Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (11.11.2010 17:42:51)
|
IZVORNA PORUKA: Tash Bili smo juče u savetovalištu. Sve je super. Pitala sam za Markovo lice... ima kao osip, ali je koža + suva, peruta se. Već neko vreme brišem bornom i mažem pantenolom, sad je super kako je bilo, ali i dalje gadno. Ja mislim da je to ekcem. Nadala sam se nekoj kortiko kremi da sredi stvar, ali dr neće da da. Kaže da izbacim sve mlečne proizvode, jaje, i košpičavo voće iz ishrane (šta ću jesti???) na par dana, pa će se lice srediti, a da onda postepeno vraćam da vidim od čega je, kako bih znala ako se proširi na ostatak tela. Pitam, ako je alergija, zašto samo na licu? Kaže, tu nije obučen. Ma, kakve veze garderoba ima sa alergijom? IZVORNA PORUKA: dakana Svasta, i meni to ne lici da je neka alergija. I moja Luna je osuta po licu, nekad bas grozno izgleda, kao da je u pubertetu. Ona je imala i po grudima, ali odmah tu kod vrata i nazad na ledjima isto odmah ispod vrata. To sam joj mazala bebi puderom i sad je OK. Jos samo da se povuce ovo sa lica... IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Nama dr juce rekla a je bebinak oza mnogo osetljiva i otuda te bubuljice, da joj cistim lice kamilicom. Mada sam primetila da kad se dooooobro naspava tih bubuljica ima 90% manje nego kaa kenjka ili place IZVORNA PORUKA: Tash Prođe prvi dan bez mlečnih proizvoda i jaja (voće svakako ne jedem). Za sada je situacija nepromenjena. Bila sam danas privatno u savetovailštu. Kaže dr da jeste ekcem. Kaže, dojiljama se ne savetuje da menjaju ishranu zbog ekcema, jer je to atopijski dermatitis, a atopijski znači da se ne zna od čega je ali nije vezano za ishranu. Dala nam je Sinoderm N da mažemo ušnu školjku (tamo je najgore) 3 dana jedan put dnevno, a ostatak lica Linola Gamma kremom.
|
|
|
|