serpica
|
IZVORNA PORUKA: Peace* IZVORNA PORUKA: serpica ne stajem na stranu vaspitacice i nema pravo da se zali vec da se zajednicki resi problem,ali da je u grupi po 5,6 dece ok je da mu se posveti i zadrzi mu paznju,sta mislite kako je pored 35 -oro u grupi,kako se posvetiti jednom detetu a ostale? To je nemoguce,imala sam u grupi hiper aktivno dete i tek nakon 6 meseci zajednickog rada sa roditeljima uspeli da postignemo bar nesto Slažem se Šerpi, mora biti i priča i rad kod kuće (pisala sam na prethodnoj strani) i posebna pažnja u vrtiću. Ali Rivanino dete NIJE hiperaktivno, već radoznalo, koliko sam shvatila. Mislim, i kod Luke ih je bilo 25, pa je vaspitačica primetila da treba da radim sa njim, i ona je radila sa njim, i problem je rešen do škole. Naravno,ali zavisi u kojoj meri je ta hiperaktivnost izrazena,postoji posean program za rad sa takvom decom,u saradnji sa psihologom i strucnim saradnikom naravno sve se moze,ja sam recimo imala slucaj gde je decak svakog jutra pri ulasku u sobu bacao stolice na drugu decu,psovao,udaro me i grizo dok sam pokusavala da ga zaustavim,nisam imala nacina da ga obuzdam koliku je on snagu imao sa samo 6 godina. Dok nisam sama pronasla caku ali do tad ostala deca su bila na trenutak zanemarena jer sam bila sama dok se sve to desavalo,a meni je bezbednost dece na prvom mestu. Opet kazem,sve zavisi od deteta.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|