Mariya -> RE: Nega mlečnih zuba (13.12.2018 9:58:30)
|
Evo napisaću i ovde,moja deca kod zubara idu svako od prvog mlečnog zuba. L ima 21 mesec, bio je dosad 3x. Baš pazim na to da ih vodim redovno, valjda što sam ja kao dete navukla strah pa neću da se to ponovi sa njima. Dr pregleda zube,redosled,stanje,broj,žlezde,da savet ako treba i to je to. 10 minuta za 3 dece svakih 6 meseci mi stvarno nije teško.Inače Lu je imala karijes na prednjem mlečnom zubu sa 4, zubar je rekao da neće da popravlja jer je mali, neće uticati na stalne zube jer će joj uskoro ispasti,a neće da je traumira tako malu popravkom. I bio je u pravu, taj zubić je ispao uskoro a stalni sekutići su joj zdravi. (svi zubi su joj ustvari zdravi.) pored toga što je ja vodim 2x ona je išla i sa vrtićem i sa školom,jednom godišnje.H ima perfektne,savršene i zdrave zube, nije što je moja ali ima neverovatan osmeh[sm=smiley36.gif] L sam vodila i zato što škripi zubima, ima fleke i vidi se da su mu istanjeni od toga ali rekla je da je sve ok i da se to dešava.Maltretiram ih stalno sa pranjem zuba, mislim da je u ovom slučaju posebno značajno sprečiti a ne lečiti.
|
|
|
|