Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.5.2011 20:26:25
|
|
|
|
Pešin mali
|
Čitam šta pišete, isti slučaj i kod mene. Toliko sam kao zombi, da nemam pojma koliko se puta budi noću. A evo, baš noćas, tj. rano jutros, probudio se u pet, plače, ja mu dam da siki, on jede i zaspi. Vratim u u krevettac, prođe dva minuta, on opet plače, uzmem ga, umiri se, zaspi... i tako sve u krug do 7.
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.5.2011 21:02:06
|
|
|
|
Verus
|
On nije gladan on bi samo kontakt sa tobom...to ce sve prestati kad prestanes da dojis, meni do tada nije prespavala noc....
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 5.7.2011 23:33:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko je pre nekog vremena vratio noćni obrok. Budio se oko 3-4h, tražio mleko. Ništa voda, nunanje, varalica. Onda je sinoć vratio još jedan noćni obrok, nadam se da je samo slučajnost! Jeo je u 20.30h, i onda se probudio u 00h, tražio da jede, pa u 3.30h opet, pa u 7.30h opet! Očajna sam! Kakve su to sad gluposti?
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 5.7.2011 23:36:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Skok u razvoju Šalim se, možda je to bilo samo sinoć, nemoj unapred da se sekiraš
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 5.7.2011 23:40:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Pomislila sam da mu treba više mleka uveče. Napravila, ali on je opet pojeo svega 240ml, nije jeo više. I da, muče ga gasovi! Ne mogu da dokučim od čega. Prvo sam mislila da je kruška, ali nije. Onda sam sumnjala na bresvku, ali nije ni to. Možda se prosto naguta vazduha dok jede uveče. I to jedini obrok kad ne podrigne jer zaspe na flašici.
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 3.8.2011 15:47:35
|
|
|
|
dunjash
|
moja beba ce za deset dana imati 6 mjeseci budi se po 3 puta nocu da sisa ne znam sta da radim,pokusavala sam da je ljuljam da bi se uspavala opet ali nikakav rezultat HEeeeeeLP...?
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 3.8.2011 15:50:55
|
|
|
|
Snelle
|
Dunjash, po meni je ona još mala da bi je odvikavala od noćnog dojenja, ali sam sigurna da se većina ovde neće složiti sa mnom.
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 3.8.2011 16:03:07
|
|
|
|
dunjash
|
mozda, ne znam stvarno nekad mi se cini da je stalno budna ej... i danju malo spava po pola sata mada to i nije vazno sda,nadam se tj tjesim se da ce posle 6 tog mjeseca kao sto mi mnogi tvrde spavati u komadu 6 sati makar
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 3.8.2011 16:08:50
|
|
|
|
Snelle
|
Dunjash, ne znam šta bih ti rekla jer je i moje dete bilo dojena beba (prekinula sam dojenje tek pre 10ak dana) i užasno sam se namučila sa nespavanjem. Ona je znala da se budi i na svakih sat vremena i to kad je imala više od 6 meseci. Jesi li probala u toku noći da joj daješ vodicu umesto podoja? I šta joj daješ pred spavanje? Mleko ili kašicu (ako si uvela čvrstu hranu)?
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 3.8.2011 23:50:40
|
|
|
|
dunjash
|
Vec par dan joj dajem Hipp good night kasicu , i onda je dojim dok ne zaspe... malo prije je zaspala i poslije sat se probudila u placu... ne zelim da joj ukinem nocni podoj potpuno samo mislim da nije gladna jer povuce 2,3 puta i zaspe pa moram da cekam da utvrdi da bih je vratila u krevetac...a kad mi kazu neke drugrice moja beba spava cijelu noc ne budi se eeejjjj ma sta da se radi ....mislila sam da jedino ja ne spavam po cijelu noc
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 3.8.2011 23:55:32
|
|
|
|
indy_25
|
Ja mislim da se dojene bebe bude nocu jer zele biti uz maminu siku. meni se Sarah budila sve dok je nisam u potpunosti prestala dojiti, poslije toga kad je skroz presla na flasicu nije se vise budila nocu. A sin mi je spavao po cijelu noc od kako se rodio a njega sam kratko dojila mozada 15 tak dana. Mada sve su bebe razlicite.
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 8:59:19
|
|
|
|
Snelle
|
Dunjash, e to je već drugi problem ako ne sisa već joj sika služi da se uspava. Možda da probaš da je uspavljuješ na drugi način?
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 9:53:37
|
|
|
|
Anoniman
|
dunja, ja nažalost nisam dojila ali moja jako dobra drugarica koja ima klinca k'o moj, muku je mučila i evo šta su njoj rekli i šta joj je pomoglo: ista scena-beba nije htela da sisa, već da se mazi i uljuljka na siki uz mamu, budio se svakih sat ipo, sirotica je spadala od umora... Doktorica joj rekla: "iselite se iz spavaće sobe 5-7 dana" Znam da zvuči smešno, ali tih dana kad se probudio sretao se samo sa tatom ili njenom mamom (baka dežurala 2 noći) koji su mu nudili malo vode i koju pesmicu za laku noć i mališa prvo plakao, posle se pomirio sa sudbinom otad džonja 8-10 sati u komadu!!! Srećno
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 12:04:57
|
|
|
|
dunjash
|
uspavljivala sam je ljuljanjem ali ona digne glavicu i gleda me nema saaanse da zaspe i suprug je pokusavao probacu i taj plan mozda upali...hvala na savjetima varalicu nece pokusavala sam i nju da joj dam....
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 12:09:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ne sme ni da te nanjuši u sobi Iskuliraj na kauču nedelju dana, mislim da je dovoljno mali bebac da će brzo upaliti
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 12:17:30
|
|
|
|
Nensi*
|
Snelle,jel se Lana budi sad od kad je ne dojis vise?
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 12:25:49
|
|
|
|
Snelle
|
Nensi, da, ali to pripisujem trenutno problemima sa izibijanjem četvorki
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 12:59:33
|
|
|
|
Nensi*
|
I kako je uspavas ponovo? Mi muku mucimo,i dalje sisa nocu,ne znam vise sta cu
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 17:33:19
|
|
|
|
Verus
|
Morate premestiti decu u drugu sobu, ili same otici u drugu sobu. H se budila sve dok mm nije poceo da ulazi u sobu, da joj da cuclu, umiri je itd. Od tada spava celu noc! Znaci, NEMA mame nocu i gotovo. Znaju da mogu da nas levate kako hoce i to iskoriste. I da, nemojte da vam "bude zao". Kao prvo: mama ce spavati celu noc, i biti odmorna da bude dobra mama preko dana, a i dete ce imati bolji odmor. I za njih ne valja sto ne spavaju u kontinuitetu.
< Poruku je uredio Verus RR -- 4.8.2011 17:34:56 >
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 4.8.2011 21:52:39
|
|
|
|
Snelle
|
Verus, moj muž i spava sa njom, ali ona se budi 1-2 puta i dalje. Ona je jednostavno takvo dete, vrti se sve vreme dok spava, jako nervozno spava, u krevecu više ne spava jer joj je premali a na našem bračnom krevetu se izvrti uzduž i popreko, pa jo je glava često tamo gde su noge.... Nensi, ne uspavljujemo je, nekad joj damo vodice, pa nastavi da spava, nekad sedne, pa se posle nekoliko sekundi vrati sama u ležeći položaj i nastavi da spava. Da siki više odavno ne traži, tj. već posle druge noći od prekida dojenja.
< Poruku je uredio Snelle -- 4.8.2011 21:54:14 >
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 15.8.2011 12:40:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko je pre nekih mesec i po vratio noćni obrok. Prosto se probudi oko 2-3, i umre dete od gladi. Rekli su mi: zubi, faza... Onda sam konstatovala da kad mu dam vode umesto mleka, čuje se blup-blup, prazan stomak. Pojačala sam mu ishranu pred spavanje, uvođenjem još jednog čvrstog obroka i veće količine mleka. Ali ne, evo ga u 2h, stoji i spava i urla. E noćas sam odlučila da je bilo dosta. Nunali smo se, popili malo vode, vozali se kolicima po stanu, mazili, i smirio se i zaspao. Probudio se tek u 5.30, i to mi je ok, tada već nije problem da mu dam da jede. Nadam se da još par ovakvih noći može rešiti problem.
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 16.8.2011 10:03:55
|
|
|
|
Anoniman
|
I nocas se probudio u 2. Popio 2,5dcl vode i nastavio da urla do pola 4, kad sam mu dala mleko jer je probudio Luku. S druge strane sam pomislila da je gora varijanta od jedenja nocu to da zameni dan za noc, sto ce se desiti ako je nocu budan jer urla. Nekada mora i spavati, a to bi onda bilo danju. Takodje, razmisljala sam o savetima tipa "daj mu vodu ili sok", i ustvari mi nisu jasni. Meni je sve jedno sta cu mu dati, ja bih da se on ne budi, a ako se probudio i probudio je i mene, onda mi je lakse da mu dam odmah mleko nego da prvo popije flasicu vode, nastavi da urla, pa flasicu soka, nastavi da urla, pa da mu tek tad dam mleko. Mislim da odustajem od ovoga, ne mogu da gledam na oci od umora, ovo nije resenje. Jos sam se i sa Lukom posvadjala jutros jer sam pospana, a on ni kriv ni duzan. :(
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 16.8.2011 10:20:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Tash, i moj Mihajlo je pre mesec dana nakon punih 15 meseci mirnih noći, počeo da se budi sto puta u toku noći-te vode, te mleka... Ja sam iskreno mislila da smo prevazišli to noćno hranjenje... Isto sam radila svašta-i pevala i uspavljivala na silu, i bojkotovala da dodam čašu.... Ali ja svako jutro ustajem u 5:45 zbog posla i sve mi teže bude da izdržim dan na nogama, kad on orca po sat i po, i onda se onesvesti do 8, a ja tad već uveliko na poslu. Znam da moram ostati dosledna, ali mi treba i sna... Sinoć je tri puta ustajao, pio prva dva puta vodu, treći put mleko... Nisam imala snage da ga treniram...
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 16.8.2011 13:36:08
|
|
|
|
biba*
|
isti ovaj problem sam imala i ja.Negdje oko 1. rodjendana sam pokusala da odviknem od tog nocnog obroka,medjutim to se pretvorilo u nemogucu misiju,urlanje nespavanje,i sve ostalo.Onda sam ja fino vratila mlijeko,nek jede i pije dokle hoce,u nadi da ce ostaviti flasicu do skole.Tek negdje poslije 2. rodjendana sama je odustala od tog obroka
|
|
|
|
RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja 16.8.2011 23:18:10
|
|
|
|
Anoniman
|
Večeras sam Marku spremila palentu od 300ml vode, mislim da je obrok bio oko 250ml, pojeo je sve oko 20h. Onda je 15ak min divljao u ogradici, okupala sam ga i u 20.40h sam mu dala mleko, popio je oko 200ml. Misila sam, pući će. Videćemo kakva će sada biti noć.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?