A. moram da stavim minimalno paste da je on ne vidi, i onda krene mene da imitira kako perem zube. Ako vidi da ima paste, ispere cetkicu [sm=smiley36.gif] A dok je bio manji jeo je pastu.
Pre neki dan padne i odlomi joj se coskic prednjeg zubica. Plasim se da to mesto ne postane podlozno karijesu. Kako je izgledala vasa prva poseta zubaru? Kako izvode fluorizaciju zubica? Premazu ili naprskaju?
Nismo bili. Kad je izbio prvi zubic imali smo drugih problema i obaveza, a vec duze vreme razmisljam kako bi trebalo, ali nikako da odemo [sm=smiley13.gif]
Nisam se dobro izrazila. Kad smo imali nekoliko zubica vec smo isli u posetu zubaru. To nas je poslao pedijatar. Posle sa godinu dana. I sada idemo jako cesto
Sarav -> RE: Nega mlečnih zuba (2.8.2017 8:40:21)
Išli smo i mi na taj prvi pregled čisto da stomatolog vidi kako se razvija vilica. Inače baš se pitam da li se deci oporavljaju zubi, tj da li se stavlja plomba?
Mojoj su stavljali.Neverovatno je oboje starije dece su,bez obzira na brigu i higijenu i sve,imali jako loše prve zube a druge(ove trajne😃) kao sa reklame.
Sarav -> RE: Nega mlečnih zuba (2.8.2017 8:51:00)
Hajde da se i ja tome nadam.. Doduše, sad joj nisu loši zubi, ima samo tu jednu četvorku koja kao da se okrnjia i to se širi vremenom pa mislim da je krajnje vreme za čika zubu.
Deluje kao da je mehanička jer nema ništa crno niti bilo kakva promena boje zuba, ali mi nije jasno kako se to javilo na spoju sa peticom a ona potpuno neoštećena? [sm=smiley13.gif] Biće da je ipak karijes
Ne mora da znaci da je karijes. Mene moj sin izludjuje sa pranjem zuba, toliko to "ofrlje" radi da ludim. Skoro svaki put ga vracam da opere jos jednom.