Brand new mama -> RE: Da li verujete u babske priče? (11.3.2015 21:19:58)
|
IZVORNA PORUKA: Baffy Babskih prixca mi je preko glave! A ima ih malih milion. Pogotovo ovde gde sam se udala... Ne kupuje se nista za bebu dok ne izadje iz porodilista- pa sta treba onda da cekam ko ce sta da kupi. uspela sam mm nagovoriti da kupimo sve u 8 mesecu. Ne velja odbviti ako neko nesto polovno ima da da-pa sta trebam , pristat na krevetac u kome su spavale vec 4 deteta pa da se pitam ocel moci jos jedno i opri tom je neugledan... i mnogi se ljute sto necemo da prihvatimo njihove polovne stvari ali mi hocemo sve novo jer planiramo troje dece, pa sto bi za drugo kupovali kada mozemo za ovo! IME NE BIRAJU RODITELJI DA SE NESTO ZLO NE BI DESILO ovo sam morala da napisem velikim slovima. Ovo je ono sto me najvise povredilo jer kao kumovi MORAJU dati ime detetu, to nemaju pravo roditelji. Imala sam pravu svadju u kuci zbog toga i rekla sam svekrvi da ona rodi pa nek joj drugi davaju ime al mom detetu samo mm i ja mozemo dati ime pa makar kumovi odbvili kumstvo (koje se moralo prenet ni kumu nisam imala)... Pazi koliko cega jedes ne valja puno! Ne vrcaj se ako te nesto uplasi i ne vataj za telo njer gde se uvatis dete ce imati beleg! Ne trazi ni od kog nista ureci ce te! Ne gledaj nikog u oci imaces pobacaj! Ne izlazi nocu i ne idi nigde vec samo svojoj kuci! Kada se porodis ne smes 40 dana nigde da odes, samo do dr i to je to, ni majka ni beba ne smeju nos promoliti napolje... itd it itd... mnogo je prica kojima me zasipaju, neke ignorisem, neke napola izvrsavam a na neke moram pristat htela ja to ili ne! Ti bokca,ko da citas knjigu narodnim mudrosti,izdanje 1886[sm=smiley1.gif] Izvini sto pitam-na koje moras pristati? Ja bih na pola ovog nenamjerno pogresno uradila.Ne gledaju u oci,sto kaze K. "Di da ga gledam?"Ja mrzim kad me neko ne gleda u oci dok razgovara sa mnom, 40 dana ne napolje-sa obojicom sam prvi dan posle izlaska iz bolnice vrsljala napolju(nista nam nije bilo,a valjda ove Svabe ne znaju da ureknu[sm=smiley36.gif]) Morala sam da bacim pogled gde si, nisam imala utisak da je tu sujevjerje tako jako. Mada mi je najjaci obicaj za koji znam da se kumovi ne posjecuju,samo za krstenja i vjencanja se vide,odkumuju i razlaz.Kao-da se ne posvadjaju.Sjajno;)
|
|
|
|