lesica
|
Ljišo, daću sebi slobodno da ispiskaram koju, obzirom na to da je i između mojih 5 godina razlike. Prvo, iznenadićeš se koliko će ti odjednom biti velika, odrasla i zrela kada dođeš kući iz porodilišta. Kao tuđe dete Drugo, biće zainteresovana za sve vezano za batu, od kupanja, presvlačenja do dojenja, i neće se odvajati prvih par dana. A onda će joj dosaditi, i tada na scenu stupaju tata, babe, dede. Meni lično je tih prvih par dana jako značilo da mi se neko mota tu da bi konkretno L zanimao. Posle prvih 2-3 nedelje smo se ušemili lepo, pa je bilo - D u maramu, a ja sa L sve. Samo je stvar organizacije, ali i tvog prihvatanja novo nastale situacije. Činjenica je da se stvari promene, ali nekako sa drugim detetom bar u startu to sve drugačije izgleda. Što se griže savesti tiče.. Meni je iskreno gore bilo posle 5-6 meseci, tad sam postala vrlo anksiozna, ali terapeut mi je zlata vredna No, vidi, zaista sve to nekako dođe na svoje. Šta hoću da ti kažem, u startu će biti kao sa imaš mali privezak, pogotovo što stiže u najlepšem periodu pa te neće puno ometati u aktivnostima sa D, bićete dovoljno napolju i dovoljno skupa, na jesen će biti onako, on će biti veći, tražiće i on pažnju, ali sa druge strane biće veći, počeće i da jede čvrstu hranu, samim tim ćeš i ti na taj način imati više vremena da ga ostaviš na par sati i odeš sa šmizi da vas dve same provedete određeno vreme. I najiskreniji savet - ne odbijaj ponude za pomoć bilo kog tipa kada se pomoć ponudi. I da, ljubav se udvostruči, ali je nekako drugačija, nova. Veruj mi, ja sam oduvek govorila da mi je L bila potpuno dovoljno i da sam D rodila samo zbog nje, i jesam se griza da li ću ikad i njega voleti kao nju, ali znaš šta, nekako kad je stigao je sve to došlo na svoje, onako staloženije, sve snijeg, zrelije. Ljubim te puno!