|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Medena pita
20.4.2009 10:47:04   
afrodita
Za kore je potrebno 150gr meda staviti u serpu na toplu ringlu
                                50gr prah secera
                                50gr margarina
                                6-7 kasika mleka
                                1 kasicicu sode bikarbone i to sve kuvati dok ne pocne da kipi
Kada se prohladi u tu serpu dodati 2 cela jajeta
                                                      400-500 gr brasna (onako od prilike)
Tu masu mesiti i podeliti na tri dela, peci jednu po jednu koru na prevrnutom plehu.
Za fila je potrebno U 8dcl mleka skuvati
                                 100gr secera,
                                 8 kasika griza i ostaviti da se ohladi
Umutiti 1 margarin i dodato ohladjen skuvan griz. Ali kada dodajete griz u mumucen
margarin, dodavajte postepeno kasiku po kasiku tako ce fila biti penastiji. Na kraju u
fil ucediti sok od jednog limuna. Nafilovati kore i preliti sa 100 gr cokolade otopljene
u 50gr margarina.
Prijatno...

user posted image


Direktna veza do poruke: 1
   RE: Medena pita
20.4.2009 10:49:42   
mamanp
Na prevrnutom plehu???? Zar se nece razliti?

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Medena pita
20.4.2009 10:59:27   
afrodita
Nece zato sto ga oklagijom razvlacis od ivice
do ivice.

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:48:45   
Lu
Nema afro...počela sam da pravim kolač a ne znam koliko se peku kore,na koliko stupnjeva i na koliku debljinu ih treba razvaljati otprilikeuser posted image

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:52:45   
Ana RR
Lu, mislim da treba da budu tanke kore, jer ih bude tri.. To je moja mama nekad pravila, koliko se sećam, kora izgleda kao ona za lenju pitu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:53:54   
Lu
Može 0,5cm?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:54:34   
Ana RR
Ja mislim da je to ok, jer kad dođe fil, pa još dve kore, ima da bude kako treba!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:55:08   
Sneža
Lu,testo podeliš na tri dela,pa budu debele koliko treba,ja ih pečem,otprilike,"pogledom"user posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:56:12   
Ana RR
Možda čak može i malo tanje, opet to zavisi od veličine pleha, jel da?

Ako uzmeš manji pleh biće deblja kora, veći pleh tanja kora.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:57:26   
Lu
Sad mi se hladi ono što je prokuhalo pa imam malo vremenauser posted image
Valjda će uspjet samo da se ne prepeku kore pa da budu tvrde,možda na 180user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:57:31   
Sneža
Ja razvlačim na plehu koji mi taman ulazi u šporet,znači većemuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:58:21   
Ana RR
Tako je Sneška, na tom velikom plehu je i moja mama pravila user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Medena pita
22.4.2009 10:58:55   
Sneža

IZVORNA PORUKA: lu

Sad mi se hladi ono što je prokuhalo pa imam malo vremenauser posted image
Valjda će uspjet samo da se ne prepeku kore pa da budu tvrde,možda na 180user posted image

Možeš slobodno i na dvesta stepeni,kore će biti tvrde po pečenju,ali kad namažeš i malo odstoji,divota kako je mekano i lepo!

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Medena pita
22.4.2009 11:01:42   
Lu
IZVORNA PORUKA: Sneža

Ja razvlačim na plehu koji mi taman ulazi u šporet,znači većemuser posted image


Uh stvarnouser posted image ,nešto mi se čini da neće biti dovoljno za tolike tri kore...
Ma dobro vidjeću dok zamjesim koliko će biti otprilike,sigurna sam da će uspjeti jer mi se toliko jede medena pita da jedva čekam da bude gotovauser posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Medena pita
22.4.2009 11:03:22   
Sneža
user posted image user posted image user posted image ma koliko bude,bude,ne može da bude loše.

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Medena pita
22.4.2009 11:23:56   
Lilly*
Ovo taakoo dobro zvuci! Mljac! Odmah cu praviti iako sam se ovih dana bas najela kolaca i torti user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Medena pita
22.4.2009 12:58:09   
Sneža
Luuuuuuuuu,mi čekamo kolačeuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Medena pita
22.4.2009 13:09:32   
Anoniman
Ma garant su ona i Roko sve smazali iz tepsije, nije stigla ni da nam slika! user posted image

(odgovor članu Sneža)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Medena pita
22.4.2009 20:26:23   
afrodita
I na kraju kako je ispala medena pita?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Medena pita
23.4.2009 10:20:22   
Lu
Evo,super je ispala i stvarno je medenog okusauser posted image

user posted image

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Medena pita
23.4.2009 10:50:46   
Sneža
Lu,svaka častuser posted image user posted image mljac,mljacuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Medena pita
23.4.2009 10:55:53   
Lu
Samo još su kore malo tvrde ali je ukus super,možda treba 2-3 dana da odstojiuser posted image
Kore se peku otprilike 10 min na 180 i opet treba gledati da se ne prepekuuser posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Medena pita
23.4.2009 10:56:31   
Lu
IZVORNA PORUKA: lu

Samo još su kore malo tvrde ali je ukus super,možda treba 2-3 dana da odstojiuser posted image
Kore se peku otprilike 10 min na 180 i opet treba gledati da se ne prepekuuser posted image


Dodala bi da ga je stvarno brzo i jednostavno napravitiuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Medena pita
23.4.2009 11:15:39   
Anoniman
lu, udaj se za mene! user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Medena pita
23.4.2009 11:16:45   
Lu
Nisam poludila još jednomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

musko ime
Meca Tesi

Koje od ponudjenih je najupecatljivije?

Maksim (31%)

Vid (15%)

Tadija (23%)

Relja (22%)

Jakša (10%)


Ukupan broj glasova: 381

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here