RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 14:44:02)

Auh, pa ima da poludim do tada...[sm=smiley29.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 15:41:40)

IZVORNA PORUKA: cockic

ribizla kako sad sa odvikavanjem kad je krenula u vrtic,jer ide u gacicama?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pelene od kad smo skinuli nismo ih vratili , ide u gacicama , trazi im nosu kad joj se piski , nema problema [sm=bravo.gif]
Reklo bi se da smo imali srece sa njom [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 16:08:02)

pa devojcice su to[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image],definitivno je sa njima lakse skidanje pelena.ovaj moj me namuci a sad kao slag na torti taman kad sam krenula i napolje bez dobi redju stolicu.svaki cas kaki,tako da bez pelene bi mi kakio po kuci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]i onda smo ih sad vratili nezgodno je taman sto je krenuo bez da provodi dan zadesi ga ovo sa stomakom.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 16:09:33)

Mukica , pa sto ima retku stolicu , prehladio se ?
Bice opet bez pelene , polako [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 16:20:19)

samo ima proliv celu noc nas je namucio najgore sto je i nocu kakio par puta[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]pa ni ja ni mm ne znamo gde smo.evo sad mu je malo bolje vec mu je bilo dosadno kuci isto kao i mm pa odose do sveki na dva sata.a stvarno sa njih dvoje biti zarobljen u kuci je haos.sa njom posle napolje odo ja cim ustane i rucka.
tako da pelene jos nosimo neko vreme ali rekla sam vaspitacicama da cu samo jedno jutro ga poslati u gacicama pa nema logike on meni kuci bez i forsiram nosu i wc solju a tamo pelene [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]tako da zdravlje boze u vrtic od ponedeljka u gacicama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 16:24:25)

I ja mislim da nema logike , ajde da brzo prodje i da lepo trazi nosu i u vrticu [sm=bravo.gif]

VVVV -> RE: Skidamo pelenu! (19.7.2012 21:22:54)

Sta mislite je l' moguce da dete od 2 godine i 2 meseca jos ne kontrolise besiku?
U gacama je preko mesec dana, mozda i dva i i dalje piski bez najave. Tek ponekad kaze (jednom u par dana). Hoce ona da sedi na nosi, ali ne zna da trazi. Inace je veoma poslusna i dobra, i deluje kao da stvarno zeli da piski u nosu, ali joj ne ide.
Bas sam zbunjena, svi mi kazu da se pelena skine za nedelju dana, a kod nas to nikak ne stima...

Saveti su dobroddosli :)

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 0:27:47)

Ja neznam sta da ti kazem,mi smo malo mladji, pa eto trenutno ostavljamo pelenu. Primecujem da piske dosta cesto, Petra cak puno puta samo skine gace, i cucne tamo gde se nasla, pa piski u travu...naravno kad smo napolju.

Inace danas je lud dan totalno.

Imala sam jedan okrsaj sa Sarom, kad je rekla da NECE da sedne na nosu, iako mi je pre toga saopstila da prdi, pa sam je posadila da sedi, i kakila je u roku od minuta, sto znaci da bi bile pune gace da sam poslusala to njeno NECU. Ostatak dana se redovno javljala na nosu. STo je najveci shou, vozali smo se biciklama i nosili nose, pa smo ukupno 4 puta stajali usput, i sedali na nose gde smo stigli da bi cure piskile, i to su se sve same trazile [sm=bravo.gif]

Olga75 -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 9:07:00)

VVVV , moguce da jos nije zrela , zvercica je imala 2 , 8 godina kad je skinula pelenu i to za kratko vreme a pre toga je svako malo piskala , nije joj smetalo sto je mokra
mozda da proverite urin [sm=zmeden.gif]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 9:17:16)

VVVV i ja se slažem sa Olgom, možda treba da proverite urin. A možda joj zaista treba više vremena. Neka joj to učenje bude igra. Nemojte da je kritikujete. A kad piški u nošu neka dobije aplauz, jednostavno da dobijhe pohvaliu što je uradila nešto kako treba (tu ne mislim da joj dajete nešto za jelo ili neku igračku, nego samo da je pohvalite glasno)

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 9:53:15)

A zašto savetujete proveru urina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Na šta sumnjate?

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 10:01:20)

VVV, jel priča? Kako ne zna da traži? Jesi joj "dala" rečenicu koju treba da kaže kada joj se piški? Uvek ponavljaj istu rečenicu kada idete na nošu, mora da upamti i poveže sa nošom i piškenjem. 

Olga75 -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 10:04:58)

IZVORNA PORUKA: Snelle

A zašto savetujete proveru urina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Na šta sumnjate?

pa ako postoji e . c ili bilo sta drugo to moze da izazove cesto a malo piskanje

cockic -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 11:55:51)

ja sam skoro cula da devojcica i koja neprica puno zna da kaze na svom jeziku sta joj se radi i roditelji ukapirali i vec par meseci koristi nosu.znaci definitivno pricanje nije uslov da tek tad treba na nosu.
ja sam sve cekala posto je moj mali progovorio u 23 meseca da kaze kad mu se sta radi ali dzabe kad tera inat i nece na nosu ali sad jos nisam ponovo pocela jer je imao proliv pa cekam da mu se stolica skroz unormalizuje.
evo od jutros je trtnuo u pelenu 4 puta da je bio u gacama popizdela bi jer bi se mazao gde stigne a kazem nosu nece ali solja mu je ok.pa se spremam od sutra nadam se opet sa forsiranjem.ovo bas sa stomakom sad kad smo krenuli bez pelene i onda ih vratih na par dana ali sta da se radi ne bi on znao da trpi proliv do solje mi matori pa kad krene tesko se kontrolisemo a kamoli on [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 13:11:46)

Nema to veze sa pricanjem, moje pricaju od 21 meseca, a evo sad sa 26 skidamo pelenu. One sad kazu "hocu na nosu" i "piskila sam" znaju da kazu kad su vec kakile ali ne najave mi unapred, nego trazi da piski pa onda i kaki usput.

NO, danas je bio super pocetak dana. Obe same idu na nosu, same skidaju i oblace gace, isli smo sat vremena u voznju biciklom, i nije im trebalo piskiti, obavile su to pre voznje, i neko vreme nakon voznje opet. Tako da sam zadovoljna. Jedino je Petra imala malu nezgodu, jer nije stigla na vreme na nosu, pa je krenula da kaki u gace, ali nista strasno. Sve u svemu zadovoljna sam [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 13:15:14)

Ma ne mislim da pričanje ima veze sa piškenjem, nego sam mislila u kontextu, da li ubaciti detetu samo reč "noša" ili kao ja "Piški mi se, brzo, brzo, trčimo na nošu". [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2012 13:26:55)

Pa da...slazem se... moje iako pricaju vec neko vreme, nisu same znale kako da mi kazu da trebaju na nosu, nego sam ih ja nauchila te rechi...uostalom kao i sve ostalo [sm=smiley36.gif] Zato verujem da i dete koje ne pricha, moze da nauchi jednu rech koja ce oznachavati nosu, makar to bila i dva slova no(sa) [sm=smiley1.gif]

VVVV -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 21:29:35)

Prica sasvim tecno, moze se reci i da je bas brbljiva, tako da to sigurno nije problem.
Cini mi se i da nije prehlada (ako ste na to mislile da moze biti uzrok) jer previse dugo traje, a i ne piski ona uvek cesto. Ume nekad da prekine piskenje, pa to onda bude 3 puta za sat vremena, ali uglavnom bude samo 2-3x dnevno (ako ne racunam piskenje u pelenu dok spava).

Lepo ona sedi na nosi i ponekad i potrefi. Naravno da se svi onda odusevimo i jako voli da sama prospe nosu, pritisne kotlic i vice pa-pa[sm=smiley36.gif]. Nekad i skine gace sama ili trazi, kao da oseti da joj se piski, ali najcesce ne uradi nista, nego tek kad se obuce, zaigra i zaboravi, upiski se u gace.

Meni deluje kao da se ne kontrolise, a brinem se jer stalno citam da deca kontrolisu besiku vec sa 18 meseci.

Hvala na komentarima :)[sm=smiley1.gif]

VVVV -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 22:01:59)

IZVORNA PORUKA: Tash

VVV, jel priča? Kako ne zna da traži? Jesi joj "dala" rečenicu koju treba da kaže kada joj se piški? Uvek ponavljaj istu rečenicu kada idete na nošu, mora da upamti i poveže sa nošom i piškenjem. 

Pardon, nisam se dobro izrazila[sm=smiley36.gif].
Htela sam da kazem da sedi na nosi kad je nako tamo stavi, nekad i sama sedne, ali nosu vise koristi kao stolicu, nego kao nosu :).
Htela sam da kazem ne zna da najavi (ili ne znam da proceni) kad ce piskiti

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 22:34:12)

Da li posle 3 dana obavljanja sve na vreme i na pravo mesto mogu da kazem da je PELENA SKINUTA? [sm=smiley1.gif]

nenuska12 -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 22:43:15)

Nas to tek ceka

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 22:53:43)

Prva 3 dana deluje kao da NIKAD necete skinuti...a onda krece sve na bolje [sm=bravo.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 23:31:49)

IZVORNA PORUKA: Dve_srece_najvece_

Da li posle 3 dana obavljanja sve na vreme i na pravo mesto mogu da kazem da je PELENA SKINUTA? [sm=smiley1.gif]

ne znam sta bih ti rekla... imali smo takve periode, pa onda sve pokvari, ali kod vas mozda to bas to znaci[sm=smiley1.gif]
mislim da ce ti svi osim mene reci da je pelena sigurno skinuta[sm=smiley1.gif] tako da bravo za vas[sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (22.7.2012 23:34:05)

Bravo smeski! Spremi se da ce jos biti kikseva, ali to je to.

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (23.7.2012 0:45:23)

Naravno :) Meni je bitno da je pelena skinuta preko dana, ako se i desi nezgoda, nishta strashno, bitno samo da ne pishkaju svaki chas u gace, i da mi javljaju na vreme da im treba nosha, Sara pogotovo, poshto me je bojkotovala u pochetku.... Sutra nam sledi avantura...idemo na pregled u bolnicu, sa sve noshama...bice ludo i nezaboravno :D

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>