Anoniman
|
Pošto sam svesna koliko je strašno kada se majka, koja nije naučena na ovakav režim ishrane, susretne sa ovakvom situacijom, želim da napišem da to sve nije NIJE STRAŠNO! Sve je stvar navike, a kao ispomoć nekim početnicima, napisaću svoj jelovnik za poslednjih par dana, kao ideju nekome kome bi moglo zatrebati. Dakle, kada su mi prvi put doneli onaj bljutavi krompir, šargarepu, pirinač i meso u bolnici, mislila sam da ću bljuvati. Za koji dan mi je to sve bilo ukusno, da, da, baš tako bareno i neposoljeno. Pretpostavljam da je u prilog išlo to što sam jako malo pušila jer je zima napolju a morala sam van kruga bolnice da bih pušila, a i nisam baš imala kome da ostavim bebu svako malo. Cimerke mi jesu bile divne, ali nije fora da im svakih sat vremena ostavim bebu. Onda sam izašla iz bolnice, i evo... 28.1. - doručkovala sam u bolnici kiflu od istog testa kao beli hleb, i pirinač - ručak: punjene tikvice u bešamel sosu (puniti barenim mesom i pirinčem; bešamel praviti od vode i brašna) - pomfrit - večera: čorba (skuvaš supu i izmixiraš ): pileće belo, karfiol, krompir, šargarepa - kompot od jabuka - turska kafa (kažu NE Nes kafa, ni bilo koja druga, samo turska) 29.1. - turska kafa - doručak: čorba (skuvaš supu i izmixiraš ): pileće belo, krompir, karfiol, šargarepa + hleb - kompot od jabuke - ručak: pečena piletina i bareni krompir - večera: pita od jabuka i pita od bundeva u korama bez jaja 30.1. - turska kafa - pečena piletina i pirinač, sve preliveno gore navedenom čorbom, da ne bude suvo - pita od bundeva - supa: piletina, šargarepa, pirinač - pečeni batak i pečeni krompir - pita sa krompirom 31.1. - turska kafa - palačinke (ulje, brašno, voda, so) sa šećerom (gadne su, budu tvrde ) - pita sa krompirom - pilaf (sme da se koristi luk pri kuvanju) - pita od bundeve - pomfrit 1.2. - turska kafa - pita od krompira - pileća supa sa domaćim rezancima (bez jaja) - barena piletina i barena šargarepa, hleb - kompot od jabuka 2.2. - turska kafa - pečena piletina, pečeni krompir, preliven mixiranom čorbom - pita od jabuka 3.2. - turska kafa - pita od jabuka - testo sa krompirom (domaće testo, bez jaja) 4.2. - turska kafa - njoke sa šećerom (izostaviti jaja, prezlu sam praviti od običnog belog hleba) - mixirana čorba: piletina, šargarepa, karfiol, krompir, + prinač + hm, ja to zovem pogačice od krompira (brašno, baren krompir, ulje, voda, so (izostavlja se jaje); napravi se testo, vadi se modlom kružni oblik, kao mini pljeskavice i peče se na ulju; zgodno je jer se može jesti na slano uz meso, a može i sa šećerom). Neko će pitati zašto kafa... Ako vam stomak nije navikao na ovakav način ishrane, može biti belaja, što je mene snašlo 3-ći dan u bolnici. Nisam mogla na WC, jedva sam uspela, baš me je mučio stomak. U tom smislu, meni kafa pomaže da imam redovnu stolicu.
|