RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Verus -> RE: Skidamo pelenu! (24.5.2012 18:45:43)

madre: jako joj se dopada, odbijala je odbicnu nosu, mislim da joj je ova udobna i bas kao mala stolica, a posle se pretvori u onu stolicicu na kojoj stoje i peru ruke.

bojanica7 -> RE: Skidamo pelenu! (24.5.2012 22:15:51)

tash, bravo za marka) [sm=bravo.gif]bas ste brzi! svaka cast!
kaaze se stojeci (kao lezeci)

nm, proci ce [sm=smiley31.gif]

verus, sto je dooobra nosa. mislis da je ima kod nas? hm? posto galica obozava stolice [sm=pikapoka1.gif]

mi smo ovih dana iskulirali jer nije imalo vajde, i stalno smo nekud skitali, bili u gostima, al cu od ponedeljka malo ostrije da nastupim (ako me dotad prodje pms [sm=smiley7.gif]

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (24.5.2012 23:13:16)

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

IZVORNA PORUKA: Snelle
Imali smo juče sistematski pregled i pita nas pedijatar: "A kada planirate da skidate pelenu?" Baš me nešto bilo sramota [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Ma daj, nemoj da si luda.

a meni se ovdje svi cude i govore da sam rano pocela ovdhe pocinju sa skidanjem pelene od tri godine pa i vise.

nama ide dobro ponekad se upiski u gace. neki dan smo imali dijareju i cjeli dan je plakala sto ne stigne do wc ukaki se. bas mi je bilo zao. Htjela sam joj pampers staviti ali nije dala.

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (25.5.2012 9:36:57)

Indy super je što tako reaguje jer to znači da shvata šta se dešava i da joj pelena više nije potrebna [sm=bravo.gif]
Danilo je i sinoć oko 1h tražio nošu. Jadničko stoji spava i piški u isto vreme [sm=smiley36.gif] Jutros pelena opet suva. Čim se probudio tražio nošu

Verus -> RE: Skidamo pelenu! (25.5.2012 12:16:57)

joj ne znam ima li....pravi je safety 1st i ovde je samo 9 dolara, a ima nosa i od po 30, kazem jer je je bila najjeftinija u radnji, pa kontam moguce da ih ima? 
IZVORNA PORUKA: bojanica7

tash, bravo za marka) [sm=bravo.gif] bas ste brzi! svaka cast!

nm, proci ce [sm=smiley31.gif]

verus, sto je dooobra nosa. mislis da je ima kod nas? hm? posto galica obozava stolice [sm=pikapoka1.gif]

mi smo ovih dana iskulirali jer nije imalo vajde, i stalno smo nekud skitali, bili u gostima, al cu od ponedeljka malo ostrije da nastupim (ako me dotad prodje pms [sm=smiley7.gif]

ishler -> RE: Skidamo pelenu! (25.5.2012 16:25:41)

Ne stizem da iscitam celu temu,pa molim za odgovor.
Da li je neko probao i skinuo detetu pelenu sa godinu dana i kako.?
Htela bih da je se resimo a ne znam da li je rano?

madre -> RE: Skidamo pelenu! (25.5.2012 16:30:39)

ja nisam cula za takav slucaj... znam da neke mame pocnu rano sa stavljanjem na nosu i da te bebe ponekad piske i kake u nosu, ali pelenu ipak kasnije skinu.

Verus -> RE: Skidamo pelenu! (25.5.2012 16:35:43)

Jedino ako hvatas uvek na nosu, moguce je, ali ce sigurno biti jos nezgoda...kazu da dete nije spremno do ar 18 meseci-najranije sto ja licno znam, je sin nasih prijatelja. Skroz bez pelene sa punih 18 meseci....Drugi sin vec nije, znaci ipak zavisi od deteta...
IZVORNA PORUKA: ishler

Ne stizem da iscitam celu temu,pa molim za odgovor.
Da li je neko probao i skinuo detetu pelenu sa godinu dana i kako.?
Htela bih da je se resimo a ne znam da li je rano?

ishler -> RE: Skidamo pelenu! (25.5.2012 16:54:41)

Hvala,znaci da se ne mucimo jos[sm=smiley13.gif]

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 13:47:12)

Vec treci dan bez dnevne pelene. Svaki put trazi tutu, jao kako je lijepo kad ne perem gace po cijeli dan [sm=smiley36.gif] Kad da mu ukinem nocnu? Ili jos da sacekam? [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 13:52:48)

Iva [sm=bravo.gif]
Joj i ja ne znam za nocnu sta da radim,L je vec 2 nedelje nocna peja suva,tj. jutros i pre neki dan je malo pisnula-doduse lepo je dete trazilo da joj dam da piski ali sam ja bila koma[sm=jezicek.gif] pa me je strasno mrzelo da ustajem. Mada sam resila da kada opet lepo otopli skidamo i nocnu.

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 13:57:54)

Kod nas je kisa i hladno zadnjih 10-ak dana, tek poslednja 3 je toplije. Mi smo cak napravili pauzu od 7 dana, i eto, super je kad sam trazi i piski samo u tutu, presrecna sam [sm=smiley1.gif]. Ne znam za nocnu ni ja, on oko 20 h vecera, pa pije vode ili mlijeka i na spavanje, necu da mu ukidam nista zbog pelene. Mislila sam pred spavanje da piski i to je to. Ili je rano? Probacu nocas, pa sta bude. [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 14:01:51)

Ja bih mozda sacekala jos malo,da lepo uvezba danju,pa kad zaredja par noci da bude suv,onda se baci na skidanje nocne. Bar ja tako posmatram stvari,zato i kazem da cu tek ovih dana tj. noci da krenem sa tim.

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 14:04:30)

U pravu si, bolje da ne trcim, tek smo se danju odvikli. [sm=smiley1.gif] Sad su nase bebe porasle. [sm=smiley1.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 14:06:40)

Joj,jesu porasli. Meni je L nekako naglo omatorila,nije vise bebac[sm=smiley13.gif] Ocigledno cu jos malo pa da razmisljam o novoj bebi.

ana77 -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 16:57:28)

Ja sam krenula nocnu da ukidam mojoj cerki pre otprilike mesec i po dana (imala je dve godine i mesec dana, a dnevnu je skinula sa 18-19 meseci) i to je islo lakse nego sto sam mislila. Bila je redovno puna pelena - desi se par noci da nije. Onda sam joj jedan dan rekla "Ti si sad velika devojcica, ti ne treba da vise piskis u pelenu nocu" i ona te noci - prestala. Mislila sam par dana da je slucajnost ali nije bila :)! Dok sam imala pelene stavljala sam joj - neku i po par dana kad je ne upiski. Kad sam potrosila obukla sam joj gace, pa rek'o - sta nam Bog da :) :) :)! I nije piskila :)! Desi joj se ponekad da se upiski u toku noci ali i to je valjda normalno :)!
Moja sestra je svojoj cerki skinula obe pelene odjednom kada je imala 22 meseca tako da... kako je vama lakse. Meni je bilo traumaticno da skidam obe odjednom :)! (za mene traumaticno, a mislim da ne bi ni uspelo :))

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 20:20:12)

Ana, hvala na savjetima, mnogo mi znace. [sm=smiley31.gif] U pravu si, mi smo evo sa sigurnoscu usli u cetvrti dan bez dnevne pelene, i tako sam srecna. [sm=smiley1.gif] Sad cu sacekati da utvrdi, pa kasnije kad dodje ljeto maci cu nocnu. Jesi li uzimala neku musemicu za krevetic i slicno, u slucaju da piski? [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 22:23:27)

Marko je počeo da kaki svaki 3ći dan. I onda mu baš teško ide. A nemam pojma sa čime da povežem. Ništa specijalno novo nije jeo, naime, sve novo što je jeo bilo je na vrh kašikice, dakle nema smisla da mu je toliko poremetilo stolicu, jedino što sam rotirala obroke, pre spavanja jede voće sa žitaricama, a posle spavanja ručak. Ali ne znam zašto bi to uticalo. Imam utisak da nema vremena da kaki. Čak i kada piški, još mu curi iz piše, on viče "Gottojooo" i ustaje. Toliko nema vremena za nošu da je danas piškio svega 4x, čak je noćna pelena bila skoro suva, koliko sam procenila, piškio je u nju 1x, dakle, za 24h je piškio sve skupa 5x. [sm=smiley29.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (26.5.2012 22:28:50)

IZVORNA PORUKA: bojanica7

tash, bravo za marka) [sm=bravo.gif]bas ste brzi! svaka cast!

Ja i to kažem "ležećki". [sm=smiley36.gif]

verus, sto je dooobra nosa. mislis da je ima kod nas? hm? posto galica obozava stolice

Ima, sličnu ima moja kuma.

ivaj -> RE: Skidamo pelenu! (28.5.2012 15:38:28)

I mi smo u fazi skidanja pelene,evo treci dan.
Pojma ona nema o cemu se radi.

Danas se igrala na terasi,cucnula nesto da dohvati i ispiskila se toliko da je sve jetrvi,koja je ispod nas,kapalo na cvece[sm=jezicek.gif]
Menjamo gace i pantalone po ceo dan,a na nosu ni puskom ne mozes da je nateras.

Jedino je dobro sto piski stvarno retko,na 2,3 sata.Samo da uspem da je ubedim da sedne i bice super.

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (28.5.2012 15:41:57)

Ivaj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Sto godina te nema!
E, kad ubediš dete da sedne na nošu, reci i meni da i ja probam istu foru [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (28.5.2012 15:53:23)

Mi smo dnevnu skroz skinuli, nema vise upiskanih gacica [sm=smiley1.gif]
Cak i napolju, malo joj je jos frka kad piski napolju pa trpi, al kad vise ne moze piski lepo, juce smo overili centar [sm=jezicek.gif]

VVVV -> RE: Skidamo pelenu! (28.5.2012 16:01:38)

Kod nas je situacija sledeca:

Ima dve godine, i hoce da sedi na nosi, ali nece da piski /kaki. Sedi pola sata na nosi, onda ustane, obucemo gace i nakon npr. 10ak minuta pocne da piski.
Onda prekine piskenje jer zna da treba na nosu, odmah ode i sedne, i onda opet sedi 15min i nista. Obucemo gace, zaigra se i upiski se. [sm=zmeden.gif]

Imate neki savet???

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (31.5.2012 8:14:16)

Nista..pustite ga, naucice. Samo strpljivo, i pricaj pricaj pricaj...
I T je tako sedela po pola sata , ustane i ukaki se. Dugo joj je trebalo da sama trazi kad joj se kaki.

briseljancica -> RE: Skidamo pelenu! (31.5.2012 9:28:04)

Poceli smo sa nosom u nedelju. Do sada svaki dan po 1 ili 2 sto mokre sto pisnute gacice ali nikada ne inicira sama. Moze da kontrolise besiku samo nece da prijavi da joj se piski. Ustvari ona vec mesecima unazad trazi nosu uvece pred spavanje i zaista piski iako je trazi samo da bi odlozila spavanje. Ima li smisla nastavljati ako za ovih 4-5 dana nije sama trazila da piski.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>