serpica -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.9.2014 8:19:42)
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Anoniman Ekcem pogađa pametnu decu Dečji ekcem je najčešća kožna bolest dečjeg uzrasta. Predstavlja hroničnu recidivirajuću dermatozu kod osoba sa naslednom sklonošću alergijskim reakcijama. Najčešće se javlja nakon 40 dana rođenja i to uglavnom kod dece svetle puti, svetlih očiju i svetle ili riđe kose. Deca sa dečjim ekcemom su izrazito lepa, natprosečne inteligencije, posebno oset_ljiva, radoznala, ne trpe autoritete. Da li je moguće da ovo (bold) zaista ima veze sa ekcemom? Inače, mislim da od juče i Sava ima ekcem. Staviću sliku uskoro. Na licu (čelu obrazima i bradi) pojavili su mu se jarko crveni pečati, koji u centru imaju kao mali plih. Razmislila sam šta sam jela, i set_ila sam se da sam u subotu uveče pojela veću količinu pohovane krabe (raka) i pečurke. Nađoh negde da rakovi mogu izazvati ekcem, ali ne znam da li mogu preko mleka, verovatno da? I još jedna promena je što sam u subotu uveče tuširala Becollinom, i ko za inat i grudi idtrljala iako sam ih do sada prala samo toplom vodom. Tako se grozno sada osećam, jer sam definitivno ja krivac za te odvratne fleke [sm=smiley19.gif] Garant se to desilo ili zbog raka ili zbog kupke. Imamo zakazano kod pedijatra 8.10., da li da nešto preduzimam do tada? Pomagajte ... Imam Sudocrem, da probam za početak sa njim? Dunjci,koliko ja znam ekcem nema plih,mislim to crvenilo sa plihom meni ne lici na ekcem,mozda je odreagovao na hranu koju si jela a na kupku nije sigurno jer ti se posle dojke isprala vodom ne verujem da je od toga,a i kupka je za bebe....prati da li se siri i na drugim delovima tela,ima li tepm. i da li je kenjkav,a ja bih otisla kod dr i pre 8.oktobra za svaki slucaj. Sve ovo ti pisem jer je moja Tara dobila ovcje boginje sa 4 meseca isto tako je izgledalo,i proslo bez problema..zelim vam brz oporavak,javi kako je mali Savica.[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|