New Mom -> RE: analiza ultrazvucnih nalaza (17.10.2012 13:54:05)
|
IZVORNA PORUKA: M.mama Ja moram u onoj knjizici doci da podvucem linije, ma nista ne shvatam... Usli smo u drugi trimestar, sutra smo po poslednjoj M 13+0 tako nesto i po UZ. Kako ja da znam sta je sta? - rad srca i izmedju pokreti ploda i plodova voda stoji + - kod biparijetalni precnik 27 - onda pise duzina femura 12 - sonarna starost 13/14 Brojke su sve nekako izmedju dve stavke...[sm=zmeden.gif] Na slicici mi ne pise koliko smo dugacki [sm=smiley13.gif] U prvom trimestru tamo gde je sada 12 bilo je 17mm (duzina embiona) Moze li neko da mi pomogne? + znači da je prisutna srčana aktivnost i aktivnost ploda (znači, kuca srce, beba mrda). Naspram BPD i FL može da se izračuna starost trudnoće, a tvoj dr kad napiše 13/14 znači da po UZ beba je punih 13.nedelja i započinje 14. Dužina bebe se ne meri preko UZ. Kasnije će možda da ti odokativno procenjuju (napram količine pl.vode, veličine bebe itd.) koliko je teška. Postoje na netu ovakvi alati KLIKNI gde se može naspram BPD, AC i FL izračunati težina i dužina bebe.
|
|
|
|