RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

Ana RR -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (27.2.2012 22:16:23)

Isidora, probaj beli vazelin, super je za suvu kožu. Ima ga u aksi, lilly-u, verovatno i u apotekama.

isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (27.2.2012 22:37:37)

izbacujem fairy,kupujem niveinu kremu taman da se malo kao zategnem i jos vazelin kad budem isla u lilly,ima da se opremim[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (27.2.2012 23:11:00)

[sm=bravo.gif]

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.2.2012 10:32:04)

majstor mi se opet osuo po licu, onako male crvene tackice po obrazima samo, za sada. pojabvilo se bilo u malim kolicinama juce ujutru, ja ocistila sa Acidi Borici i namazala Bepanthen i proslo. sinoc ga okupali, ja mu ponovo namazala Bepanthen jer ima jako suvu kozu pa mu se isperuta preko noci a on se ujutru drapa po licu kako se budi pa ima ogrebotine teske, medjutim jutros vidim da mu se crvenilo prosirilo, jos uvek je samo na obrazima ali ga ima vise. sad sam namazala Sudocrem, mada ne znam dali je to najsrecnije resenje jer on susui kozu....

Mama 78 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (1.3.2012 10:12:19)

I J. ima neke bubuljice po obrazima bas dosta, dr. mi kaze mora tako dok se cisti i da joj ne mazem ni sacim[sm=zmeden.gif]Jer da je poslusam,jos mi rekla kad je kupam da joj pelenicom radim piling lica?

MicinaMama -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (3.3.2012 0:45:09)

Mama78 vidi da ti nije pretoplo u kuci ili sobi gde je beba,ili da je previse utopljavas.Te crvene bobice hoce izaci po licu kada je bebi prevruce.I ja sam Milicu rodila u zimu u decembru i uvek sam mislila da joj nije mozda hladno i mnogo sam je oblacila.Imala je bobicu na bobici po licu,proveri da nije zbog toga i nemoj je previse utopljavati jer bebi je uvek toplije nego nama,u glavnom pipnes joj rukice ako su tople vruce joj je,jer trebaju biti malo hladniji extremiteti a stomacic topao.

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (3.3.2012 8:16:52)

IZVORNA PORUKA: Mama 78

I J. ima neke bubuljice po obrazima bas dosta, dr. mi kaze mora tako dok se cisti i da joj ne mazem ni sacim[sm=zmeden.gif]Jer da je poslusam,jos mi rekla kad je kupam da joj pelenicom radim piling lica?

jel dojis? ako dojis, probaj da izbacis mleko i mlecne preradjevine na jedno vreme, evo sad mi bas drugarica pricala, sin joj bio osut po celom licu prvih mesec dana, svi lekari vikali cisti se, cisti se, a kad mu je zbog lekova morala dati dohranu u 4 mesecu ispalo da je visoko alergican na mleko i zato se osipao. te bubuljice bi trebale da se smanjuju polako posle prvog meseca...

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (3.3.2012 23:03:11)

IZVORNA PORUKA: jance

sad sam namazala Sudocrem, mada ne znam dali je to najsrecnije resenje jer on susui kozu....

BB vidi ovo!!! Nisam htela u razgovorima mama da se pravim pamena jer nisam probala Sudokrem, ali koliko sam čula, on je za ojede i osipe, a te sve kreme suše kožu!

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (3.3.2012 23:44:39)

evo me, isprobavala sam nesto ...
kaze da susi kozu ali i da pravi zastitini sloj od isusivanja (???)
izem ga, izgleda suvo ali i izgleda bolje. probacemo taj Exomega krem i kupku-ako ne kosta koliko i moj bubreg, prosto ne smem da pogledam bilans na racunu. Krem ako ne pomogne ima da je zasadim u basti kao veciti podsetnik. Volela bih da mi kazu da se nece siriti pa da prestanem da brienem. Nepoznato me uzasava.
joooooj, zudim za picem i cigarom! eto, rekla sam pa sad me streljajte!

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (3.3.2012 23:46:23)

Košta više od bubrega. [sm=jezicek.gif]
A ti lepo popi piće i zapali cigaru, veruj mi ekcem mu se neće promeniti od toga.

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (4.3.2012 11:30:04)

haaaa, kvaris me ... mada, tesko je zabu u vodu naterati ...
popila pice, cigare necu da pipam kad sam ih vec ostavila. i naravno spavala na rate. treba nekom bubreg ? [sm=smiley36.gif]

Mama 78 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (4.3.2012 11:42:36)

jel dojis? ako dojis, probaj da izbacis mleko i mlecne preradjevine na jedno vreme, evo sad mi bas drugarica pricala, sin joj bio osut po celom licu prvih mesec dana, svi lekari vikali cisti se, cisti se, a kad mu je zbog lekova morala dati dohranu u 4 mesecu ispalo da je visoko alergican na mleko i zato se osipao. te bubuljice bi trebale da se smanjuju polako posle prvog meseca...

Pa ajde da probam i to!

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (4.3.2012 11:59:01)

mama78, i g je imao te bubuljicice, i oxyno dete takodje. proslo je, to je u 99% slucajeva samo ciscenje.
tj opsirnije, tokom prvih 6 nedelja zivota u bebi jos kola tvoja krv, cija su crvena krvna zrnca jos zasicena hormonima od trudnoce. zivotni vek krvnog zrnca je oko 2 meseca, pa dok on ne "umre", izbijace bubuljice jer se telo tako cisti od hormona. sacekaj puna 2 meseca dok ne predjes na nesto tako radikalno kao sto je izbacivanje mlecnog. a veruj mi da svako menjanje ishrane jeste radikalno, pogotovo dok dojis. pa vidi sta samo dijete mogu da urade.
po savetu dr-a, nismo dirali ni icim mazali i samo je nestalo.

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (6.3.2012 12:15:23)

bogdan se vec 2 nedelje mnogo cese po glavi, sad se to pretvorilo u kraste koje raskrvari kada ih cese. prosirilo se blago na obraze i ispod brade, ima crvenilo i u pelenama (sto mi bas lici na ekcem)! ali glava ga najvise muci...
bili smo kod lekara, ona kaze upaljeni folikuli dlake (ali nije sigurna) a ovo po obrazima i u pelenama ekcem kaze da ni sama nije sigurna, tako da ne znam sta da radim. dala nam je neke masti da mazemo da se to ne inficira, koje u sebi nemaju antiseptik tako a ga to i dalje strasno svrbi!
juce se i prehladio, celu noc nismo spavali, cese se i place jer mu je zapusen nos. sve ga to muci.
sad sam nekako uspela da ga uspavam, pa kad ustane vodicu ga kod drugog pedijatra.
sta bi moglo da bude u pitanju???
nista nisam menjala, niti novo od hrane uvodila... juce sam kupila mustelu kupku, ali ne znam sta dalje

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (6.3.2012 12:26:26)

Idi kod pedijatra po uput za dermatologa, neće ti pedijatar ništa pametno reći. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Mama 78 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (6.3.2012 12:26:49)

Hvala BB,mislila sam izbacim mleko na par dana,mada mi se cini da joj vise nije lice tako crveno i kao da se smanjuju[sm=smiley13.gif]

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.3.2012 22:23:45)

IZVORNA PORUKA: madre

bogdan se vec 2 nedelje mnogo cese po glavi, sad se to pretvorilo u kraste koje raskrvari kada ih cese. prosirilo se blago na obraze i ispod brade, ima crvenilo i u pelenama (sto mi bas lici na ekcem)! ali glava ga najvise muci...
bili smo kod lekara, ona kaze upaljeni folikuli dlake (ali nije sigurna) a ovo po obrazima i u pelenama ekcem kaze da ni sama nije sigurna, tako da ne znam sta da radim. dala nam je neke masti da mazemo da se to ne inficira, koje u sebi nemaju antiseptik tako a ga to i dalje strasno svrbi!
juce se i prehladio, celu noc nismo spavali, cese se i place jer mu je zapusen nos. sve ga to muci.
sad sam nekako uspela da ga uspavam, pa kad ustane vodicu ga kod drugog pedijatra.
sta bi moglo da bude u pitanju???
nista nisam menjala, niti novo od hrane uvodila... juce sam kupila mustelu kupku, ali ne znam sta dalje

sad mu se prosirilo i na usne skoljke!
bili smo kod dermatologa, nesto se posebno ne izjasnjava sta je, ona misli da je ekcem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] dala nam je terapiju: pola kafene kasicice aeriusa dnevo i uvece da mazemo elocom krem na ta mesta. kontrola za nedelju dana. je l neko koristio elocom?
ja mu jos nisam mazala, probacu sa mekinjama prvo. cula sam da se u kupku sipa recimo 4 sake mekinja i dete se brcka u tome. da li neko ima iskustva sa tim? a ulje od nocurka?

branki* -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.3.2012 22:33:06)

iiih,da li smo koristili elokom?!on nas je spasiokad nista nije drugo nije delovalo[sm=smiley1.gif]
za ovo ostalo,ne znam,nisam cula.

pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.3.2012 22:34:16)

Koristili smo Elocom prvi put kad se pojavio ekcem, to je kortikosteroid, mi smo mazali pet dana u tankom sloju i taj prvi put je imala efekta, vrlo brzo se povuklo sve i dugo nismo imali problema. Nama se, nazalost, nakon nekog vremena vrati [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.3.2012 22:38:19)

koristi li ko za dete mustela stelatopia emolijentnu kremu i kupku, da mu odgovara?
ja sam kupila, koristila 2 dana, potrosila bukvalno truncicu i batalila. nama uopste nije odgovarala.
ako je nekome potrebna, ja bih mu prodala u pola cene. nije bas jeftina, puno biste ustedeli. nova novcata je.

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2012 9:52:20)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Koristili smo Elocom prvi put kad se pojavio ekcem, to je kortikosteroid, mi smo mazali pet dana u tankom sloju i taj prvi put je imala efekta, vrlo brzo se povuklo sve i dugo nismo imali problema. Nama se, nazalost, nakon nekog vremena vrati [sm=smiley13.gif]

Svima se vrati. Poenta je samo da bi sa jačanjem imunog sistema trebao da se vraća u slabijem obliku, pa da jednog dana nestane ili bude u nekim normalnim granicama koje ne ometaju život.

I mi koristimo Elokom, ali razblažem u Galsani u razmeri 1:1.
Kada odelpim jer nikada da prođe na taj razblažen, onda mažem čist.

O mekinjama ne znam ništa. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2012 10:06:20)

IZVORNA PORUKA: Tash

sad sam namazala Sudocrem, mada ne znam dali je to najsrecnije resenje jer on susui kozu....

BB vidi ovo!!! Nisam htela u razgovorima mama da se pravim pamena jer nisam probala Sudokrem, ali koliko sam čula, on je za ojede i osipe, a te sve kreme suše kožu!

to sam ja sama zakljucila inace, mazala sam majstoru neke bubuljice koje su mu izasle tu negde pocetkom 3. meseca, bubuljice jesu prosle ali mu se koza toliko isperutala da je to strasno. i da, posle toga se on grebao po faci svake noci, pa je to iritirao, bukvalno je rane imao po faci ( u mom selu su hteli da nas prijave za zlostavljanje kad su videli jednu ogrebotinu). e tu vise nije pomagao ni Panthenol niti Bepanthen, kako se upije tako se koza vrati na staro, ko sto je i bila. sad mi je kuma rekla da uzmem Elokom, cula sam vec valjda od 100 zena kako su ga koristile, ali opet, rekoste da je to kortiko, ja nebi bez lekara... evo da ga sada vidite, desni obraz skroz cista levi onako bubuljica do bubuljice, mazem 3 puta dnevno + pred spavanje Bepanthen a opet je ujutru isto ko sto je i bilo. da, i spava sa rukavicama ko novorodjence

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2012 10:17:57)

Idi jance dermatologu, možeš rešiti taj problem relativno brzo ako ti lekar da odgovarajuću terapiju. 

Mama 78 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2012 10:21:30)

Evo povukle se same od sebe,jes bre ciscenje jos malo ima na levom obrazu[sm=bravo.gif]

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2012 10:25:19)

cu da trazim uput sigurno. bas mi ga je zao, verovatno ga i svrbi pa se zato grebe, npr kad se probudi i uzmem ga na ruke onda uzme onako da tare celo o moju majicu levo-desno, pa kontam da ga verovatno i celo svrbi... a osim toga mi muku mucimo i sa temenjacom. znam, to nije nista strasno ali mi bas ruzno izgleda kad beba od 4 meseca bukvalno ko da ima perut. bilo se povuklo na nekih nedelju dana pa ga evo opet. plus taj osip ili sta god da je....

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>