lesica -> RE: Veronauka vs građansko vaspitanje (30.11.2017 10:46:49)
|
IZVORNA PORUKA: degu Nisam protiv veronauke, ali vidim da se vecina opredeli za gradjansko, a onda 2-3 dece ide na veronauku. Ne vidim.smisao tog gradjanskog vaspitanja, to svako moze poneti iz kuce. Ja sam pre za veronauku jer ne verujem da bih o tome umela dovoljno znanja da im prenesem,jer ga i sama nemam, jer ga meni niko nije preneo. Degu, mislim da je ipak suprotno [sm=smiley2.gif] , građansko vaspitanje pohađa daleko manji broj dece nego veronauku. Bar koliko sam ja primetila oko sebe. I u školi u koju ide L se , da budem blaga u izražavanju, preporučuje i savetuje pohađanje iste. Preporuka je pogotovo izražene od 5. razreda, pošto "nema" predavača koji bi deci držali časove uporedo sa časovima veronauke, pa decu obavezuju na pohađanje građanskog u vidu predčasa ili 7 časa. No... A što se časova iz građanskog tiče, hmmm, mislim da to zavisi od predavača. L uredno ima svaki čas, ima i solidno popunjenu svesku u kojoj uglavnom crtaju, a do sad su obrađivali koješta, od prava i obaveza, preko lepog ponašanja, do različitih osećanja i načina ispoljavanja istih. Časovi su im poput radionica na kojima svi učestvuju u prezentaciji različitih situacija i razgovoru o istim. Ona zaista voli. I ukoliko im se i u buduće budu ovako odvijali časovi, povućiću reč da je građansko gubljenje vremena. ali sam i dalje za uvođenje obaveznog zdravstvenog vaspitanja još od jaslica (i obavezno za roditelje takođe) Veronauci i dalje nije niti će ikad biti mesto u školi, što se mene tiče. Jeste pri verskom objektu, kao slobodan izbor, ali u školi nikako.
|
|
|
|