nela79 -> RE: 40 dana kod kuće ili šetnja? (26.12.2012 16:11:02)
|
IZVORNA PORUKA: Rivana IZVORNA PORUKA: vonavoj IZVORNA PORUKA: Lilla IZVORNA PORUKA: nela79 Kuma mi zivi u Norveskoj. Tamo djecu u vrticu tj. u jaslicama smjeste u kolica, umotaju u neke pokrivace , smjeste u kolica i izvezu napolje. Djeca spavaju po 3 sata tako napolju. [sm=smiley1.gif] Tako je i ovdje. Moj H spava napolju u vrticu, kao i ostala mala djeca. ubundaju ih i sve po dvoje u kolica i tako spavaju. Kad je trebao da pocne bas sam se brinula jer sam mislila da nema sanse da tako zaspi, medjutim nema problema, spava i jede bolje nego kuci [sm=smiley1.gif] na koliko stepeni ih izvode napolje i koliko su vremenski napolju i spavaju? Vecu glupost od ove nisam cula, zasto da spavaju napolju, ne razumem cemu to vodi pa ni mi matori ne spavamo napolju. Mada ima i onaj video onaj kinez koji celici dete tako sto ga golog pusta na sneg. Pa mislim da je mozda najbolje tako pravo iz porodilista golo dete na sneg, u slucaju da je zima naravno. Rivana to su jednostavno neke kulturoloske razlike. I meni je bilo u najmanju ruku cudno kad mi je to ispricala, al sad mi je to kao "normalno". Kod njih u trudnoci imas prvi UZ u 4 mjesecu. Dijete ti mora imati temperaturu preko 38.5 par jedno tri dana pa da ga mozes odvesti u hitnu. Djeca sa nekih aktivnosti tipa skijanja iz skole dolaze mokri (ko u kadu da su potopljeni). Sve se to vodi kao "normalno".
|
|
|
|