Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:14:00
|
|
|
|
Nensi*
|
Nije zenama problem,nego su celu seriju povukli iz prodaje jer pipete ne valjaju,valjda imaju vece rupe pa izleti vise kapi odjednom...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:17:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne kapiram zashto dajete kapi sa mlekom u bochici...shta ako beba ne popije sve? Ja od samog pochatka dajem na kashicicu, sa par kapi mleka...i bez problema su uvek popile... A shto se pipete tiche... ni ja ne stiskam...nego sachekam da se kap sama formira i padne na kashichicu
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 14.9.2010 13:23:58
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: liliana Ma, nemaš se razloga opterečivati time-znaš koliko se meni puta desilo da joj ne dam ili da neče sve da uzme. IZVORNA PORUKA: choopa choops minna ja sam Lari davala kapi svake prestupne godine i sve je u redu Ne brini se zbog jedne kapi. ma da, nego reko da vidim za svaki slucaj
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 14.9.2010 14:15:21
|
|
|
|
liliana
|
Ja nikada bebi ne dajem Vigantol sa mlekom. Samo kapnem kap na kašicicu i dam joj. Ne vidim zašto bih joj davala sa mlekom.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 14.9.2010 14:16:29
|
|
|
|
Jeca*
|
ja sam luki redovno davala, svake veceri, posle kupanja, a pre spavanja, u kasicicu par kapi mleka i kap vigantola. Tako lakse popije nego da se zalepi onako za kasicicu. nateram ga da zine i samo mu sipam u usta. Mislim da nisam preskocila nijedno vece
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 14.9.2010 22:07:21
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Isto ...otvorim joj usta i kapnem direktno!
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 14.9.2010 22:14:12
|
|
|
|
Maya21
|
Meni su rekli da ukapam u kasiku u koju sam prethodno nakapala moje mleko. E tako sam radila sa Makijem. A sa Taletom sam direktno u usta kapala, i to je mnogo brze i jednostavnije. A da, desavalo mi se i prvi i drugi put da zaboravim... Prosto je to valjda tako normalno, premorene smo u tih prvih nekoliko meseci....
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 12:17:28
|
|
|
|
Jele
|
Izvor Blic Lek Vigantol povlači se iz prometa Tanjug | 15. 09. 2010. - 10:36h | Komentara: 0 Iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije saopšteno je danas da je proizvođac leka Vigantol - Merck iz Nemačke odlučio da ga povuče iz prometa zbog potencijalnog uticaja na bezbednost pacijenata. U skladu sa novim saznanjima o kvalitetu tog leka Vigantol (holekalciferol), oralne kapi, rastvor, bočica sa centralnom staklenom pipetom sa gumenim završetkom stavljen je u promet u Srbiji krajem prošle godine kada je zamenjen prethodni aplikator proizvoda - plastična kapaljka. Nakon evidentiranja prijava neadekvatnog ukusa i mirisa kapi Vigantol, proizvođač je sproveo analizu uzoraka i otkrio odredjene nečistoće, uključujući 4-vinilcikloheksen (4-VCH), jedinjenje čije poreklo potiče iz gumenog završetka aplikatora. Toksikološko ispitivanje je pokazalo toksične efekte jedinjenja 4-VCH pri koncentracijama višestruko većim od onih koje su otkrivene u uzorcima leka Vigantol, pa je procenjeno da ne postoji rizik od akutne toksičnosti leka, navodi se u saopštenju. Prilikom razmatranja odnosa koristi i rizika uzete su u obzir činjenice da lek nije indikovan za životno ugrožavajuća stanja, njegova široka upotreba kod dece uzrasta do dve godine i nedovoljno informacija o bezbednosti dugotrajne primene proizvoda, pa je zaključeno da se pozitivan odnos koristi i rizika ne može sa sigurnošću očekivati. Pošto identifikovani rizik potiče od aplikatora proizvoda, proizvodjač namerava da u što kraćem roku na tržište vrati proizvod sa prethodno korišćenim aplikatorom - plastičnom kapaljkom u kojem nečistoće ovog tipa nisu otkrivene. Kako se navodi u saopštenju, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije je, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, pristupio sprovodjenju te odluke.
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 14:51:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Nama je danas dr u savetovalishtu rekla da prekinemo sa vigantolom, poshto su iskljuchivo na dohrani, a u njoj ima dovoljno vitamina..pa ne treba davati dodatno... Sad neznam shta da radim...jel im mogu nashkoditi ako dajem i dalje vigantol?
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 20:08:19
|
|
|
|
Modessty
|
Ja imam bas tu bocicu o kojoj je rec - sa tom pipeticom sa gumenim vrhom. Sta sad? Da prestanem da dajem detetu ili direktno iz bocice?
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 21:02:59
|
|
|
|
bebaa
|
Ima li neka zamena za vigantol?
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 21:13:51
|
|
|
|
New Mom
|
Pitala sam dr i drugaricu koja je farmaceut. Na tržištu imaju dve varijante: vodeni rastvor i uljani. I jedno i drugo je oblik sa A vitaminom (Vigantol ga nema). Uljani je oblik D2 vitamina, a vodeni D3 (Vigantol je D3). Kažu mi da je svejedno kojim od ovih da joj zamenim, jedino kod vodenog ide veća doza, 5 kapi. Dr mi savetuje da joj par dana ne dajem ništa dok se ne javi koje konkretno serije su povučene i da li je naša flašica među njima.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 21:23:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jele Pošto identifikovani rizik potiče od aplikatora proizvoda, proizvodjač namerava da u što kraćem roku na tržište vrati proizvod sa prethodno korišćenim aplikatorom - plastičnom kapaljkom u kojem nečistoće ovog tipa nisu otkrivene. A ko mi kaze da u ovom proizvodu sa plastichnom kapaljkom nece biti ovaj vigantol koji je imao gumenu kapaljku... Ja sam mojim curama dala vecheras vigantol....
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 21:35:31
|
|
|
|
sneza24
|
Ja koristim tu bocicu vec 6 mesecí i sta sad da radim. Nista mi ne znaci koje serije ce biti povucene jer sam kutiju bacila.
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 21:40:57
|
|
|
|
goda
|
Ja sad nemam pojma šta da radim,da dajem ili ne,ili da kupim nešto drugo (AD kapi)?! Uvek sam joj kapala direktno u usta pipetom a za to nije potrebno napuniti pipetu da tečnost dođe do gume. Nikada nisam mućkala ili izvrtala da tečnost uđe u gumu(kao da mi je neko rekao da je guma toksična) i eto sad tako .
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 21:43:26
|
|
|
|
goda
|
IZVORNA PORUKA: sneza24 Ja koristim tu bocicu vec 6 mesecí i sta sad da radim. Nista mi ne znaci koje serije ce biti povucene jer sam kutiju bacila. Pa tebi je sad baš lako,rok trajanja im je od otvaranja 6 meseci,svakao ne tereba da daješ više moraš kupiti novu bočicu. Toksičnost nije u tolikoj meri da se treba zabrinuti,ja ću verovatno ako ne nađem adekvatnu zamenu nastaviti da dajem dok ne stignu nove.
< Poruku je uredio goda -- 15.9.2010 21:45:25 >
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 22:13:16
|
|
|
|
sneza24
|
Ne koristim je bas 6 meseci ali 5 sigurno. Nego je bezveze sto smo svi mi koristili te kapi a sad ne valjaju. Mi cemo uskoro prestati da ih koristimo jer mu je skoro zarasla fontanela nego cekamo dr da se vrati sa odmora.
< Poruku je uredio sneza24 -- 15.9.2010 22:15:59 >
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 15.9.2010 22:23:12
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica Nama je danas dr u savetovalishtu rekla da prekinemo sa vigantolom, poshto su iskljuchivo na dohrani, a u njoj ima dovoljno vitamina..pa ne treba davati dodatno... Sad neznam shta da radim...jel im mogu nashkoditi ako dajem i dalje vigantol? Ja sam Stefanu davala AD do 1. godine, a vigantol do godinu i po (recimo negde do maja 2010.). Koliko vidim, ništa mu ne fali. I nakapavala sam mu direkt u usta posle kupanja. Uglavnom nisam zaboravljala. Da, nama je jedna doktorica pedijatar rekla da mu dajemo 4-5 kapi jer je dosta napredan i da takvoj deci treba davati više, pa sam tako i radila, ali tek negde od 6. meseca kad nam je to ona rekla. Pre toga je dobija 2 svako veče (desilo mi se nekoliko puta da zaboravim).
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 16.9.2010 13:16:52
|
|
|
|
Nensi*
|
Mi 22-og idemo na vakcinu,do tad mu necu davati,pa cu tad pitati doktorku...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 16.9.2010 13:20:35
|
|
|
|
lanajelena
|
Ja nemam te sa pipetom ali je neko napisao da ima rok od otvaranja 6 meseci (nigde nisam to procitala)a moje su od prosle godine i sta sad ja da radim da dajem idalje
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 16.9.2010 13:32:06
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja imam sa pipetom,i pise da je rok 6 meseci nakon otvaranja.. Jelena ne znam sta da radis,vise nisam pametna...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 16.9.2010 13:32:56
|
|
|
|
bebablue
|
Ja sam zvala Dom zdravlja i receno mi je da prekinem davanje Vigantola na 2-3 dana, dok ne dobiju zvanicno obavestenje, a da za svaki slucaj pozovem sutra popodne da proverim
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 16.9.2010 13:35:00
|
|
|
|
lanajelena
|
A sto je jos veci bedak meni u otpusnoj listi pise 1-2 kapi i ja mu ponekad dam te dve kad odu
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 16.9.2010 13:42:14
|
|
|
|
Nensi*
|
Sad sam i ja zvala DZ,isto mi je rekla da nisu dobili zvanicno obavestenje i da sacekam do 22-og kad inace idemo na kontrolu...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Namestaljkavoja78Da li su on line nagradne igre namestene?Jesu (
69%)
Nisu (
31%)
Ukupan broj glasova: 36Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!