|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Grcka musaka
18.10.2010 14:39:32   
Anoniman
Evo, kao sto sam obecala, pisem recept.
1. Iseci patlidzan, posoliti i ostaviti da pusti vodu.
2. Na malo ulja prodinstati 2 isecena crna luka, kad pozuti dodati 1/2kg mlevenog mesa. Kad je gotovo dodati 2 kasike paradajz soka (ili najbolje pelte) i jos malo ostaviti na sporetu da ispari voda. Dodati, naravno, so, biber, seckani persun.
3. Iseci krompir na krugove (800 gr krompira).
4. Proprziti u tiganju krompir i patlidzan.
5. U tepsiju slagati: proprzeni krompir, posuti malo narendanog sira, tipa parmezan ili nesto slicno jakog ukusa. zatim na to staviti proprzeni patlidan, pa opet posuti sirom, zatim mleveno meso i preko njega besamel. Preko besamela posuti 2 kasike istopljenog putera i narendani sir.

Posto ja nisam strucnjak za besamel, a verujem da nisam jedina, prepisujem i recept za njega.
Besamel: ugrejati 4 solje mleka. U drugu posudu istopiti 2 kasike putera u  koji kad se zagreje dodajemo 6 kasika brasna i mesamo dok ne dobije boju. U to usuti toplo mleko i mesati. Kad je smesa vec kompaktna, dodjemo jedno jaje, malo muskatnog orascica (malo!), a moze i malo fete.

Prijatno!
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Grcka musaka
18.10.2010 15:31:28   
viking
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 11:38:21   
Shishica
Sad cu da smuckam neku varijantu.. valjda ce ispasti nesto, pisacu posle.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 12:38:31   
cockic
jao mnogo je ukusna jela sam je u grckoj mmmm user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 12:45:30   
*Alexx*
Postoji li dijetalni bešamel? user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 13:42:23   
Anoniman
ja pravim s onim gotovim besamelom user posted image  za dijetalno bas ne znam, jos je sve i przeno pa posuto sirom...nece te spasiti besameluser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 14:12:43   
minavb

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Postoji li dijetalni bešamel? user posted image

Ne. Ja umesto besamela koristim sok od paradajza

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 14:42:26   
Shishica
Jao zene namucila sam se sad. Prvo, patlidzan sam vise pekla/kuvala u tiganju jer svo ulje upije, pa bolje malo vode da upije nego masno.. a onda sam preterala sa besamelom i prepreprelila pa iskipelo mi malo u rerni, ribala je, sad pecem bez poklopca pa se nerviram jer ce uhvatiti koricu.. jaooo mukeeeeeeeee user posted image

Nadam se da ce bar biti dobro, ukusno.. stavila sam i paradajz i krompir i meso i patlidzan, u besamel i sir.. lepo sve posebno spremala i ttttt

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 14:45:19   
Anoniman
da, patlidzan je kao sundjer, sve upija. ako imas teflonski tiganj, nisi morala da dodajes vode, nego samo malo ulja.

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 14:57:50   
Jole84
Joj al fino zvuči,već mi i miriše,sutra ću da isprobam user posted image user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 15:07:40   
Shishica
Imam ne lepljivi tiganj ali svaki put koliko god ulja stavila ono upije! Pa sam resila da stavim vodu, svaki put po malo.

Sad mi se pece, nikad da zavrsim. Stavila sam pek papir ispod vatrostalne pa neka curi sad ako hoce.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 15:47:40   
Anoniman
pa nema veze, ne mora to ne znam koliko da se pece, niti moras da dodajes ulje nakon sto upije.
ajde, prijatno vam bilo!

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 21:25:11   
New Mom
Obožavam ovo! Kad ne znam leti šta ću, ovo ide najlakše.user posted image
Inače kod gazdarice kod koje smo godinama letovali sam jela i varijantu gde umesto krompira ide testo, pa nekad i tako pravim, sjajno je.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Grcka musaka
1.8.2012 21:33:35   
nina26
Ne morate patlidzan i krompir da przite u tiganju, nego stavite ih malo u rernu na griluser posted image

New Mom, ta varijanta sa testeninom je pasticio, isto je njaamuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 1:18:03   
bratzz
user posted image za recept, predivno jelouser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 11:46:21   
red3lilu
Znam da će ovo pokvariti "čar" recepta, ali pošto patlidžan ne volim (ne znam način da se pripremi a da bude jestivuser posted image ), da li mislite da bi tikvice bile adekvatna zamena u ovom receptu??

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 11:53:55   
Jagodica*
Da. Tikvice su super.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 12:53:30   
Anoniman
da, neko pravi sa tikvicama, ali je patlidzan original. ne volis patlidzan ili ti jednostavno ne ispada dobro?

(odgovor članu Jagodica*)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 13:12:17   
red3lilu
Iskreno, kod nas u porodici patlidžan se koristi isključivo da opiše nijansu farbe za kosuuser posted image
Šalu na stranu, keva je pokušala svojevremeno da sprema jela sa patlidžanom, gde je on uvek ili popio previše ulja, ili bio previše žilav... Ja se poučena tim iskustvom nisam srela s njim u drugačijem obliku osim u nekom od onih italijanskih mikseva gde me uvek razočara jer budew žilav i oporog-ljutkastog ukusa...
Ne usuđujem se da započnem ovako divno jelo pa da ga odmah i upropastim

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 15:46:23   
anuksunamun
Meso,besamel,pa jos pride puter i przeni krompir...koga bre kseno '' ranis ovim ?zar ne zabetonira zeludac ova kombinacija?Mislim moj dragi obozavao ovo da jede svakog dana :):):)jel imas neke modifikacije na temu....?

< Poruku je uredio anuksunamun -- 2.8.2012 15:47:47 >

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 15:48:36   
Anoniman
hahaha...da budem iskrena, ja ne pamtim kad sam poslednji put pravila, ali ne zabetonira zeludac. ali da je kaloricno - kaloricno je. grci trpaju besamel svugde, na musaku, na pasticio, na punjeni patlidzan...kao i jaje umuceno sa limunom.

(odgovor članu anuksunamun)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 15:52:08   
anuksunamun
Ej pitam bre, jer moj muz ,kada ga god ga pitam sta mu se jede,odgovor je musaka ili lazanja,ovo mu dodje neka kombinacija..ne smem ni da mu predlozim,navadio bi se skroz,a tek sto sam ga metnula gluten free da malo dodje sebi,ne mogu ga u Srbiju voditi sa onolikim stomakom ,uzas!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Grcka musaka
2.8.2012 16:03:15   
Anoniman
user posted image  ajd malo da caskamo tamo u razgovorima mama. svakako je brze napraviti musaku nego lazanje. imam recept za lazanje koji obozavam, ali stvarno provesti 3 h pored sporeta....

(odgovor članu anuksunamun)
  Direktna veza do poruke: 23
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here