Anoniman -> Grcka musaka (18.10.2010 14:39:32)
|
Evo, kao sto sam obecala, pisem recept. 1. Iseci patlidzan, posoliti i ostaviti da pusti vodu. 2. Na malo ulja prodinstati 2 isecena crna luka, kad pozuti dodati 1/2kg mlevenog mesa. Kad je gotovo dodati 2 kasike paradajz soka (ili najbolje pelte) i jos malo ostaviti na sporetu da ispari voda. Dodati, naravno, so, biber, seckani persun. 3. Iseci krompir na krugove (800 gr krompira). 4. Proprziti u tiganju krompir i patlidzan. 5. U tepsiju slagati: proprzeni krompir, posuti malo narendanog sira, tipa parmezan ili nesto slicno jakog ukusa. zatim na to staviti proprzeni patlidan, pa opet posuti sirom, zatim mleveno meso i preko njega besamel. Preko besamela posuti 2 kasike istopljenog putera i narendani sir. Posto ja nisam strucnjak za besamel, a verujem da nisam jedina, prepisujem i recept za njega. Besamel: ugrejati 4 solje mleka. U drugu posudu istopiti 2 kasike putera u koji kad se zagreje dodajemo 6 kasika brasna i mesamo dok ne dobije boju. U to usuti toplo mleko i mesati. Kad je smesa vec kompaktna, dodjemo jedno jaje, malo muskatnog orascica (malo!), a moze i malo fete. Prijatno!
|
|
|
|