Daca88 -> RE: Da li verujete u babske priče? (10.5.2010 12:29:57)
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Daco, nije moje da se mešam, ali kod nas je običaj da onaj ko je bio kum na venčanju krsti dete. Tako će naš venčani kum krstiti našu decu. Ne znam da li je kod vas to običaj ili ne, ali u svakom slučaju, nemoj da dozvoliš da ti bilo ko nameće svoje mišljenje, isključivo je vaša stvar ko će vam dete krstiti. A ona, nek se ljuti, to je njen problem! Hm,moze i tako da vencani kum krsti i dete,mada i ne mora da bude tako,ne pridrzavamo se striktno toga,kod nas u porodici barem do sada nije bio takav obicaj.Na vencanju mogu biti jedni kumovi,a na krstenju drugi. Nama kum sa vencanja nece biti kum iz razloga sto nije zenjen,a pricali smo sa svestenikom i on pravi problem po tom pitanju jer kao ne treba da kum bude momak nego porodican covek[sm=zmeden.gif]Svako ima svoj princip rada,a svestenik koji ce krstiti dete je i nas vencao i krstenje ce biti isto u toj crkvi. Kum sa vencanja ne pravi nikakvu frku,i zna koga nameravamo da uzmemo detetu za kumu,a znam i da ce buduca kuma rado prihvatiti jer ona jos nikada nikome nije kumovala,pa joj je zivotna zelja da joj nase dete bude kumce i mi cemo joj to rado ispuniti,jer zelimo isto.
|
|
|
|