Natalie018 -> RE: Vigantol / AD3 kapi (19.12.2011 10:10:06)
|
Nina, ni nama to niko nije rekao. [sm=zmeden.gif] Mada je meni bilo malo pitanje da li treba ili ne treba da se daje jos i vigantol jer mi je dete samo na aptiranom mleku. Ne znam koliko ti je dete. Moje evo skoro godinu dana, a jos mu dajem po kap vigantola. Uskoro treba da idemo na kontrolu pa cu bas pitati doktorku sta da radimo po tom pitanju. A sto se fontanele tice, mislim da se mom detetu zatvorila jos pre par meseci, jer mu je inace bila mala na rodjenju, 1x1cm. Sve u svemu mislim da zatvaranje fontanele i visak vitamina D nije opasan po rast obima glave, jer kako je meni pedijatar rekla, kosti lobanje nastavljaju da rastu, tj. sire se po savovima lobanje koji se sasvim zatvaraju tek negde oko 12 god. zivota. Izizetno retko se javlja kraniostenoza, a to je stanje kada takvo sirenje po savovima lobanje nije moguce, a kazem to je vrlo retka pojava. Mene je to bilo plasilo (citala svasta po netu o toj kraniostenozi) ali mi je dr objasnila da je to izuzetno retko stanje kod dece, i da je uglavnom nasledno. Mislim da nema razloga da se plasis, a ja cu svakako pitati pedijatricu sta da radimo po pitanju daljeg unosenja vigantola.
|
|
|
|