RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

madre -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:14:55)

snezo, samo polako[sm=smiley1.gif] i kod nas je cini mi se ista situacija, samo sto ja jos nisam pocela, ali definitivno odbija nosu[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:18:34)

E svašta sa tom vašom decom, zašto bre odbijaju nošu? Kakve su vam noše? Kakav je taj deo gde se sedne, jel uzak ili širok?

madre -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:24:22)

i ja sam mislila da je problem u nosi pa sam kupila jos jednu a posle toga jos jednu[sm=smiley36.gif] znaci imamo ukupno 3 i ni jedna ne valja[sm=jezicek.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:25:07)

Nije problem u nosi,imam 2 razlicite i jos imam i onu dasku za wc ali on sve odbija.
Jednostavno ne zeli da sedne,nikad i nije hteo.Cak sam i ja sedela na nosi da mu pokazem i ide sa mnom u wc cesto ali on da sedne nece i neznam zasto.Video je i drugu decu kako sede na nosi.

madre -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:26:12)

snezo, skroz isto, kao da ja pisem[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:26:29)

Jeste probale da im pokažete ove crtaće što je Indy postavila koju str ranije?

madre -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:31:13)

jesam jednom, cak sam i ja sedela, video je i seku dunju kako piski... ali sve to on gleda u fazonu: samo nek oni sede, dobro je kad ja ne moram[sm=smiley36.gif]
znas sta, rekla sam necu pominjati nosu nekih par dana a onda cu se uozbiljiti i prionuti na posao. skinucu ga u gace pa cemo da vidimo kako ce da ide[sm=smiley1.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:35:45)

Nisam jer njega crtani film ne zanima ako nije Pepa[sm=zmeden.gif]
A nema sanse od njega da pridjem za kompijuterom.Cim ga upalim,ide on i vristi Daki,Daki.Sto znaci on ce da se igra.
Videcu u ponedeljak da mu pustim kad mm radi od 14 h pa mi je i internet kuci.Mada ne verujem da ce biti zainteresovan da gleda.

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:37:28)

madre tako i David kad vidi drugu decu da sede na nosi on iskulira kao da se nista ne desava.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (11.5.2012 23:41:11)

Vidiš, kako bre nisu napravili Pepu u tom izdanju? Taj crtani je inače skroz cool (kada ne bi groktali [sm=smiley36.gif]), svašta nešto je Luka davnih dana naučio iz njega.

bratzz -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 0:41:02)

IZVORNA PORUKA: Tash

E svašta sa tom vašom decom, zašto bre odbijaju nošu? Kakve su vam noše? Kakav je taj deo gde se sedne, jel uzak ili širok?

Nasa nosa je ovakva samo roze, inace je muzicka i kad M piski nosa svira lambadu a mi se radujemo i aplaudiramo a ona igra oko nose od srece jer je zavrsila posao kako valja [sm=smiley29.gif]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0512/y3l-nosa_thumb.jpg[/img]
Iako imamo lepu nosu koja svira jako se mucimo saskidanjem pelene jer nismo bas dosledni u tome da vise nema pelene.
Danas je piskila u nosu cetri puta, kakila dva puta i upiskila se u gace cetri puta. Nas najveci problem je u tome sto je ona u stanju sat vremena da trpi dok sedi na nosu i cimustane brzo trci u neki cosak i tamo se ispisa [sm=smiley29.gif] znaci maksimalno bojkotuje nosu [sm=smiley13.gif] videcu kako ce se sutra odvijati situacija jer sam danas oko 5 popodne skinula pampers, a sutra palniram cim se probudi da joj obucem gace.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 13:06:58)

jutros trazio da kaki i obavio na nosu. Nakon toga svaki put trazio da piski, al na prenosnu dasku. Marim ja, manje posla za mene. Onda kad zavrsi, divi se kolicini tecnosti u wc solji. :))) ja pelenu smatram skinutom. Svesna sam da ce biti jos trenutaka da se ukaki, al ne verujem da ce se cesto upiskiti. Dakle, sve skupa: nepune dve nedelje... Od 3eg pa eto, neka bude do danas, 12og.
Drzite se zene, kad odlucite da pelena ide dole, i kada dete kapira sta govorite, to nije mnogo naporan posao.
Prvom sinu sam skinula dnevnu pelenu za 14 dana, drugom za 9.

anajid -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 13:11:58)

Poslednjih nekoliko dana povremeno skidala pelenu.Najgore sto on ne trazi sam nego ga non stop nutkam.Od jutros u gacicama stalno,nije se ni jednom upiskio ali sam ga stalno stavljala na nosu.Sad ode na spavanje i stavila sam mu pelenu.Eto krecemo polako,pa nadam se da cemo uz mnogo strpljenja uspeti.Inace pripremila sam tonu gacica i sorcica.

Okica sljokica -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 13:37:19)

Mi od utorka bez pelene ...znaci 5 dana. Od srede popodne obavlja sve na nosi. desilo joj se juce da se zaigrala u parku i pisnula..ali ja sam prezadovoljna! Jako brzo je ukapiral i neocekivano bez muke se sve desava,hvala Bogu. Ja sam i cekala ,u principu,da napuni 2 god i a krene lepo vreme.. Nismo mogli bas u januaru kad je napunila 2 god ali sad je bilaprava prilika.
I ja racunam da je pelena skinuta[sm=smiley1.gif] Osim sto joj stavljam nocu..ali npr jutros se probudila suva i trazila nosu[sm=bravo.gif] Jedino sto je to bilo u 7h[sm=smiley13.gif] ainace je ustajala oko 9h. Al ajde ,ne moze i jare i pare[sm=smiley36.gif]

Tako da preporucujem svim mamama koje misle da su decica zrela za nosu,da im odmah skroz skinu pelenu,bez vracanja (bar ne u toku dana) jer ih to jako zbunjuje . Mi smo probali 1,2 dana i ukapirali da ne ide tako...

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 13:39:40)

Bravo , svi ste uspeli [sm=bravo.gif]

anajid -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 13:40:49)

Okice tako sam i ja par dana probala,pa odustanem.Skroz sam ga zbunila.Sad ne odustajem,krenuli smo i nadam se da cemoo uspeti.

Okice tvoja cerka je negde isto rodjena kad i moj sin.On je 14.02.2010.[sm=smiley1.gif]

Okica sljokica -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 13:56:25)

Anajid uspecete,videces [sm=smiley2.gif] Razlika je samo mesec dana izmedju nasih pilica[sm=smiley1.gif]

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 14:32:46)

Od jutros 2 puta upisane gace, kako je bilo proslih dana, sad je odlicno! [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 22:36:27)

IZVORNA PORUKA: Tash

Vidiš, kako bre nisu napravili Pepu u tom izdanju? Taj crtani je inače skroz cool (kada ne bi groktali [sm=smiley36.gif]), svašta nešto je Luka davnih dana naučio iz njega.

Ovo za groktanje se slazem.[sm=smiley36.gif]

Danasnja sitacija ista kao juce.Svaki put u gace je pisao i jednom kakio.Danas je do 12 pisao 6 puta a ustao je u 8,do kraja dana je bilo ukupno 11 puta i jednom e kakio.I to sam ja sedela na stepenicama a on stao iza mene,zagrlio me i mazi se.Ja ga pitam hoces da kakis on kaze ne i tako jos par puta i uvek kaze ne i na kraju se ukakio.Usli smo u kucu ja ga presvukla i idem opet napolje i on sav ponosan kaze babi Kaka nema kao da je obavio to gde treba a ne u gace.[sm=smiley29.gif]
A sutra ce me zeznuti vreme ako stvarno bude hladno kao sto su najavili.Moracu da mu stavim pelenu.

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 23:26:44)

Mi smo sada ni tamo ni vamo. Upiski se par puta dnevno vise i ne brojim jer sam imala ovih par dana obaveza tako da nisam obracala paznju ako sama sjedne na tutu ili dasku dobro je. Nisam je uopste nikako ni nudila.Mozda ce se po mojoj procijeni skroz odvici za jos par sedmica.

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 23:28:12)

IZVORNA PORUKA: madre

snezo, samo polako[sm=smiley1.gif] i kod nas je cini mi se ista situacija, samo sto ja jos nisam pocela, ali definitivno odbija nosu[sm=smiley13.gif]

Nekako mi je lakše kad vidim da nismo jedini. Već sa se pitala koji je problem sa mojim detetom [sm=zmeden.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 23:35:23)

Snelle jutros je mm pitao Davida da li mu se kaki i onje reko da.Nosi ga on u sobi gde sam ja i kaze kaki mu se,ja brzo po nosu i kazem aj sedi da kakis on je istog momenta poceo da place i da govori ne,ne,ne,i pokazivao mi da je vratim tamo gde je bila.

A posle toga nam je bila komsinica koja ce sad 9 god i David je obozava,stalno je trazi i kazem ja njemu i Nina kaki u nosu( da me neko cuo reko bi da nisam normalna[sm=smiley29.gif] ) jel hoecs i ti kao Nina da sednes na nosu i odgovor je bio Ne.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 23:35:42)

IZVORNA PORUKA: anajid

Od jutros u gacicama stalno,nije se ni jednom upiskio ali sam ga stalno stavljala na nosu.

Pa naravno. To tako ide prvih dana.
I super ako se nije upiškio, to će kod vas brzinski da ide. [sm=bravo.gif]

okice, iva [sm=bravo.gif]

A sutra ce me zeznuti vreme ako stvarno bude hladno kao sto su najavili.Moracu da mu stavim pelenu.

Ja to ne bih radila. Radije ne bih išla nige, nego mu stavila pelenu. No, to sam ja, ne kažem da je ispravno.

BTW, ni ja nisam skinula pelenu za spavanje, ni noćno, ni dnevno.
Danju se već danima budi suv, pa kada se ustali toplo vreme, skinućemo pelenu za dnevni san, a noćna ostaje za sledeće leto.

Danas se upiškio samo jednom, uveče, tokom večere. Reako je, ali sam ja bila u fazonu "Sad si piškio", što je istina, ali sam zaboravila da se nalio vodom. [sm=smiley13.gif]

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 23:38:46)

Snežo, definitivno ista situacija. Ja jurim decu po parku da joj pokažem kako piške u travu i kako je zalivaju. Ona iznenađena, pa ih imitira. Ja je pitam: "Hoćeš i ti da piškiš u travu?" Njen odgovor je kao iz topa: "Ne!" [sm=smiley13.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (12.5.2012 23:48:50)

Nemam pojma koliko ce biti hladno a da ga zadrzim ceo dan u kuci je malo neizvodljivo,nazalost.
Neznam sta cu sutra,videcu ujutro kad ustanem kakva je sitacija.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>