Mivica
|
Mislim da ludim, polako, ali sigurno... Boris kašlje OD NOVE GODINE! Krenulo je od zapušenog nosa, pa kašljucanje i u roku od nedelju dana počeo je da se guši šlajmom. Išli smo kod privatnog pedijatra, kao i uvek do sada, jer su ga u dispanzeru jednom tako sredili da je od kijavice za 4 dana stigao do gnojne angine i temperature 40 . Dr ništa nije čula na plućima, dobio je Amoxiklav i kapi za nos. Kašalj se nastavlja, idemo na inhalacije, i dalje se ništa ne čuje, i tako do početka februara kada je prestao da kašlje. Kroz nekih 10-15 dana ponovo počinje, dobija ovaj put Cefalexin. Posle par dana je dobio temperaturu 37,2 ili 3 i 4 injekcije Lendacin. Kašalj se smanjio, ali nije prestao u potpunosti. Onda smo sredinom marta otišli u Ćupriju kod pulmologa, bez uputa. Žena se tako ponela prema nama, u smislu-što ste vi došli kod mene, ja lečim hronične slučajeve, ovo je neka akutna zimska infekcija (od 3 meseca!). Uradi mu kožne probe- nije alergičan ni na šta. Odredi inhalaciju, kupimo inhalator; posle 7 dana dođemo na kontrolu, ona kaže-ima nalaz na plućima, ja bih ga ostavila na odeljenju, ali nemamo mesta (renovira se čitavo krilo). Otvori dnevnu bolnicu (utorak), urade laboratoriju, sve je u redu. Primao je 6 Penicilina i 5 Nyripana. U petak mu se nalaz poboljšao, ali u sledeći ponedeljak je bio toliko loš da smo ostali na odeljenju . Osam dana je primao Longacef, Nyripan, Urbazon i inhalacije na 6 sati. Snimak pluća je pokazao upalu pluća u regresiji . Otpušteni smo pre 7 dana. Laboratorija ponovo dobra, kontrolni snimak pokazuje progresiju u odnosu na prvi. On i dalje kašlje, istina, manje, ali kašlje. Uz svu tu terapiju na njegovih jadnih 17 kg. Prekjuče smo bili na kontroli, kaže dr-bogatiji nalaz nego na otpustu. Mislim da će nas uputiti u tercijarnu ustanovu jer oni više bukvalno nemaju šta da mu rade. Očajna sam... Ona sumnja i na neko strano telo koje je aspirirao, ali on stvarno ne stavlja stvari u usta, nikad u životu se ničim nije zagrcnuo, i uvek je pod nečijim nadzorom. Onda bismo išli na bronhoskopiju, jadničak moj... Snimak koji pokazuje upalu i laboratorija se nikako ne poklapaju-čak mu je CRP 4. Nema virusa, nema bakterija, on nema temperaturu. Apetit mu se pojačao, u bolnici je dodao 800 g za nedelju dana! Veseo je i normalno se ponaša, samo taj užasni kašalj. "Samo"! Znate li za neki sličan slučaj? Ne znamo više šta da radimo...