Peace*
|
Svuda ima neka baba / deda. Kod nas je to stariji bračni par sa prvog sprata, kome smeta ako dete vozi bajs , ili se ljulja a pri tom ćuti. Navodno im to stvara buku. I onda su urlali na dadilju, ona žena probala smireno, pa probala da se svađa, na kraju mi je rekla. Kazala sam joj da se pred decom ne svađa sa bračnim parom, i da im kaže da "primer svađanja deci neće davati", i da takođe kaže da će problem te navodne buke morati da reše sa mnom, jer sam ja, kao njen poslodavac rekla da dete mora da vozi bicikl svaki dan od 14-15h na betonu pred zgradom, a da od 15-16h mora da se ljulja pred zgradom, i da ona tu ne može ništa jer ako ne bude slušala, ja ću je otpustiti, a ona od toga živi. Ona rekla, a komšije se meni tim povodom nikada nisu obratile, nego kad me vide, izvedu mi dupeljub. Šta više, napokon su zapamtili kako mi se koji sin zove, znaju i koliko godina imaju, svaki put ih pomaze po glavi i objasne mi kako su fino vaspitani. Što se tiče maltretiranja mlađih od strane starijih, moji su vaspitani da pokušaju lepo da objasne da ih ostave na miru, a ako drugo dete ne razume, dozvoljeno je sve: šutanje, grebanje, griženje, čupanje. Naravno da ako to prelazi neke normalne okvire, ja upadam, ali puštam da vidim hoće li se snaći sami. Kerove neću komentarisati.
< Poruku je uredio Peace* -- 20.2.2015 12:10:13 >