*Maki*
|
Ja sam sinoc zaspala uz film Imam 2 rezultata, oba su radjena u Zavodu za sudsku medicinu Nis. Prvi nalaz je bio ok, sasvim zadovoljavajuci, zamalo da bude normalan :) A drugi nije bio bas najbolji. Ali u tom periodu kad smo radili drugi nalaz smo bili pod velikim stresom, mm je cesto pio bromazepan tablete za smirenje, u to vreme je i pusio vise zbog nervoze...ne znam da li su ove tablete mogle da pokvare spermogram? Za stres znam da hoce...za cigarete da ne pisem... Rezultat od 6.2.2009. Zapremina ejakulata 1 ccm Vreme razvodnjavanja 10 min Viskozitet: normalan Ph vrednost: 7,5 Pokretljivost i broj sperm. (nativnih preparata, centrifugata): Normokineza 70%, Hipokineza 10%, Akineza 20% Broj u 1ccm 44.687.500 broj u celom ejakulatu: 44.687.500 Bojenje spermatograma: Metoda bojenja Papnicolau, normalne forme 88,7 Patoloske forme: glava 5,0% vrat 3,3% rep 3,0 % Dijagnoza: HYPOSPERMIA Pregledom bojenih preparat vecina spermatozoida pokazuje jasnu citolosku gradju. nadjene brojne celije plocas_tog epitela. Rezultat od 19.08. 2010 Zapremina ejakulata 2 ccm Vreme razvodnjavanja 10 min Viskozitet: normalan Ph vrednost: 7,8 Pokretljivost i broj sperm. (nativnih preparata, centrifugata): Normokineza 30%, Hipokineza 40%, Akineza 30% Broj u 1ccm 52.812.500 broj u celom ejakulatu: 104.625.000 Bojenje spermatograma: Metoda bojenja Papnicolau, normalne forme 87,9 Patoloske forme: glava 5,8% vrat 3,3% rep 2,8 % Dijagnoza: HYPOSPERMIA Pregledom bojenih preparata veci deo spermatozoida je nejasne citoloske gradje, dominantno bezakrozomalnog rasvetljenja. nadjeno dosta leukocita tipa polimorfonukleara. Onda je uradio i spermokulturu: patogene bakterije nisu izolovane, bez polimorfonukleara Le. Test na hlamidiju-negativan. I sad mi nije jasno, kako spermogram pokazyuje na prisustvo tih nekih PMN leukocita, a rezultat spermokulture kaze da je bez?? Sta mislite vi o ovim nalazima? U oba slucaja, urolog je rekao da sa takvim rezultatima moze doci do normalne trudnoce ali kad smo pitali da li postoji neka upala, zbog povecanog br. leukocita on je omdahnuo glavom i rekao nesto u smislu da to nema veze. Da li on treba da uradi jos neke dodatne pretrage?? Drugo nije nista radio, samo spermogram i spermokulturu... Izgleda da cemo tek posle Nove godine da radimo kontrolu jer ne moze pre, radi. Pio je 2 meseca profertil kapsule, ostavio skroz i pusenje i alkohol...po ceo dan jede med, badem, orah.... i napada sa svih strana
< Poruku je uredio *Maki* -- 24.12.2010 13:04:20 >
|