jole82 -> RE: Nepravilan hod, ravna stopala (21.12.2013 10:41:08)
|
Jeco to sa šipkama i nije za hod...to je baš za male bebe..ukucaj na googlu denis brown, pa ćeš videti kako izgleda... Ja sam te od početka shvatila da nije strašan toliko deformitet, jer je i longeta odradila dosta posla...ako je tako onda su veće šanse da ne nosi ortozu tj te cipelice...al opet ti kažem prvo svaki pacijent je za sebe, postoje neki protokoli, ali ne mogu striktno da bidu isti za sve, pa tako ti i rekoh, na osnovu rezultata posle skidanja gipsa će se zanti više...a drugo svaki hirurg ima neke svoje ideje i principe na osnovu iskustva, koje nadomesti na realno stanje i onda se dobije komplet slika... Opet možemo samo da nagađamo, ali stvarnu sliku ćete i i ti dr imati tek po skidanju gipsa...tako isto i za longetu -kad ste krenuli niko nije mogao da kaže ispraviće se sve/deo ili neće ni malo...razumeš? Isto važi i za ovaj deo "longeta od 3-6 nedelja"-upravo zato što to zavisi od samog stanja, dakle ne nose svi jednako dugo(neko 3, neko čak i 7 nedelja)... Jbg treba sačekati i to dodatno otežava tebi..ta neizvesnost..al tako to ide...Po mom mišljenju na osnovu onoga što si mi rekla (nisam je dakle ni videla) mislim da neće trebati cipelice, a da će vežbe trebati nekoliko meseci da se održava stanje ....u početku intenzivnije u smislu redovnosti (naravno ništa jako zbog reza), al slučajno da se ne zapusti stanje postignuto operacijom i da se održava elastičnost ahilove, a kasnije malo manje inenzivno i tako dok ne prohoda, dok joj težina ne bude držala istegnutu ahilovu..opet kažem to je moje (napamet i na neviđeno) mišljenje...i opet kažem to će se znati tek za par nedelja..a za dalje(vežbice) ćeš sve sa terapeutima da vidiš kako ide... Jel beše sad u ponedeljak OP? Mislim na vas, da pregrmite i to, a dalje će već biti drugačije... I javljaj kako ste[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|