Dora89 -> RE: kada dete udari dete (8.3.2018 10:29:35)
|
Bila sam na rođendanu u igraonici, kada je jedan dečak prvo gurnuo moju ćerku, iz čista mira, ali nisam reagovala, ali je počeo da gura mog bratića više puta, koji je mlađi, pa ovaj dečak da pokaže silu, i ja sam sklonila svog bratića i mirno rekla ovom dečaku da se pomeri i pokazala mu rukom gde da ide da se igra. Inače se ne mešam u dečje sukobe, osim kad postoji opasnost za fizičko povređivanje. Posle sam tražila pogledom njegoce roditelje, baš me je interesovalo ko su, i vidim da su fini ljudi, ali popustljivi prema detetu. Sad mogu da povežem priču, mada prihvatan da možda i grešim. Manjak komunikacije sa roditeljima, nadoknađivanje nedostatka vremena popustljivošću, bez kontrole nad sadržajima koje dete prati na ugricama, TV-u, internteu. Izgleda da su batine ipak manji problem nego nedostatak discipline! Jer dečak očigledno nije nikad udaren, a on bije drugu decu! Jedna mala digresija. Nedostatak vremena je izgovor za nedostatak interesovanja. Svako napravi vremena za ono što hoće, samo zavisi šta mu je prioritet!
|
|
|
|