Lu -> RE: Ne želim više dece (8.2.2011 21:07:51)
|
IZVORNA PORUKA: bebać Upravo mi šalje prijateljica(koja se preselila u drugi grad) poruku da je se porodila i rodila dječaka,sve ok(ovom prilikom Sanja opet ti čestitam[sm=smiley1.gif] ) a ima već malenog koji je dobi kao moj Sergej(3god. i 4 mjeseca).. i sad:pita mene Sergej 'mama ko ti je poslao poruku?' ja mu objasnim 'Jel se sjećaš Mikija,što ste se družili,ima isto biciklo kao ti?' kaže on meni 'sjećam',rekoh 'miki je dobio brata,mama mu rodila u bolnici,pa mi je sad poslala poruku'[sm=smiley1.gif] a moj dječak se zamislio i kaže mi 'hoću i ja brata,ajde rodi mi,idi u bolnicu(on zna da se ide u bolnicu,i da se tamo rode bebe)[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] meni je tako bio sladak,da me je zamolio bilo šta odmah bi skočila po to,ali beba nisu puzzle,niti bonbone,niti autić...što inače dobija čim rekne[sm=smiley13.gif] i još mi je rekao 'ja ću ti mama pomoći,ja ću kupati brata sa kanticom i grabljicama u kadi'[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] bilo mi je žao i njega i sebe...nekakav čudan osjećaj me preplavio...i evo odlučih da prokomentarišem to sa vama.. p.s. Neću sad iznositi REPEAT priču kako ne želim više djece,to sve znate...kao i moje razloge... ali eto da čujem Vas..imatel ovakvih pitanja od vaše djece,i kako se nosite?Neka pišu i mame koje će roditio brata i seku jednog dana...a i one koje imaju mišljenje kao ja. IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. a mogu li pisati mame koje imaju dvoje djece [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nego vako, fino je imati brata, sestru, oboje, obatroje i sl svako ima svoje razloge zašto želi ili ne želi više djece moji Boga mi ne žele ni jedno drugo nekada, a ne još brata ili seku ne znam ni da li je moja meri želila brata al eto dobila ga je kupala ga je sa mnom, hranila ga je, a sad su u fazi međusobnog marisanja ali znaju se i zaigrati zajedno, i tada ih je divno vidjeti, doduše najljepši su kad spavaju ali mišljenja sam da kad odrastu puno tada znače jedno drugom bar znam kolko meni znače brat i sestra sada kad sam "velika" naravno ako neko ne želi više djece, pa majku mu neću samo radi dječje želje roditi još jedno dijete sigurno tako da ...sretno bebać šta god da odlučiš IZVORNA PORUKA: bebać Ma Vučkoslave moj[sm=smiley36.gif] ja sam već odlučila,a ponekad se pitam(kao juče kad se desila ta scena) da nisam bila malo više sebična kad sam donijela tu odluku,prema svome sinu? Znam da je još mali,možda je juče rekao onako dječije 'ima dugo dijete(nešto,ovdje brata)pa hoću i ja'...a možda će stvarno ga/nju htjeti...od kud mi prao da mu tu sreću/želju oduzmem[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] nemam pojma...bi mi žao i njega i sebe...biće jedinac[sm=smiley1.gif] p.s tako sam juče razmišljala,danas me 'već popustilo'[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|