diskutantkinja -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (7.5.2010 11:02:03)
|
Moja cici-mici je u drugom mesecu dobila ekcem-naravno ko i svi neinformisani roditelji smo poslusali savet pedijatra pa probali sa elokomom, hidrokortizonom...ubrzo smo se informisali i shvatili da posle primene kortokosteroida koza izgleda normalo nekoliko dana i ubrzo se ekcem vrato u jos gorem obliku. O stetnosti istih necu ni da kokmentarisem. Nama za negu nije odgovarao ni sebamed, ni mustela, bi dr.woolf-ovi proizvodi, ni atopic... Najobicniji ekcemol (podloga i ulje nocurka ) i Uriage -sident u obliku sapuna , nevenovo ulje i pantenol mast je njoj prijao. Sada vise nema ekcem, ali idalje nejede potencialne alergene( kikiriki,smoki orah,lesnik...) Relativno skoro smo radili alergo test - ispaklo da nema alergije, Nestorovic kazao slobodno sve moze da jede,ja joj dala tortu sa lesnicima i orasima-i posle 5 sati mi dete oteko-plikovi po kozi... Pedijatricakoja mi dete leci kaze da atopicri treba da iznbegavaju jake nutritivnealergene do 5,6-te godine. A i nista ne gubi ako ne jede smoki, kikiriki... Milim da sve rebate pokusati (naci sta prija vasem detetu) pre nego sto se latite Elkokoma, sinoderma i ostalih 'ranjca :)
|
|
|
|