RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

tijatija -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 10:17:41)

Ja mislim da je (nazalost) ova prava tema za mene. Vec par nedelja u nazad imam panicni strah od porodjaja , kod god sednem na sekund ja samo o tome razmisljam ( to je jace od mene). I sve imam neke crne misli da necu izdrzati, neznam sta je samnom, dobro znam kako i sta me sva ceka tri puta sam prosla ovo a sad sam nesto klonula [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Nepricam ja o tome ali mi je uglavi prava zbrka, cak dodjem i do toga da zaplacem. Ja mism da sam jedina trudnica koja u ovom momentu bi produzila trudnocu na jos koji mesec, ponekad sam zbog toga sama se bi jadna [sm=smiley19.gif]A sa druge strane jedva cekam da upoznam ovo maleno bice i radujem mu se isto kao sa svakom.

Olga75 -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 10:26:58)

Tijo , ja sma dobra dva meseca pre porodjaja bila uzasnuta time a porodila sam se vise od mesec dana pre termina
budila sam se nocu sva u znoju od straha i brige [sm=smiley13.gif]
nemam nista pametno da ti kazem sem : bila si , videla si , sve ce biti ok [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 10:34:26)

Idi Tija, ne zezaj se. Pa rađaš 4to, nije da ti je prvi put. Mani se crnih misli, sređuj stvaričice, pakuj torbu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 10:57:24)

tijo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]mozda se tako osecas jer si generalno umorna, ipak imas troje male dece, radite na stanu i sve to kad se skupi malo je tesko ne osecati se klonulo.

tijatija -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 11:09:10)

Uh hvala vam [sm=smiley31.gif] Jedva cekam da se ovo sve zove JUCE .

MarijaBg -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 11:24:31)

Tija, drzi se [sm=smiley31.gif] Jos koja nedelja i sve ce ovo biti iza tebe, mazices se sa svojim sinom (kakva promena posle 3 devojcice!)i bice ti cudno sta mu je to izmedju nogu kad mu budes menjala pelenu [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (20.11.2012 20:26:59)

tija, nosis decaka? [sm=smiley1.gif]
a kakvi su ti bili prethodni porodjaji? nasa prijateljica je rodila cetvoro (cekaju petu bebu) i kaze da joj je svaki naredni porodjaj bio sve laksi. kaze bukvalno nije ni osecala bolove, sem onih pred kraj. npr. stigne u porodiliste sa bolovima, doktori konstatuju da je vec skoro potpuno otvorena i ocas posla se porodi.
zelim ti da sve prodje super!!

Maja_bg -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 9:13:19)

da mi je neko pricao da cu tako da se plasim drugog porodjaja ne bih verovala...prvi porodjaj mi je trajao 6h i to je bio indukovan...sto znaci bas lak...ali sad mi bas frka 37 nedelja sam i znam sve sta me ceka ....bas sam opterecena ..[sm=smiley19.gif]

Sladja80 -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 11:37:28)

Ja sam na pocetku (11 nedelja) a tresem se svaki dan,kakva cu tek biti pred kraj kad sam sad ovakva uzasss[sm=smiley13.gif]

Snelle -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 11:38:59)

A čega se plašiš? Bola, kako će sve na kraju da ispadne, brineš se za bebu ili...?

ivbo -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 11:53:40)

kada bi mene spopale ovakve misli,samo bih pomislila na to da je najbitnije da se beba rodi živa i zdrava,a sve drugo ce proći.... i na porođaj sam otišla nevjerovatno opuštena,da i sada kad o tome razmišljam ne znam odakle mi takva pozitivna energija,prosto nije za očekivati,ali i to se dešava[sm=smiley1.gif]

Snelle -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 12:01:50)

Ja sam imala užasan strah od porođaja dok sam bila devojka, pre udaje. Toliko puta slušaš o porođaju, to je nešto što nisi iskusio pa valjda odatle i veći strah, jer ti je to nešto nepoznato. Dan, tj veče kad sam otišla u porodilište bila sam toliko opuštena kao da sam krenula u prodavnicu. Ni najmanjeg straha, ni treme....da se porodiš moraš, nema nazad i što bi se sad opterećivao i plašio. Misliš o tome kako ćeš uskoro držati svoju bebu u naručju i guraš do cilja [sm=smiley1.gif]

ivbo -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 12:06:59)

baš tako,pomisliš kako je samo malo ostalo do susreta sa najdražim bićem na svijetu[sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif] i sav strah nestane

Janncica -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 12:52:03)

Ja sam na prvi porodjaj otisla skroz opustena... Kao da idem na kafu sa drugaricom... I brzo je proslo...malo bolelo [sm=smiley4.gif] i gotovo...
Sad se ne plasim bola i porodjaja...nego...prosto ne mogu da objasnim sta mi je... Neka trema,Strasno mi sto idem u bolnicu,odvajam se od cerke(a inace smo se odvajale).... Bas mi je u glavi ludilo...

tijatija -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 16:40:56)

IZVORNA PORUKA: Janncica

Ja sam na prvi porodjaj otisla skroz opustena... Kao da idem na kafu sa drugaricom... I brzo je proslo...malo bolelo [sm=smiley4.gif] i gotovo...
Sad se ne plasim bola i porodjaja...nego...prosto ne mogu da objasnim sta mi je... Neka trema,Strasno mi sto idem u bolnicu,odvajam se od cerke(a inace smo se odvajale).... Bas mi je u glavi ludilo...

U potpunosti te razumem, mene drzi neopisivi strah sama pomisao mi stvar aritmiju i paniku, prosto nemogu sebe da prepoznam, pre neku noc sam se rasplakala mm nije mogao da me prepozna posle toliko godina poznanstva i 6 god. braka nikad me nije video takvu [sm=smiley19.gif]

Maja_bg -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:03:49)

jos mi je strasnije kad pomenem mm kako mi je frka, jos se nisam od prethodnog porodjaja oporavila i nisam zaboravila jer sam se prosle god.porodila on je u fazonu ...ma dajjj tripujesss....razmislja o trecem detetu....moze i o petom ali ne samnom. Neverovatno mi je da dve trudnoce u tako malom razmaku sa decom istog pola moze tolikoooo da se razlikuju.

Janncica -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:10:54)

[sm=smiley36.gif] Najgore mi je kad mi mm kaze: Ma cega se bojis... [sm=zmeden.gif] Ma nicega macane moj,odem tamo...dobar dan,evo stomak... evo beba...hvala,dovidjenja,prijatno... [sm=smiley7.gif][sm=smiley35.gif] Bas je saban pravi... [sm=smiley36.gif]

Cindarella -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:14:51)

Najsmesnije mi je kada muskarci krenu da palamude oko porodjaja.[sm=smiley24.gif]

Janncica -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:17:02)

Bas palamude da znas... [sm=smiley36.gif] I ispadne...ja tamo tri puta pr*nem i gotovo... A muke njihove u vojsci...niko ne zna [sm=smiley36.gif]

Cindarella -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:19:39)

Mozes misliti,vojska i porodjaj.C,c,c.[sm=smiley15.gif]
Tako bih volela da moze da bude prisutan,pa da mu docaram.[sm=smiley14.gif]

daca77 -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:27:29)

Drage moje, nisam ni znala da postoji ova tema...od ovoga patim i ja, iako nikako da ugledam [sm=modricrtici.gif].
Posto sam zavrsila srednju medicinsku skolu, nagledala sam se svega i svacega i od tada mi ja muka pri samoj pomisli na porodjaj. Zato sam odmah zbrisala na drustvene nauke, jer mi medicina nije nesto bila primamljiva. Sto je najgore taj strah sam prenela i mm i ne mogu ni da zamislim kako ce sve to izgledati, ako uspem da [sm=nosecka.gif].

jole82 -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:31:59)

Daco [sm=smiley31.gif] naravno da ces da uspes[sm=bravo.gif]
A posle toliko cekanja veruj mi da nece ni biti toliko straha....videces draga [sm=smiley31.gif]

daca77 -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:34:24)

Nadam se, jole...
[sm=smiley31.gif]

Olga75 -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:37:51)

ja sam se jako bojala , bas jako [sm=smiley13.gif]
i mislim , nekako je realan taj strah , kad ides na prvi porodjaj nemas pojma sta da ocekujes a svi pricaju kako je to bolno i strasno i naravno da se plasis
a kad ides drugi put znas na sta ides i naravno da se plasis [sm=smiley36.gif]
mislim , hocu da kazem da je taj strah plus briga normalan dok ne pocne da smeta u funkcionisanju i dok mislis samo na porodjaj
al sam sad napisala [sm=smiley23.gif]

jance -> RE: Kada strah od porodjaja predje u opsesiju... (7.12.2012 17:38:53)

daco, draga moj,a znam da si i videla i cula sve i svasta, a tek ces kad ostanes trudna... i verujem da ti se puno toga povremeno vraca u pamcenje i da ce ti se vracati npr pred porodjaj. nikood nas nije ravnodusan prema tom momentu, ja ni posle pvog porodjaja za drugi nisam ravnodsna moram da priznam. ali samo si jedno ponavljam: porodjaj je neizbezan rezlutat trudnoce i mora da se desi. u poredjenju sa onim sto dodje posle, mali deo zivota, a mislim da je vrednije i bolje tu energiju koja odlai na strah usmeriti na pripremu za ono sto dlozai posle porodjaja...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>