JAmy -> RE: Loši snovi i noćni strahovi (5.5.2014 22:49:40)
|
Cao svima... Bas cudno,ovu temu niko nije osvjezio tako dugo,a ja usla na RR da se utjesim malo jer imam utisak da bi tema trebala da bude i te kako aktuelna jer djeca zaista mnogo pate od raznih strahova u svim uzrastima i nije im bas lako uvijek priskociti u pomoc ma koliko to zeljeli. Moja djevojcica ima tacno 2 godine i lijepo je odgojeno dijete,do sada nismo imali bas nikakvih problema sa njom,a posebno ne sa strahovima.Ne prica mnogo ali je sve razumijemo,a cini mi se da i ona dosta razumije nas.Medjutim,cini mi se da ne nalazim nacin da joj objasnim sjenke od kojih je pocela jako i po meni nenormalno da se boji prije 2 dana>To je doslo iznenada,nicim izazvano kada je na nocnom svijetlu primijetila svoju sjenku ispod nogu.Od tada je pocela da bjezi od sebe same,da place,da se trese i znoji od straha,nece da hoda po podu,nece da se kupa jer u kabini vidi moju stojecu sjenku,itd...Vidim u njenim ocima ogromni strah koji ne moze da prevazidje i ako rekla bih da se trudi,pa izbjegava da gleda u zidove i pod.Obrati paznju i danju,ali je podnosljivo,tako da probleme imamo uglavnom nocu.Pokusala sam da ignorisem,da na njen jezik objasnim,da se igramo sjenki,i jos sto sta,ali ne vrijedi....Ima li iko od vas da me utjesi da je to normalno ,da se to jos nekom dogadjalo,i da ce proci samo po sebi....umirem od brige....[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]
|
|
|
|