dunja RR -> RE: Spontani pobačaj (22.4.2017 22:31:01)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Evo i mene u ovoj temi nazalost. Nisam rekla na forumu da sam trudna jer sam od prvog pregleda imala osnovanu sumnju da nesto nije u redu jel je plod kasnio u datiranju 4 dana. Znaci na 6+2 kad sam ocekivala srcanu radnju gestaciona kesica je merila 5+6 sa zumancanom kesom i malim embrionom bez srcane radnje. Doktorka nije tome pridavala puno vaznosti i ne zameram joj jel "zene ne znaju kad je tacno ovulacija". Sa cime se ja slazem i ok je stav ali ja nisam "sve zene". I bila sam 100 % sigurna da je ovulacija bila 14. og dana ciklusa i da je trebalo da merim 6+2. Nedelju dana kasnije pojavila se i srcana akcija ! I to je bilo psiholoski kobno. Prosto ljudski je ponadati se da ce sve biti ok. Ja sam povracala, bila mi je muka iako moram priznati ne tako intenzivno kao u prethodne dve trudnoce. Sticajem okolnosti, poslovno putovanje i uskrsnji odmor doktorke proslo je tri nedelje do sledeceg pregleda. U ovu sredu znaci po racunici tek na 10+2 saznala sam da je u pitanju Missed Ab. I da je plod malo sta uradio posle prethodnog pregleda. Znaci razvoj je stao u sedmoj nedelji. Ironija je da ja kap krvi ili bilo kakvih tegoba imala nisam. Prosto nivo HCGa ( velika gestaciona kesa) i progesteron vise nego dovoljno dobri da odrzavaju stabilno trudnocu koja se ne razvija. Iako mi je 39 godina i kusur. Tako da nije sve u progesteronu. On je vazan ali nije dominatan razlog ranih pobacaja. Maslačkonjo, o bre [sm=smiley31.gif] Ja sam imala osećaj da si trudna, jer te je bilo više u poslednje vreme, a iz ovolikog iskustva sa RR (i privatno i poslovno), znam da se žene raspišu tu negde na početku trudnoće, a posebno se primeti ako ih nije bilo na RR neko vreme, Žao mi je samo što eto, nije bilo ok :( Baš sam se nadala da ćeš objaviti lepe vesti... Ovo što si napisala, sve je isto kao kod mene što je bilo, u stvari većina nas slično prođe, i slične posledice oset_i na duši, iste misli nam se motaju o glavi ... kada vas čitam, vidim da je tako.
|
|
|
|