krem -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (13.7.2012 17:13:27)
|
Možda pomogne nekome, pa sam odlučila napisati... Beba ima 6 mjeseci i dijagnosticiran AD, jako crvenilo po obrazima koje nikako ne prolazi, čelu, pregibima ruku, nogama, leđima. Zimi se strašno češao pa je noći provodio sa čarapicamana rukama, sad se više ne češe noću. Pedijatrica i dermatologica savjetovali kortikosteroide, nikad mu ih nisam mazala. Probali razne kupke, a-dermu itd., nije mu pasalo. Već neko vrijeme miksam mu svoju kremicu i zadovoljna sam (shea maslac, ulje noćurka, neven), prije toga ga poprskam hidrolatom hamamelisa da ublaži crvenilo i svrab. Kad mu je lošija faza dodam malo propolisa u kremicu i crvenilo se smiri. Probali smo i posušku kremu i stvarno sam zadovoljna. Nju sada koristimo kad mu je stanje lošije. Mogu reci da nam je POSUŠKA pravo otkriće, inače kod AD sve tako sporo prolazi, a kada sam mu prvi put namazala posušku kremu, otišlo jako crvenilo kao rukom odnešeno. Nakon puno mjeseci sam napokon vidila čiste obraze, bez crvenila, bez ogrebotina, nisam vjerovala. Eliksir euten kremu ne koristimo jer ima sastojaka koji se ne bi smjeli nanositi na kožu bebe (mentol). Također, još dojim pa sam izbacila sve moguće (jaja, mlijeko i mliječne proizvode, soju, kakao, orašaste plodove, citrus, čokoladu,kavu-šmrc,itd.). Inače po testovima ima laganu alergiju na jaja i manju na mlijeko, za drugo ne znam. A što se tiče pranja, omekšivače nikada nismo ni koristili, samo blage deterdžente, duplo ispiranje naravno,a sad čekamo da nam stigne vervita lopticu i prirodni deterdžent za pranje( lopticu sam prije koristila tako da znam da djeluje). Valjda ću nekome pomoći...
|
|
|
|