margom -> RE: poremecaj stitaste zlezde i trudnoca (9.12.2012 22:09:01)
|
Devojke treba mi vasa pomoc! Prilikom pripremnih pregleda za HSG gde u mi sve analize i brisevi bili savrseni, slucajnom dodatnom analizom krvi, na predlog moje sestre koja radi u ustanovi gde sam sve to radila, uradila sam i hormone, gde mi je utvrdjen povecani TSH (9,22), dok su T3, T4 i FT4 u granicama normale. Kasnijim UZ pregledom nadjeni su mi malecki pseudonodusi i mala cistica na stitnoj. Ponovnom analizom nakon dva dana utvrdjeno je da se TSH smanjio na 6,5 bez ikakve terapije, da su mi jedna antitela u normali dok su druga blago povisena (normala je do 35, meni je 350). Doktor koji je gledao rezultate posumnjao je na moguci pocetak hasimoto sindroma i rekao da on tu nista ne bi uvodio od terapije, samo bi kontrolisao stanje na 6 meseci. Medjutim posto svi znamo da se ne moze [sm=nosecka.gif] sa TSH ve im od 2,0 mislim da bi se trebalo posavetovati sa nekim ginekologom-endokrinologom i eventualno uvesti neku terapiju koja bi pomogla smanjivanju istog. Od vas mi treba savet, kod koga ici. U Dragise Misovica nema takvog lekara, u N.Fronta su imali jednog koji je na zalost preminuo, a u Visegradskoj rade dva lekara koji imaju i subspecijalizaciju iz endokrinologije , dr Ljubic (do koga ne znam kako da dodjem, dugo se ceka, a ja vremena za cekanje bas i nemam) i jos jedan lekar cije ime sam zaboravila. Imate li bilo kakav savet, gde ici, kod koga..... [sm=zmeden.gif] ! Sve vas ljubim ...........
|
|
|
|