|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 22:33:17   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Moj suprug je sa devet meseci naucio na nosu,svekrva je bila uporna sedela je pored njega nekoliko puta dok je bio na nosi i na kraju je sam naucio da trazi.kaze da joj nije trebalo mnogo i da je brzo skapirao sta mu je ciniti...tako da cu ja isti princip pa videcemo....moja mama nije bila nesto uporna a ko bi i i bio u 20 godinauser posted image kad me je dobila ja to ni da zamislim ne mogu...

Opet zavisi od deteta.
Luka je sa 9 meseci kakio na nošu. Onda je se godinu dana dobio proliv, i pelene se vratile u punom dahu, čak je kakio u njih. (sa 9 m ih nisam skinula, samo nije kakio u njih)... Dnevnu je skinuo koji mesec pre drugi rođendan, a noću je nosio još i sa preko 4 godine. Nije bilo teorije nikako da mu skinemo.
Marko sada ima 18m, ponekad piški u nošu i jednom je slučajno kakio, ali realno, to je sve slučajno. Planiram dnevnu pelenu da mu skinem sa lepim vremenom za koji mesec, ali sam svasna da će to ići teže nego što je išlo sa Lukom.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 51
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 22:36:30   
Anoniman
Rano ili ne deca ne mogu da kontrolišu sfingter dok se mijelinizacija (stvaranje mijelinskog omotača) ne završi. To se dešava kod neke dece malo ranije kod neke malo kasnije ali u proseku oko godinu i po a zna da traje i do 2. Da li to mamama rano ili kasno to nema veze, u svakom slučaju nije pitanje mamine odluke, mama može da odluči samo da li će maltretirati dete forsirajući ga da radi ono za šta njegovo telo nije spremno ili ne.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 52
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 22:46:16   
Sanchy
Ili ce da nosi pelene do druge godine minimum a za koje postoje indicije da izazivaju sterilitet ....to vazi za jednokratne pelene,slazem se da ne treba terati dete ni na sta ali onda platnene pelene pa neka ih nosi do skole ako treba.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 23:25:07   
Anoniman
Osim što je u međuvremenu dokazano da jednokratne pelene ne izazivaju sterilitet.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 54
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 23:41:25   
Ivanka 75
Nisam htela al ajde da se uključim u temu...
Ja sam počela Ivu stavljati na nošu čim je počela čvrsto da sedi, sa 7 punih meseci. Lepo dete sedi 10ak min, obavi šta treba u tom trenutku i gotovo.
Odosmo u bolnicu na par dana i sve propade.... Vrati se pelena na velika vrata. Neće da sedne na nošu pa to ti je.
Dođe leto... Ajd sve iz početka.... Nekad je htela na nošu, nekad ne.
I tada sam odlučila da je ne forsiram, do tada sam i primećivala kad joj se kaki, obično ustane pored stola i ućuti se.
Otkako je prohodala ništa ne primećujem.
Uostalom, nemam nameru da piljim u nju ceo dan da bih "uhvatila" trenutak, pa na šta bi mi kuća onda ličila user posted image
Pre neki dan je vidim da vuče pelenu i pitam je da li hoće na nošu, i ona kaže "da". Stavim je, ona ne uradi ništa. Al je bila presrećna što je sela na nju onako gola. Nije bilo onog drečanja, kočenja nogu i tela kao kod ranijih pokušaja da je spustim na nošu.
Od tada je stavljam povremeno, ujutru obavezno i pre popodnevnog spavanja (kad sam kod kuće sa njom).
Sad će i lepše vreme pa će, nadam se, sve to lakše ići.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 23:51:28   
Bebilina
Meni nije cudno niti nemoguce ovo sto ove mame uspevaju sa tako malim bebama. Gledala sam program na tu temu pa me nije mrzelo i da knjigu koju je jedna od mama napisala procitam. Sve se svodi na urodjeni instinkt majke da osluskuje svoje dete, da ga upoznala toliko da zna sta svaki njegov zvuk znaci. Ne znaci da beba od par nedelja svesno zadrzava nuzdu, vec da daje znake a da mi naucimo da ih osluskujemo.
Jeste, u danasnjim uslovima deluje nemoguce, ali te zene su toliko zagrizene za vracanje primarnom, najzdravijem i prirodnom da je za njih sve osim deteta, tj dece i porodice na drugom mestu. Znaci one nemaju potrebu za tv-om, netom, forumom user posted image shopinzima i sl bez kojih vecina zena danas ne moze zamisliti da im prodje dan.
Ali ni jedno ni jedan ni drugi stav nemamo pravo da gledamo popreko ili osudjujemo. Jednostavno treba prihvatiti da nismo svi isti i da ako funkcionise kod njih, u africkim plemenima i u nekom obliku je funkcionisalo nasim mamama koje su nas do godine odvikavale, onda tesko da je nemoguce. user posted image

P.S. Slazem se potpuno da jednokratne pelene sa raznim visoko-upijajucim gelovima treba izbegavati. Sterilnost ili ne, dokazano je u najpopularnijim brendovima vise od 10 toksicnih materija.

< Poruku je uredio Bebilina -- 27.3.2012 23:56:46 >


_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 23:54:39   
Sanchy
http://www.roditeljportal.com/vest/stampa/pelene-veoma-opasne.pdf

< Poruku je uredio Sanchy -- 27.3.2012 23:56:40 >

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 23:58:28   
MicinaMama
E pa mojoj milici je vec vreme da se privikava na tutu,njoj ce za koji dan punih 16 meseci,a rekli su li da bi dete sa 18 mj trebalo da polako ide na tutu.Meni moja kaze TUTA i zna da se na njoj sedi i kao napinje se ali nista ne uradi,napinje se jer smo joj mi tako pokazivaliuser posted image .Normalna stvar da jos nemoze da zadrzava mokracu ali mora proci postepen proces navikavanja,ne zelim da je forsiram nego malo po malo pa kada se desi.

Prijasnje zene su malenu decu stavljale na tutu jer su im govorili da tako treba,moja nista nije postigla sa tim,a moja svekrva jeste...ni ja se ne slazem za prerano stavljanje deteta na tutu.ja sam tek neki dan pocela sa ucenjem Milice,a na leto cu je vec pustiti bez pelena u gacicama pa opet lagano da uci i na kraju do druge godine ako Bog da trebala bi lepo da ide na nosu.

Ruzno je i kada ti dete od tri godine nosi pelene,a ovde nece da prime dete u vrtic ako nije naucilo sa tri godine da ide na wc.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Bezpelenaši od rođenja
27.3.2012 23:59:55   
mama kukunka
nisam citala odakle podizanje ove SF teme, pogledacu kad otkucam ovouser posted image
Meni je to potpuno nerealno i neizvodljivo u stvarnom zivotu..tri sekunde pre ispaljivanja rafala uglavno prepoznam po izrazu licai karakteristicnom stenjanju sta sledi, ali ni da sam bananamen ne bih mogla da stignem do neceg sto bi se zvalo nosom u ovom uzrastu.. a kamo piskenje..ma nema sanste..a sta radim nocu dok piski u snu? sovim u nju i cekam da se promeskolji da bih je skinula i stavila na nosu probudivsi je??? ma vazi.. Rado bih svoj doprinos ocuvanju planete dala koriscenjem pamucnih pelena, da imam mogucnosti da se neko drugi pozbavi pranjem-peglanjem, ili bar ciscenjem..ili uglavnom svime sto je dosadno i neinventivno, a da ja gubim dane po sumama i parkovima..ovako, nadam se da doprinosim na neke druge nacine

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 0:22:03   
Anoniman
eeee, mk, neka si me bar ti nasmejala ....user posted image user posted image user posted image
meni je zao sto nisam "odnegovala" tu crtu kod sina dok je najavljivao da ce da kaki .. lepo krene da place, pa prd, pa user pa osmejak ... mada, tada nisam znala gde udaram - beba, dojenje, izmlazanje, spavanje, jej-ne jej, ma di bi jos i o tome mislila!
sad se samo smeska, vise mu ni ne smeta sto sedi u tome user posted image

(odgovor članu mama kukunka)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 0:28:42   
lesica
SF ili ne,ako neko ovo uspe-ja cu samo reci svaka cast! Meni nije padalo ovako nesto na pamet,kao sto mi nije padalo na pamet ni da proslo leto ganjam dete nosom,a uglavnom je preko dana u budnome stanju ordinirala samo u gacama,ali je to nije sprecilo da bezi kao blesava od nose. Doduse tada je kakila u nosu,ali piskenje nije dolazilo u obzir vec je kao kucence obelezavala teritoriju user posted image A onda nam se i ta jutarnja nosa poremetila i vratili smo pelene u trenutku kada je fasovala virus i jako visoku T,i od tad hoce ona da sedi na nosi po ceo dan i uglavnom nista ne uradi,ali cik da se proba da joj se skine pelena i navuku gaceuser posted image

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 0:29:44   
Anoniman
Sanchy, ne mogu da otvorim taj link sa telefona, pogledaću sutra uveče kad stigne novi modem.

Inače, prvih nekoliko generacija iz jednokratnih pelena uspešno pravi decu tako da priča o sterilitetu pada u vodu.

Bb, sve znam. Nevena ranije rođena, jela na 2 sata a meni trebalo po 45 minuta da izmuzem svaki obrok, dodaj pranje i sterilisanje flašica, pumpice, uspavljivanje, presvlačenje, još i da ja nekad nešto pojedem ili odem u wc. Nije mi ostajalo vremena ni da spavam ni da živim. Ovo je za dokone žene.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 62
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 0:29:59   
Anoniman
Dupli post. Ovo preko telefona i nije tako lako.

< Poruku je uredio gae_gr -- 28.3.2012 0:36:34 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 63
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 1:30:05   
MicinaMama
Ja u opste ne mogu da oslusnem kada ce se mica ukakiti a kamo li upiskiti...jedino kada cujem da ne hoda po kuci tog trenutka a cujem kratko stenjanje odmah znam sta je napravila ali predznake nema hehe...a kada piski nemam pojma.Kupila sam gacice za odvikavanje od tute ali uzalud kada jabukica sa pelene nestane tek kada obavi nuzdu (jabuka i stikla su kao senzori,jako ljubicaste su boje e kada se upiski ona nestane heheh)...ja je u opste ne forsiram da sedi na tuti stavim je pa ako zeli da sedi-sedi a ako ne onda nista idemo dalje...polako,nebih mogla da je gledam na tuti a da place i ja bih odmah sa njom

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 8:14:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Nisu to jednokratne podloge ovo su musemice u pakovanju koje uopste nije skupo oko 500 din maximum,a peru se tako da to nije problem,a i ja sam krenula na nosu sa 14 meseci malo mi je to mnogo do dve godine???pri tom pelene uopste nisu zdrave a toliko dugo da ih nosi malo mi to bzv....ali dobro,svako radi kako misli da treba....:)

to su jednokratne podloge. jedna musema koja se pere kosta oko 500 din.
mislim da je realno moguce izvesti tako sto, samo (sto prase kaze) da sacekam spremacicu, kuvaricu i dadilju da dodju sa godisnjeg.
sad je stariji (malo) i ne menjam mu peju svako malo ali i dalje ne stizem da obavim sta sam htela, a ako budem provela jos malo vremena sa njim i uz njega nosicu ga i u wc

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 65
   RE: Bezpelenaši od rođenja
28.3.2012 8:44:25   
Lu
Ovdje ste se dosta raspričale o "ranom" odnosno "kasnom" skidanju pelena i "nezdravim" pelenama, da ne citiram postove pojedinačno, ovo je tema bez pelenauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Bezpelenaši od rođenja
10.6.2012 1:02:53   
Cunce
hm hm, možda ću i probati ovo, tu je svekrva, mama uzima odmor i dolazi kod nas, pa je moje samo da se posvetim bebi user posted image strpljenja imam ihahaha koliko i dragog koji je zagrižen za "prirodno", kladim se da će uskočiti čim mu pomenem ovo user posted image
ne mogu ništa unapred da pričam, ali kako prođe, javiću, pa će onda i ostale mame (one dokone user posted image ) moći da krenu mojim stopama user posted image
sad, svi mi imamo drugačije mogućnosti, kontam ja to, ali, ako mogu, zašto da detetu ne olakšam život? sad će on za koji dan, a već počele vrućine, nije ni zdravo da ga pritiskam glupim pelenama po ceo dan, jadna beba..

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Bezpelenaši od rođenja
10.6.2012 23:24:55   
Doogie
ne bas od rodjenja, ali od kad smo napunili mesec dana poceli smo da provaljujemo kada kaki. davala je znak bez greske. nismo je bas skinuli iz pelena, ali smo je presvlacili cim to obavi, bilo je lako. od tada sam se iznenadila samo jednom kad sam zatekla govanca u peleni, svaki put smo tacno znali. e sad, u medjuvremenu pojavio joj se neki osip, pa sam joj kao tretman bila uvela luftiranje prepodne. stavim je na onu jednokratun prostirku nepromocivu, onako gologuzu i tako ona kulira neko vreme. za to vreme dva puta sam je provalila kad joj se piski i odnela je nad kadu, a jednom i kad joj se kaki i to smo isto obavili iznad kade. drzala sam je kao sto sam vidjala da mame drze vece devojcice kada to rade, videli ste nekada u parku ili pored puta, mozda i niste... dakle, ni jednom me nije iznenadila da se ukaki na toj prostirci, ali da me je upisala, to je bar jedno pet puta :)))) meni to uopste nije gadno, tako da ne marim. ali hocu da vam kazem da sam potpuno fascinirana da sam uspela da je provalim za ta dva piskenja i jedno kakenje. i s obzirom da je vec bez pelena ne treba uopste puno vremena da se stavi u odgovarajuci polozaj na odgovarajuce mesto.

ona sada ima puna cetiri meseca i koliko sam provalila ne piski bas u snu, obicno se upiski cim se probudi ili kad se najede. to sam i testirala dva puta kad sam je tako gologuzu bila stavila i da dremene. mozda se samo potrefilo tako, ne znam.


(odgovor članu Cunce)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Bezpelenaši od rođenja
20.4.2013 11:53:35   
dunja RR
Iako deluje kao termin novijeg datuma, prirodno roditeljstvo, poznato i kao zbližavajuće i instinktivno roditeljstvo (natural parenting, attachment parenting, instinctive parenting) je davnašnji pristup roditeljstvu koji je nedavno ponovo otkriven u zapadnim industrijalizovanim društvima. Ovaj pristup se bazira na stavu da su sama deca najbolji stručnjaci za definisanje sopstvenih potreba. Pristalice prirodnig roditeljstva pomno prate signale i komunikaciju njihove bebe i sa izraženim (finim, tananim,...) senzibilitetom odgovaraju na potrebe koje njihovo dete izražava, postavljajući na taj način osnove za najpoželjniji razvoj deteta.


Pročitajte više ...

< Poruku je uredio dunja RR -- 20.4.2013 11:54:06 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Bezpelenaši od rođenja
21.4.2013 10:18:06   
bojanica7
joj nisam ni znala da postoji tema user posted image ja jrebula pre koji dan da citam o tome i juce probala. dvaput je kakila u lavabou, nijednom u pelenuuser posted image sad da li je pocetnicka sreca ili sam je takobrzo skontala... user posted image

e da, ja sam ovde svasta korisno nasla

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 70
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

ЕВРО 2024.
пеперутка16

Ко ће проћи у полуфинале?

Click Here