Torbica -> RE: Vigantol / AD3 kapi (22.12.2012 16:54:50)
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy IZVORNA PORUKA: adulence jos jedno pitanje patronazna nam je rekla da uzmemo ili D3 kapi 2x ili vigantol 1x sta vi predlazete u cemu je razlika itd?bas nemam pojma nista o ovome... Najbolje su D3 kapi infant medjutim trenutno ih nema na trzistu,one imaju optimalnu kolicinu vitamina D3 u sebi tj.u dve kapi ima 400 i.j. vitamina i to je dnevna preventivna potrebna kolicina za bebu,Vigantol u jednoj kapi ima 666.i.j. vitamina sto je previse po nekim mojim saznanjima u razgovoru sa raznim pedijatrima i uopste mi nije jasno zasto ih forsiraju,,,previse vitamina D3 apsolutno nije dobro za bebu...Ja sam sad u C.G. kipila Plivine D3 kapi koje takodje u dve kapljice imaju 400i.j. ali njih ovde nema,zvala sam Primax da vidim hoce li se pojaviti D3 infant uskoro i uverili su me da hoce e sad do tada bolje ti je da bebi dajes AD kapi nego Vigantol ...takodje ako je na formuli tu vec ima D3 vitamina tako da nije neophodno davati svaki dan ,ja nisam jer kao sto rekoh previse vitamina D3 moze da steti bebi...naravno ja nisam lekar a ti slobodno proveri sve sto sam napisala pa sama odluci [sm=smiley1.gif] Sanchy, ne znam odakle ti ta informacija, Vigantol u jednoj kapi ima 400 i.j, upravo koliko i treba. Definitivno imas pogresnu info, ovo tvrdim odgovorno. Pozz
|
|
|
|