bea83 -> RE: analiza ultrazvucnih nalaza (13.11.2013 8:16:44)
|
IZVORNA PORUKA: degu Maslačak i sve ostale pomagajte :) Evo nalaz: intrauterini graviditet GS 2.57, crl ploda 0.72cm, YS 0.49cm, FHR 115/min. SS VII/ +1. Na desnom polu GS kružna, hiperehogena, pravilna promena, bez cirkulacije promera oko 1cm. DO sa unilokularnom cistom 4.03*2.90. Eto niš ne razumem sem srčane frekvencije. Verujem da će našborac sve prepreke da savlada al šta može biti ta promena. Dr-ka kaže da misli da je krenulo kao blizanačka trudnoća pa se razvila samo jedna beba [sm=zmeden.gif] i šta znače sve ove skraćenice. Kontam da je plod dugačak 7.2 mm a šta je YS i SS i GS??? Degu, i ja sam imala "nešto" na početku trudnoće, moja dr mi je kasnije rekla (pošto sam u početku bila izbezumljena od straha) da je trudnoća počela kao blizanačka, drugi plod se nije održao i to je bilo to nešto. Kasnije se "to" pretvorilo u hematom koji je nestao sam od sebe tamo negde oko 12te nedelje. Važno je da se plod lepo razvija i da preraste hematom, tako su meni rekli, onda više nema nikakve bojazni. Meni je progesteron bio uključen od početka (injekcije+utrogestan) a inače se uključuje kod ovakve situacije. Nadam se da sam nešto pomogla
|
|
|
|