RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

milicicak -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (31.10.2015 11:42:19)

Mi smo opet uzeli Imunoglukan, nadam se da ce pomoci kao i prosle godine.
U apoteci Meduza u 29-og Novembra je 1495 din, bas me prijatno iznenadila cena [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (31.10.2015 13:15:15)

Da li ste pravili za decicu kombinaciju med, lesnik, orasi i bademi? Sigurno da se dodaje jos nesto, ali nigde ne mogu da nadjem taj recept.

Rosita -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (31.10.2015 13:20:47)

Nisam, ne znam zato, mozda limun ide? Ja dajem pikovit plus svako jutro i vece propolis prskamo na grlo, iako ga ne boli. Racunam antiseptik je, antibakterijski i td . pa moze pomoci da ne udju patogeni u organizam.

Ivanka 75 -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (31.10.2015 13:22:32)

Iva već mesecima pije AD3 u ribljem ulju (po jednu perlicu dnevno), imuno cink (Ivancic i sinovi), vit C svako jutro i po malo meda. To nam je jutarnji ritual. Povremeno curenje nosa ne računam u bolest, antibiotike nije pila od nove godine, imala jednom temp i sama je prebrodila bez lekova.
Mislim da joj ova komb odgovara i da je bas ojačala imunitet.

Sanjica26 RR -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (31.10.2015 13:25:29)

Mislila sam posto imam sve domace da im napravim. Med je od muzevljevih, a orasasti plodovi su od mojih.
Meni je T od septembra zdrava. Nista joj ne dajem za imunitet. Svako jutro uzme kasicicu meda.

Rosita -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (31.10.2015 13:32:14)

Ja pedijatru nisam ni pricala da mu ista dajem. Prosle godine nisam davala nista, prva godina vrtica, kad se setim... nas pedijatar je protiv dodataka, tako da nema svrhe da ražzgovaram oko toga. A sa druge strane volela bih da imam strucnu konsultaciju. On pije drugu bocu pikovita, prva je bila sa prebiotikom a druga sa omega 3. Volela bih da znam koliko dugo to, na sta da predjem i td., al to cu morati sama.

cockic -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (1.11.2015 8:56:32)

Cerki sam krenula da dajem pre dve nedelje pikovit 3+,nisam ni znala da ima taj pre je bio samo 1+.sin i dalje abc.ima ih za manje od mesec dana toliko ih je ostalo u kutiji.pa cu posle videti sta cu.

Azra_ -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (1.11.2015 10:21:57)

Sanjice, moja mama je pravila nešto sa medom, cveklom, limunom i orasima. Ništa ne fali da se ubaci badem i lešnik. Ako hoćeš pitaću je za recept. Uzima se po kašika-dve dnevno, ako sam dobro razumela.
Rosita, mislim da te vitamine možeš davati i duže. Obično kažu da se daju 3mes.ali to za one baš sirupe za imunitet, tipa imunotrofina, imunoglukan, ovo je vitaminski sirup, ne znam šta bi škodilo da pije duže vreme, tokom cele zime.

cockic -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (1.11.2015 10:57:59)

Prvi recept za jačanje imuniteta za decu i odrasle:

Bice potrebno:

– 100 gr suvog grožđa
– 150 gr zrna oraha
– 100 gr badema
– kora od dva limuna
– 100 gr suvih kajsija
– 100 gr suvih šljiva
– 250-300 gr meda
– ako ste u prilici – vrlo je dobro dodati i 100 gr pinjoli-orahe bora (odlični su za jačanje imuniteta)

* Sameljite na mašinu za mlevenje mesa: suvo grožđe, orahe, bademe, pinjoli i limunovu koru.

* U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samlele. Promešajte.

* Dalje, dodajte samlevene suve šljive i suve kajsije. Promešajte.

* Na kraju dodajte med i opet promešajte.

Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana.

Za decu stariju od 3 godine – 1 kašičica dva puta dnevno.
Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno.
Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

Sanjica26 RR -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (1.11.2015 11:02:30)

Azra pitaj mamu.
Cockic bas sam nasla ovaj recept ali bih izbegla suvo voce.

cockic -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (1.11.2015 11:04:06)

ja sam ovo nasla na netu nisam pravila,cula sa da je super.a ja svaki dan uzimam kasiku meda sa kasicicom cimeta.kazu da je dobro za sve.dala i sinu,ali nesto nisam sigurna da li smeju deca jer je i za snizavanje secera,holesterola....mozda sme,ali sa manje cimeta.moze i da se pojede ovako moze i na parce hleba,moze u sok,caj...ja ga pojedem kasicicom plasticnom drvenu sam ne gde zaturila.

Azra_ -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (2.11.2015 0:07:17)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Azra pitaj mamu.
Cockic bas sam nasla ovaj recept ali bih izbegla suvo voce.

Sanjice, mama je na nekom seminaru u Austriji, vraća se u utorak, pa ti tad pišem recept na pp. Znam da je jednostavmo za pripremu i ukusno.

Rosita -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (2.11.2015 1:00:06)

Da, Azra, zvuci logicno, to su samo vitamini.

Leptiric123 -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (15.11.2015 21:50:24)

Pije sirup za imunitet Pikovit i Imuno,kako kad, menjam. Pored toga joj povremeno dajem kapi propolisa za decu, naročito ako primetim da slini ili kašljuca, smrdi iz usta i to, čak sam joj par puta dala kad je imala npr subotu i nedelju temperature do 37,5 i nisu rasle, od ponedeljka kao nova, kad tako malo zariba dam tri puta po 15-18 kapi, a ovako jednom ili dva puta dnevno, kad se setim.

Modessty -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (16.11.2015 13:05:33)

Počeh da im dajem Immuno B po preporuci lekara. Ajd videćemo kaoko će to da ide

cockic -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (16.11.2015 14:15:10)

Ja ceri posle pikovit sam uzela oligovit sirup.Pa cu kad to popiju da im dajem centrum.kupila jednu kutiju.pitanje da li će cera hteli onaj natura wealth nije htela.
Mod a sta je to imuno B?

cockic -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (16.11.2015 15:57:57)

Ja pre godinu dana pisala o tom sirupu gde ga ima u bg,jer si ti tad pisala o njemu i gde ga možeš naći.erbavita tek kad sam pročitala svoj post na RR setila se[sm=smiley36.gif].ali ga nisam zapamtila.možda je ok taj imunno b sirup od erbavita.

Rosita -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 12:07:28)

Mame, imam pitanje. D dajem pikovit 1+ koji ima 25 % (prema drugim informacijama 50%) pdu vitamina D3. Mislim da je tacnije ovo 25%. Dajem mu odnedavno i imuno bulardi koji ima 100% pdu D3. Da li to moze nesto da skodi jer ispada da popije 125-150% pdu D3 dnevno?

serpica -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 12:14:30)

Ja da pitam,ima li nesto od preparata za decu mladju od tri god?

Rosita -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 12:17:42)

Evo na primer ovo sto ja navedoh , pikovit 1+ imuno/ vitamini, imuno bulardi- probiotik sa D3 i cinkom.

Zemunka85 -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 14:07:43)

Marsovci. Meni ih je preporcilo 3dr. Ja u to ne verujem ali sam ovaj put morala,,,tako da to pijemo.

Zemunka85 -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 14:09:08)

IZVORNA PORUKA: Rosita

Mame, imam pitanje. D dajem pikovit 1+ koji ima 25 % (prema drugim informacijama 50%) pdu vitamina D3. Mislim da je tacnije ovo 25%. Dajem mu odnedavno i imuno bulardi koji ima 100% pdu D3. Da li to moze nesto da skodi jer ispada da popije 125-150% pdu D3 dnevno?

Rosi i ja se to pitam. Nama dadose imunotrofinu plus marsovce u danu. plus probiotik. boga pitaj sta je tu sve zbuckano.

Anck Su Nmaun -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 14:21:07)

Razocarana sam u sve te preparate za imunitet! Samo puknem para i para a sve isto od najjeftinijih do najskupljih , cak sta vise kao da se odmah po pijenju tih preparata razbole!
Kod mene vise tih gluposti nema, samo voce i povrce! [sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 14:22:21)

Ja cu samo da pohvalim marsovce,da li je slucajnost ili ne ne znam,ali kada je Iva sa godinu dana krenula u vrtic par dana pre smo poceli da pijemo marsovce,prvo povlacenje iz vrtica je bilo da vas ne lazem ali posle god dana,pritom je iva krenula u decembru,kada su nam decica najbolesljivija...opet kazem mozda je slucajnost,ali eto kod nas je bilo tako

Rosita -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (9.1.2016 14:22:48)

Ako su tako rekli, onda verovatno nema brige, al ne znam sastav tih tvojih. Ja ovo dajem na svoju ruku, pa zato pitam [sm=smiley1.gif]. Mada ne verujem da moze da skodi, ipak je zimsko vreme a tad i treba vise D vitamina. Sve tako mislim zdravorazumski, al reko neko mozda zna tacnije.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>