jana jana
|
Jako mi je zao sto si i ti prosla kroz taj uzaas,Ja jos cekam rezultat sa HP. Valjda cu posle da imam jasniju situaciju, bas zbog neke buduce trudnoce , mada iskreno sad i ne razmisljam o tome. Ja sam AC radila u Niskom GAK- u , na patologiji trudnoce, Odlezala sam tamo jedan dan i noc, Pre odlaska kuci niko nas nije proverio,Jedina terapija je bila Utrogestan od 200 mg 2 puta dnevno.Profilaksu antibiotikom nisam dobila iako sam pitala dr koji mi je radio AC , on je samo odbrusio drsko da sam tako nesto verovatno na netu procitala . Takodje i dr koji je pratio moju trudnocu rekao je da ne treba. Prijateljice koje su radile AC takodje u Nisu , ali kod drugog dr su dobijale preventivno eritromicin i vaginalete , ne mogu da se setim tacno koje. Noc u oci spontanog sam dobila jaku groznicu , ali se sve smirilo za pola sata, temperatura je bila 37.2. Vrlo brzo je spala.Normalno sam zaspala bez nekih tegoba, Posle sam saznala , da je bas groznica prvi simptom pobacaja :( Laboratorija na otpusnoj listi , radjena tog dana kad sam izasla je : Le.6,9, Er.3.72 , Hgb.113 , HCT:0,34 , PLT:203 , CRP:23,4.Rogam sam primila posle ac , tako da ga posle spontanog i kiretaze nisam primila jer je test pokazao da nema antitela jer valjda ta zastita traje 6 meseci od primanja. Ja sam vise puta pitala dr da li je ipak bolje da ga primim ali rekao je da nema potrebe. U bolnici sam 4 dana 2 puta dnevno primala Cefuroxim , mislim da je drugi naziv Nilacef, Na otpusnoj listi je neko pogresio terpiju u prepisao Panklav koji je trebalo da pijem posle izlaska jos 7 dana 2 puta dnevno , ali ja sam alergicna na penicilin, tako da mi je dr zamenio terapiju za Hemomicin 6 dana jednom dnevno. Sta si sve radila od analaiza posle spontanog ? Koliko je proslo vremena pa si opet ostala trudna ? Svaki savet je dobrodosao .Ja ne zelim da me ovo slomi u zelji da imam jos dece .Divim ti se kako si imala hrabrost da uradis i AC drugi put , ja ne znam da li bih se usudila , bar u Nisu svakako ne. Ovde tako ozbiljnu stvar rade nekako veoma nemarno.
|