|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Atak na ljubav
26.10.2010 21:29:48   
anuksunamun

IZVORNA PORUKA: jelena038

Vladimir Prop, Morfologija bajke - klasika.

Irvin Fecer, Zbunovnik bajki - nesto saaaasviiiim drugacije.

Ove dve knjige vredi:

- kupiti
- procitati
- cuvati

Anuk, ako nisi citala ovu drugu, OBAVEZNO!! Uzivaces.

vec sam naslov zvuci primamljivo ....meni je i dalje hit za malu decu "jos nam samo ale fale",cika Ljubivoje je covek pun duha i ljubavi....licno mi je urucio zlatnu citalacku znacku...i od tada najvise navijam za njega :):)

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 51
26.10.2010 21:36:26   
jelena038
ovo su tri pogleda na bajke, jedan je sexualni, npr. frojdovski sprovedena psihoanaliza snezane i patuljaka, pa istorijski - pepeljuga kao heroina proleterijata, prva ponjunenica medju sluskinjama u kapitalistickom svetu, i treci socijalni, cini mi se, davno sam citala, ali covek je objasnio moguci nastanak svih opstepoynatih bajki na jaaakooo skakljiv i zanimljiv nacin!

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 52
27.10.2010 9:51:56   
jelena038
IZVORNA PORUKA: jelena038

ima jedna super stvar iz diznijevog crtaca, proistekla iz ove funkcije bajke: kada stari pakosni stric lav psihicki siluje malog lava i govori mu da je on kriv za svo zlo! ta recenica je uvedena iskljucivo iz razloga sto je na ovome zasnovano svako nasilje u porodici: "budes li rekla mami, reci cu da si me ti zavela" "budes li rekao nekome, roditelji ce ti umreti od tuge, a ti ces biti kriv". ovo je bio apel i deci i odraslima. koji je odjeknuo, verovali ili ne.

sad sam pogledala i onaj video u kom je neko sakupio sav "satanisticki, sexualni i manipulativni" uticaj diznija na decu, i ono SEX na nebu iznad lava povezala sa ovim gore. nisam ranije to primetila. daj boze da silovana deca jesu i da im se upalila lampica! user posted image da moraju nekome reci i da ne smeju da cute o tome. mislim da ti crtani imaju dobru nameru, ovo je primer za to, a ako nekad i ne uspeju tu nameru da ostvare do kraja, pitam se - da li oni koji osudjuju cine vise za tu decu? da li, uopste, cine ista????????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio jelena038 -- 27.10.2010 9:53:11 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 53
28.10.2010 14:24:21   
liliana
Možda ču otiči malo OFF, jer se ne radi o Dizniju (po Vukuuser posted image ). Naime, pisala sam več u jednoj sličnoj temi o tome:
Sada sam u Srbiji i na jednom kanalu (mislm "Happy" ili kako več-nebitno)  ide crtač koji se zove Winks.... ne znam kako dalje...user posted image E, sad, ko se malo bolje udubi u to (a ne samo da pusti deci da gledaju da bi bila mirna), videče o čemu se u stvari radi. To je čista porika: veštičarenje. Ja sam to pokušavala da objasnim nekim mamama iz mog okruženja, da ne trebaju to deci puštati da gledaju, kupovati lutkice i sličice i tome sl, ali sam nilazila na nerazumevanje-gledale su me belo, kaoo da sam sa trešnje spala. Isto je sa Hugio kartama. Ko ih je imao priliku pogledati, mogao je videti da su najjače karte demoni zla, sile tame, sile zla, paklene horde i tome slično. Na žalost, deca su zaluđena i opsednuta time, ali nisu deca kriva, več odrasli koji im to dozvoljavaju, a pre toga se ne potrude da se informišu o istom, več se vode principom: kako drugi roditelji daju deci-tako ču i ja...user posted image
Ljudi, čuvajmo našu decu, naše največe blago!!!

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

Direktna veza do poruke: 54
28.10.2010 14:29:42   
lenaa
iliana slazem se, moja bratanica kad je pozovem stalno mi prica "zacaracu te carobnim stapicem" i tome slicno, a ona se ne odvaja od tih crtaca

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 55
28.10.2010 14:31:00   
jelena038
ja imam musko dete, vinks bas i ne gledamo, ali ume da mu zadrzi paznju koji minut.. vestice i vile su uvek bile omiljeni motiv bajki, one personifikuju zlo i dobro, samo su sad modernizovane. meni je veci problem skroz stupidna prica tih crtaca, kojoj se deca niti smeju, niti se u njima budi strah, razocarenje.. deca bulje kroy televizor, u stvari i ne prozivljavaju apsolutno nista dok to gledaju. cist gubitak vremena. bolje im dati kutike sibica da slazu, lepse bi se i proveli, i razvijali.

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 56
28.10.2010 14:38:36   
liliana
IZVORNA PORUKA: lenaa

iliana slazem se, moja bratanica kad je pozovem stalno mi prica "zacaracu te carobnim stapicem" i tome slicno, a ona se ne odvaja od tih crtaca

Ma, sve mi je jasno. I kod mene u okruženju deca to gledaju. Naježim se kad izađem sa bebom vani, a oni nas spopadnu tim forama iz Winksa...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu lenaa)
Direktna veza do poruke: 57
28.10.2010 22:59:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

nemojte se ljutiti na mene ,molim vas....

Taman posla. user posted image

Direktna veza do poruke: 58
   RE: Skrivene poruke Disnijevih crtića
25.6.2011 14:14:32   
Lu
IZVORNA PORUKA: Cindarella

Jutros naleteh na ove stvari!
KLIK
KLIK
KLIK
Interesuje me vase misljenje.

IZVORNA PORUKA: Klarita

Ja sam odgledala sva tri i meni je vrlo bzvz...mislim, meni su i dalje omiljeni crtani Diznijevi. Omiljeni crtani iz detinjstva su mi Mala princeza sirena, lepotica i zver i Aladin i carobna lampa. Gledala sam ih x puta, a zadnji put u trudnociuser posted image i eto ni kao velika ne videh te simbole ni sada ih ne bih zapazila. Mm gledao prvi i treci link od postavljenih i rekao "ma, jedu user posted image i mamu im jeuser posted image "
Imamo druga koji je opsednut tim stavarima i koji nas stalno bombarduje kako se treba okrenuti Bogu i tra lala, jurio nas da odgledamo film "Digitalni andjeo" odgledali mi i sta...nas nekolicina, saka jada, promenicemo svet? Mislim, kako za sve tako i za nas...ne znam nisam pametna, ali ne verujem u skrivene simbole i 666, jednostavno, volim Diznijeve crtace i sigurno cu ih pustati K, jer smatram da su sigurno bolji od Bakugana i dr koji imaju otvoreno nasiljeuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 25.6.2011 14:15:37 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 59
25.6.2011 14:22:42   
Crvenkapa85
ja sam maji pre jedno nedelju dana iskopala stare diznijeve crtace sa neta i skinula...oko 30ak....i sve su one stare verzije koje sam i ja gledala kao mala

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 60
25.6.2011 14:59:06   
Anoniman
Ja ne vidim nista satanisticko u Diznijevim crtacima i gledam ih redovno. A gledace ih i Magdalena. user posted image Meni vise dodje bolesnik onaj koga nije mrzelo da sve to trazi i predstavi kao nesto gnusno. user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 61
25.6.2011 15:24:20   
Brand new mama
Maro,slazem se sa tobom.Nikako mi nije jasno zasto tog jadnog Diznija stalno provlace kao najvece zlo.I osim toga,hajde da to i ovako kazemo-zsto bi slika penisa bila zla?Otkud znam-meni je stvarno bolesno to satanizovanje polnih organa. Mislim da su onog ko je postavio ovo na youtube bas tukli kad se dirao kao mali. Sto se tih stvari tice ja sam postovaoc Aleksandera Neilauser posted image

< Poruku je uredio Brand new mama -- 25.6.2011 15:25:08 >

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 62
25.6.2011 15:31:54   
Anoniman
Ja iskreno niti sam vidla penis u bilo kom crtacu niti mi je palo na pamet da ga trazim tamo user posted image Kad sam pregledala ove linkove gde mi je jasno predoceno da obratim paznju zapazila sam neke stvari koje ni u ludilu nisam primetila da postoje. Jer kad gledam crtani ne mislim na sex.
A sto se tice satanizacije polnih organa user posted image Ne znam meni tu nista nije djavolja rabota jer mi doje ako je tako da smo mi svi deca djavola jer svi to posedujemo a i ne znam kako samo nastali. user posted image

< Poruku je uredio popadija Mara -- 25.6.2011 15:33:11 >

(odgovor članu Brand new mama)
  Direktna veza do poruke: 63
26.6.2011 23:49:15   
vukosava
Zasto ne lep muskarac ne zavrsi sa bogatom nekom :)

Direktna veza do poruke: 64
26.6.2011 23:52:36   
vukosava
A to sto pise "sex" to se na srpskom ionako ne kaze tako nego "секс" tako da za nasu decu nema problema, to moze da lici na seh jel mi i nemamo slovo iks ni u latinicnoj verziji pisma user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 65
27.6.2011 0:05:45   
Anoniman
Ja to nigde nisam primetila.Tj.nisam nesto zevala po detaljima.Onaj ko je imao zivaca,alal mu vera!

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 66
27.6.2011 0:09:44   
Anoniman
Skrenuh levo od Albukerkija samo da kazem da ja volEm Diznija i da cisto sumnjam da je Bambi nastao od penisa i da ce Uspavana lepojka da nas nabode na trozubacuser posted image
Inace, ova tema ima dva naziva-Skrivene poruke Diznijevih crtaca i Atak na ljubav...Postoji neka tehnicka greska...

< Poruku je uredio verolino -- 27.6.2011 0:11:03 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 67
27.6.2011 0:09:50   
Ptičica
Pepeljuga: 1. Devojka treba bogato da se uda
                 2. Mladić treba da oženi nevinu i vrednu

Neke se pobede dobijaju na- juriš!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 68
27.6.2011 0:23:52   
jovicaa
hahah, teroija zavere, paranojauser posted image sex, nasilje i demoni su svuda oko nas, pa je logicno i da se nalaze u crtacima, kao i ljubav, lepota i sl tome. ne znam sta vam je tu cudno. dete ti na ulici, u skoli, na bilo kom mestu nece nailaziti na andjele i sirene, nego na djavole i demone vecinom tako da... ih crtaci na neki nacin pripremaju za opstanak u ovom surovom drustvuuser posted image
salu na stranu, sex je sastavni deo nasih zivota, kao i nasi polni organi, tako da mi nije cudno sto se nalaze svuda i svagde i  to sto ljudi u njima nalaze inspiraciju
a sto se diznija licno tice, ne  volim ga, zato sto je bio skot, ali to je druga tema. volim diznijeve crtaceuser posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Ptičica)
Direktna veza do poruke: 69
27.6.2011 10:18:29   
Anoniman
Joooj, e ovako.....
U mojoj generaciji i generacijama pre mene, koje su odrasle uz Diznija, svaki razvrat, nemoral, razbojništvo, isticalo se porugom i osudom društva (i bilo je retko, u odnosu na danas)... Svega je bilo manje, droge, alkohola, razvrata, prostitucije, razbojništva.... Danas deca potežu pištolje i noževe, umiru predozirani u 15 godini života, boluju od polnih bolesti i pre punoletstva, a ta deca nisu čula za Diznija!!!

Zato, ne dirajte mi Diznija!!! user posted image Pa i ako je kontrola uma-moja generacija odrasla je znajući razliku između dobra i zla. Ja se ničeg "ne plašim" (npr. mraka ili demona), nisam poročna, nisam udata iz interesa (princ na belom konju), ne bojim se polnih organa i ne slavim sotonu, imala sam divno i srećno detinjstvo, i dan danas gledam Diznijeve crtaće i pored Toma i Džerija to su jedini crtaći koje dozovljavam svom detetu da gleda

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 70
27.6.2011 17:09:40   
jovicaa
ne bojim se polnih organa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 71
27.6.2011 17:12:35   
jovicaa
jel vi znate da se moja sestra guzicila sa pet godina u zabavistu!user posted image user posted image user posted image user posted image
doslo dete jedan dan iz zabavista i pitamo je sta si radila danas, a ona ni pet ni sest, to to i to i guzicili smo seuser posted image user posted image
guzicenje ti je kad dvoje dece skinu gace i udaraju se guzicama!!!!!!user posted image user posted image
mislim nama je to delovalo grozno, ali sve je to deo sazrevanje, kao sto se cesto desava da decaci i devojcice pokazuju jedni drugima svoje polne organe. opustite se malo ljudi su seksualna bica od rodjenja...
ALI GUZICENJEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jos uvek mi je to urnebesno smesnouser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.6.2011 17:13:12 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 72
27.6.2011 19:02:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jovicaa

ne bojim se polnih organa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image nisam ni skontala kako smešno ispade... user posted image
Gledah onaj klik gde kao ističu te polne organe u crtaćima i to je kao wooow!!! Gluposti!!! user posted image

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 73
27.6.2011 19:07:46   
Anoniman
Jaoj,blesave ste.
I dan danas gledam Diznijeve crtace,a vala,i Mateja ce,ako bude zeleo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 74
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here