Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 13:48:26
|
|
|
|
Podrum Š.
|
MMova sestra radi u Apotekarskoj ustanovi ali je na g.o. Ova info je od njenog svraćanja u apoteku i privatnog apotekara u mom kvartu.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:02:27
|
|
|
|
liliana
|
A znaš li ko je proizvođač tog Vigantola koji je povučen iz upotrebe? (pošto ima raznih proizvođača)Ja sam pre par dana uzela novu bočicu (stara mi je bila bez kapaljke) i na njoj je , kako meni izgleda , sve u redu sa kapaljkom; odnosno, uvek izađe samo po jedna kap.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:14:54
|
|
|
|
choopa choops
|
Mi smo kupili Vigantol 0,5mg, isto je sa kapaljkom, proizvodjac MERCK. Nisam jos pocela da mu dajem. Ja sam Lari davala i Plivit D3 kapi, samo sto se one daju po 3 kapi.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:15:11
|
|
|
|
Verus
|
i ja koju koristim izadje samo jedna kap: znaci nije nista lose sa samim kapima, nego cinjenica da taj serijal ima losu kapaljku pa se da vise od jedne kapi?? (sto naravno ne sme-tj. daje se samo jedna na dan). Ja i dalje dajem Heleni...evo vec 5 meseci isto... Nego: koliko se dugo koristi ista bocica od dana otvaranja? 6 meseci, ili nema rok isteka?
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:17:54
|
|
|
|
choopa choops
|
verus 6mj od otvaranja. Tako pise na kutiji ovih kapi sto ja imam.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:18:00
|
|
|
|
Nensi*
|
Koristi se 6 meseci od otvaranja,onda se kupuje nova... A javila mi se koleginica,kaze da nije problem u kapima nego samo u pipeti...I ja imam sa pipetom,ali mi nikada do sad nije izaslo vise od jedne kapi...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:18:55
|
|
|
|
Nensi*
|
A pritom ne stiskam nego pustim da se kap sama formira...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:19:50
|
|
|
|
Verus
|
nensi, mi smo onda kupile serijal koji je jos bio dobar...
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:21:55
|
|
|
|
Podrum Š.
|
MERCK Rok upotrebe posle prvog otvaranja 6 meseci. Do kraja nedelje treba da stignu nove količine u apoteke. Znači samo poslednja serija...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:22:04
|
|
|
|
Nensi*
|
Izgleda Kaze mi koleginica da su videli da jedna pipeta nije dobra,i morali su da povuku iz prodaje celu tu seriju,jer ne mogu da otvaraju da vide koja je dobra a koja nije...
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:24:28
|
|
|
|
Anoniman
|
pipet IZVORNA PORUKA: nensi27 A pritom ne stiskam nego pustim da se kap sama formira... upravo to
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:27:10
|
|
|
|
liliana
|
Ne mogu da se setim ko je bio proizvođač bočice koju smo potrošili (te bez pipete) i ona je imala rok trajanja 12 meseci. Ova koju sad koristimo je sa rokom trajanja od 6 meseci, a nosilac dozvol za stavljanje leka u promet je "Merck" (to piše na samoj bočici), a proizvođač opet ne znam ko je, jer sam kutijicu bacila.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:30:03
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Proizvođač Merck KGaA Nemačka
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:32:18
|
|
|
|
minna
|
I moje su 'merck' i koliko sam primetila sve je ok, izadje jedna kap. A danas kad sam mu davala pljunuo je pola (dajem mu na kasicicu sa malo mleka), sad ne znam jel progutao kap valjda nije strasno ako nije, a glupo mi je da mu dam opet jer ako je progutao da mu ne dam 2x...onda je valjda bolje da preskocimo...sta mislite?
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:38:31
|
|
|
|
liliana
|
Ma, nemaš se razloga opterečivati time-znaš koliko se meni puta desilo da joj ne dam ili da neče sve da uzme.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 14:47:54
|
|
|
|
choopa choops
|
minna ja sam Lari davala kapi svake prestupne godine i sve je u redu Ne brini se zbog jedne kapi.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 15:41:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Bas sam malopre pitala mog pedijatra zasto se povlace kapi iz apoteka... i rece da ima veze sa pipetom ali da je naravno politika iza svega toga... kao sto je bila i za AD kapi ..a sve je to ok!
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 19:39:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops minna ja sam Lari davala kapi svake prestupne godine i sve je u redu
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 22:52:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Znači, fora je samo u pipeti? A to se sme stavljati u mleko? Ja sam Luki davala AD kapi, i to se davalo 5 ako se dobro sećam, uvek sam stavljala na kašicu i "zuć" u usta.
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:01:18
|
|
|
|
AtenA
|
mi smo prvu bočicu dobili bez pipete i pre tri nedelje sam uzela novu i sada je ova sa pipetom ja na kašičicu stavim malo mleka i kapnem jednu kap i tako joj dam a šta ne kapiram da li je ispravna ta pipeta koju koristim ili ?
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:01:53
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja u kasicicu stavim malo mog mleka i onda kap.
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:03:45
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: AtenA a šta ne kapiram da li je ispravna ta pipeta koju koristim ili ? Koliko sam razumela žene šta pišu, problem je što pipeta ne ispusti 1 već više kapi, pa se muče sa pipetom dok uspeju da izbace 1 kap...
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:05:23
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: AtenA a šta ne kapiram da li je ispravna ta pipeta koju koristim ili ? Koliko sam razumela žene šta pišu, problem je što pipeta ne ispusti 1 već više kapi, pa se muče sa pipetom dok uspeju da izbace 1 kap... Dobro si razumela
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:08:03
|
|
|
|
AtenA
|
aaaaa...moja je dobra,ja se uspaničila sada da nije nešto drugo u pitanju
|
|
|
|
RE: Re: Vigantol / AD3 kapi 13.9.2010 23:10:39
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: AtenA a šta ne kapiram da li je ispravna ta pipeta koju koristim ili ? Koliko sam razumela žene šta pišu, problem je što pipeta ne ispusti 1 već više kapi, pa se muče sa pipetom dok uspeju da izbace 1 kap... Ne razumem sto je zenama to problem Ja blago pritisnem vrh pipete i izadje jedna kap i to je to, nikakva mudrost!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
Помоћ!пеперутка16Моју сестру вара њен муж. Ухватила сам га са свалерком и сликала га. Нису ме видели. Шта да радим? Сваке ноћи плачем, пијем таблете за смирење.Да кажем мојој сестри. (
71%)
Да кажем мами. (
0%)
Да запретим кретену. (
29%)
Нешто друго, то јест? (
0%)
Ukupan broj glasova: 7Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!