flamingos -> RE: Veronauka vs građansko vaspitanje (2.10.2019 11:41:46)
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: flamingos Građansko,a evo i objašnjenja-pošto je bila mala kada se krstila(ali ipak dovoljno velika da se toga seća)preplakala je celo krštenje,plašila se sveštenika.I krene u školu,pa kada je bilo reči o veronauci učiteljica reče da će i sveštenik dolaziti(što se nije desilo)i ona je rekla da će na građansko.Inače,redovno se pričešćuje,posećujemo crkvu,ali eto.Sad joj je smešno kad gleda snimak svog krštenja i pita se zašto se plašila sveštenika? Flamingos draga, to je sve samo nije razlog da se ne ide na veronauku 😂. Zato mi decu krstimo kao bebe, planiramo i Urosa u bliskoj budućnosti , mada su mu sestre u ovom uzrastu vec bile krstene. Meni je sasvim u redu da postoji u skoli kao izborni predmet, pa ko zeli i ima interesovanja neka ide... Ema je htela, ali se jedina iz razreda prijavila pa je onda ipak otisla na gradjansko. Deciji bibliju je procitala davno i rado joj se vrati, u crkvu voli da ode sa vremena na vreme ali je niko ne forsira. U Katolicku ide cesce jer smo bar svaki drugi mesec u biskupiji na vikendu u gostima. Ali vrlo dobro zna da je to crkva u kojoj ''''peva'''' njen deka a da je nasa pravoslavna crkva i da se drzimo pravoslavnih obicaja. Hocu reci, zna ono sto nju zanima, niko joj nista ne namece pa smatram da je mozda ovo cak i bolja varijanta. Na gradjanskom joj je jako zanimljivo a o religiji uci koliko zeli Naravno da nije razlog,ali pričam zaštoi se odlučila za građansko,i da je to bilo u prvom razredu.Njoj je super na građanskom.Poštujem njenu odluku.Što ne znači da neće poželeti da se prebaci na veronauku.Za sada je tako,i važno mi je da je ona zadovoljna.Pozdrav
|
|
|
|