Didy -> RE: Kad dete ostaje samo kod kuće (29.1.2016 21:10:41)
|
Ja ostavim Stefana ponekad samog kod kuće na 2-3 sata. Na kraće ih ostavljam oboje. Jutros sam Sofiju ostavila samu na 20 minuta dok sam odvezla mm autom na posao. Upalila sam joj crtani i ostavila je da gleda. Kad sam se vratila, bila je u istoj pozi. Inače, Stefan i ja smo suprotne smene u školi i stalno se mimoilazimo. Najčešće moja mama dođe da ga čuva. ALi utorkom kad idem popodne, idem od kuće u 15:45h, a mm dolazi kući u 16h (autobus mu tad stiže, uvek dođe tada) i tu ih ostavim. Glupo mi je da zovem svoju mamu s drugog kraja grada da dolazi zbog tih 15 minuta. Petkom kad idem prepodne imam samo dva časa. Odem od kuće u 7:30h, odvezem Sofiju u vrtić i do 10h sam kod kuće. Ostavila sam ga samog par puta. Ostavim mu garderobu koju treba da obuče na fotelji, doručak mu spremim i ostavim na stolu. On zna da kad ustane, treba da ode u kupatilo da se sredi, obuče se, doručkuje, javi se baki da je sve u redu i seda i radi domaći dok ne dođem. Ne boji se. Mislim da mu čak i prija, bude nekako ponosan na sebe. Moji su oboje vrlo odgovorni i zreli, možda i previše za svoj uzrast i nekako im verujem. Stefan svakako ide i vraća se sam iz škole, što neko reče - Ako tako razmišljamo, onda treba da s ebojimo i svaki put kad izađu iz kuće.
|
|
|
|