokrene, pa opet se pusti na stomak i tako nastavi.. nikad ga nisam stavljala da sedi, samo sam nekoliko puta probala, od njegovog treceg meseca ga stavljam na stoma, lepo se okrece sa stomaka na ledja i obratno, igra se sa igrackama kad je na stomaku, pa mi nije jasno koju fazu uzrasta nije prosao, pa se to desava? mislim, sve sam radila kako treba, nisam dozvoljavala da ga stavljaju u sedeci ili stojeci polozaj, bas sam bila striktna, radim sa njim, stimulisem ga.... [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|