RE: Puzanje (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

choopa choops -> RE: Puzanje (25.5.2011 23:22:25)

IZVORNA PORUKA: marija32

Cupo, a sto ga ne pustis na pod?

Nemam gdje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image] Tamo gdje ima mjesta (hodnik, kuhinja), nema tepiha i prehladno je. Ma dosta mu je da puzi kod babe[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ako puzi.

Ana007 -> RE: Puzanje (26.5.2011 7:37:57)

Ja je spustim na tepih,ona mi otpuže na parket.Ja je vratim,ona opet.Tako da mi džaba tepih[sm=smiley36.gif]

marija32 -> RE: Puzanje (26.5.2011 16:17:18)

Ni ja nemam tepihe u stanu i stavljam ga na parket, nista im nece biti. Fizijatar mi je rekao da bebe obavezno budu sto vise na podu.

Anoniman -> RE: Puzanje (23.7.2011 9:52:47)

Marko vec neko vreme sprovodi neki cudan stil puzanja. Postavi se cetvoronoske, i onda se odgurna nogama, i doceka na stomak, pa opet cetvoronoske pa se odbaci na stomak... Radio je to expresno brzo, samo je meni bilo zao njegovog stomaka.
Danas je prvi put poceo da koristi i ruke, tj da puzi zapravo!
Niko srecniji od mene nije!

majathegreat -> RE: Puzanje (23.7.2011 10:10:26)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Još tako bolešljiv propuzao!

ishler -> RE: Puzanje (17.4.2012 10:49:51)

Da li je neko imao slicnu situaciju?
Moja beba puzi vojnicki prilicno brzo,nema nameru u cetvoronozni,odnosno dovede se kada hocce da sedne.
Ono sto mene brine je da li je nekome od vas dete puzalo vojnicki ,jer nije pravilno i plasim se da se ne razboli jer mi je cela kuca u parketu i granitu,pa ne znam sta da radim?

Anoniman -> RE: Puzanje (17.4.2012 10:56:14)

Šta je vojnički? Ležeći?

ishler -> RE: Puzanje (17.4.2012 10:59:05)

na stomaku vuce se na laktovima.
prilicno je brza

Lilla -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:10:19)

Mislim da ne postoji pravilno ili nepravilno puzanje [sm=smiley1.gif] Bitno je da nauce da se krecu, a kako, pa to sve zavisi od djeteta. Svi oni pronadju nacin koji im najbolje odgovara. [sm=smiley1.gif]

Moj cvrcak se vec odavno muci, toliko mu je muka jer ne zna da puze [sm=jezicek.gif] Grabi rukama naprijed a noge podvija pod sebe, ali nije jos naucio da se odigne i odgurne. A stenje za medalju dok to radi [sm=jezicek.gif]

jance -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:31:40)

Lilla i Ogi to radi, mada se sada vec tako i odguruje pa se malko i pomera, iako je njemu najbrze pomeranje okretanjem levo desno, ili na rukama pa oko vlastite ose. i ja isto mislim da je bitno da su oni nasli za njih najprakticniji nacin kako da se krecu u prostoru, ostalo ce doci vremenom. bas mi je drugarica pre koji dan pricala, cerkica joj prohodiala sa 11 meseci, kaze kad je kretala da puzi prvo je nedelju dana samo stajala onako cetvoronoske i klatila se levo desno, dok nije skupila hrabrosti da krene [sm=smiley1.gif]

ishler -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:35:35)

moja beka je se rano okretala na stomak i ledja i oko svoje ose,pa je pocela da se vuce,pa prestala,sada je ponovo krenula to vojnicki samo brzo,najvise se plasim da se ne prehladi posto je stomakom na parketu[sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:37:41)

IZVORNA PORUKA: ishler

Moja beba puzi vojnicki prilicno brzo,nema nameru u cetvoronozni,odnosno dovede se kada hocce da sedne.
Ono sto mene brine je da li je nekome od vas dete puzalo vojnicki ,jer nije pravilno i plasim se da se ne razboli jer mi je cela kuca u parketu i granitu,pa ne znam sta da radim?

Ishler, znam par beba koje tako puze, ništa im ne fali. Ali ti možeš malo da joj pomogneš da nauči, stavi je u položaj za puzanje ali joj ti drži stomak podignut i motiviši je nečim da krene da puzi. Staviš ispred nje nešto što voli da bi krenula to da dohvati.

nela79 -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:40:42)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: ishler

E da ste mogli da vidite kako je to majstorski radio. Mi smo bas bili odusevljeni njegovim "vojnickim" puzanjem. Prohodao je sa 10 mjeseci. Zasto bi to vojnicko puzanje bilo problem. Samo opusteno[sm=bravo.gif]

Ishler, znam par beba koje tako puze, ništa im ne fali. Ali ti možeš malo da joj pomogneš da nauči, stavi je u položaj za puzanje ali joj ti drži stomak podignut i motiviši je nečim da krene da puzi. Staviš ispred nje nešto što voli da bi krenula to da dohvati.

Ana RR -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:41:37)

Moj komša mi lepo uglača parket kada dođe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

nela79 -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:46:26)

Jes' vid'la [sm=smiley1.gif] Zato ja i kazem, vojnicki ili ne vojnicki bitno je da se krecu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ana RR -> RE: Puzanje (17.4.2012 11:48:18)

I da dođu do svih zabranjenih stvari u kući [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anck Su Nmaun -> RE: Puzanje (17.4.2012 12:22:02)

Ishler i moja T je tako puzala na pocetku po vojnicki!
Prvo je islo u nazad, pa onda tako kao vojnik dok nije savladala ono klasicno puzanje

ishler -> RE: Puzanje (17.4.2012 22:04:31)

Ja sam je stavljala u cetvoronozni,ali ne ona hoce ovako.Inace idemo na kontrole kod fizijatra jer je ranije rodjena,pa su mi rekli da je puzanje obavezno,ja bih volela da propuzi pravilno a ako ne sta da radim.Jedino me brine da se ne razboli.Hvala na savetima i iskustvu,puno znaci.

Mizzy -> RE: Puzanje (22.4.2012 18:43:31)

I moja Tara tako puzi, ja je zovem "marinac"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mi imamo laminat, i onu gumenu podlogu sam stavila, ali ona uvek stigne do laminata i lupa igračkama, znate kako zveči. Srecom smo u prizemlju!

jance -> RE: Puzanje (22.4.2012 20:29:34)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

I da dođu do svih zabranjenih stvari u kući [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=smiley36.gif] tacno tako...
i ja sam rekla, bitno je da se krece, a sada kako to vec nije moje, to je njegovo..

inace posle koliko su bebe koje su se ovako kretale propuzale normalno?

jance -> RE: Puzanje (23.4.2012 9:20:25)

ovo me je sada malko uznemirilo:
"Da bi zauzela četvoronožni položaj beba prvo treba da nauči da se uspravi kada je potrbuške, zatim da ima oslonac o opružene ruke da bi mogla da prebacuje težinu napred nazad i tek onda krene da puzi. Ako nije prošla sve faze u uzrastu kada je time trebala da ovlada, verovatno će početi da baulja "kao vojnik" ili da se rukama odguruje i kreće pomeranjem u nazad. " IZVOR

Ogi bas to radi, baulja kao vojnik, ali se vec davno uspravlja potrbuske, i ume da se postavi onako na kolena i laktove i da se pomera napred-nazad onako u mesto ko da ce da se pokrene, pa opet se pusti na stomak i tako nastavi.. nikad ga nisam stavljala da sedi, samo sam nekoliko puta probala, od njegovog treceg meseca ga stavljam na stoma, lepo se okrece sa stomaka na ledja i obratno, igra se sa igrackama kad je na stomaku, pa mi nije jasno koju fazu uzrasta nije prosao, pa se to desava? mislim, sve sam radila kako treba, nisam dozvoljavala da ga stavljaju u sedeci ili stojeci polozaj, bas sam bila striktna, radim sa njim, stimulisem ga.... [sm=zmeden.gif]

lesica -> RE: Puzanje (23.4.2012 9:23:47)

Ma Jance ne opterecuj se! Moja L je pomalo pocela da puzi tek kad je prohodala. Stabilno je sedela sa 7,5,ustala sa 8. Svako dete je prica za sebe.

ishler -> RE: Puzanje (23.4.2012 11:01:54)

Evo moja beka je sada kreneula u polozaj cetvoronoske malo se klati napred nazad pa se vrati i sedne.A kada brzo hoce stici do necega daljeg legne pa baulja.Nama je fizijatar rekao da bauljanje predhodi pravom puzanju,ne verujem u taj clanak jer moja beka odavno cvrsto sedi sa svim odbranama i ustaje iz lezeceg.
Tako da bez brige.[sm=smiley1.gif]

mamicak -> RE: Puzanje (18.5.2012 19:54:31)

Ja se vec dva meseca nadam da ce moja malena krenuti da puze. Ona ustvari to radi na neki nacin ali sasvim malo.i po meni nekako cudno.....Meni to izgleda kao da pliva (muski) ...okrene se sa strane pa ispruzi jednu ruku pa se povrati na stomak , malo skoci i pomeri se sasvimmalo napred. Tako par puta i nastavi se onda valjati do zeljenog cilja. Jos uvek ne zna sama da ustane i sedne. Prvo sam pomislila DA mnogo kasnimo, ali citajuci razna iskustva mi je sada malo lakse. Stavljam joj ispred razno razne igracke, telefon,aparat, daljinske..........i ona s uzbudjunjem sve zeli da krene ali nikako da to uradi......izludim nekad, ali necu odustati.

ishler -> RE: Puzanje (19.5.2012 17:03:14)

Ne sekiraj se moja je propuzala sa 9,5m i posle 10 dana stala na noge i vec seta uz namestaj,sve odjednom,tako da bez brige.Ima fore do 10m a ako ne nema veze[sm=smiley1.gif]Mada ja sam za puzanje jer se lepo razviju misici i kordinacija i ravnoteza.[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>