Daca88
|
Evo da se i mi prijavimo za skidanje pelene.On ima 22 meseca.Nama je problem piskenje,a ne kakenje jer na nosu kaki od 9 meseci.Do nedavno je kakio u nosu,ali otkad smo kupili plasticnu dasku za wc,samo na wc zeli da kaki.U pelenu se upisava redovno i uvek je krcato puna.Piski cesto,i menjamo 4-5 pampersa tokom dana.On od pre mesec dana bas puno prica,sve ga razumemo,razgovetno govori,i uvek kaze mama vodi wc kakicu,i kad zavrsi mama blisi guzu gotovo.Onda kaze papa putuje govance i povuce vodu.Za piskenje nikada nece da javi kad mu treba,nego kad vec piski onda kaze mama piso mokal,Alen piskio.Ja kada ga pitam,a pitam ga svakih pola sata da li hoce da piski,uvek kaze da nece,a uvek kad ga povijam pelena puna.Jos je hladno za gacice,ali ja sam krenula tako da ga sedam na nosu svakih sat vremena,i kazem mu ajde piski,i on uglavnom piski,pa kad piski vratim mu pelenu.Necu da mu je skidam jer necu da mi se upisava po namestaju i itisonu.Ali,kupila sam neke druge pelene,sarene(pampers prepoznaje),i na to mu obucem bokserice i kazem sad nesmes piskiti u gace jer nemas pampers.Onda sam uzela pelenu,gace i bokal vode i demonstrirala.Rekla sam mu evo vidi kad piskis u pelenu pelena upija,a kad piskis u gace bices mokar,sada imas gace i nesmes da piskis.On je to ozbiljno shvatio,i kad mu se piski kaze mi mama skini gace piskicu,i onda piski,pa vratim pelenu i bokserice.Unutra je suv,ali kad idemo napolje uvek napuni pelenu,nema od igre vremena za piskenje i kad ga pitam kaze da nece a ustvari hoce.Probali smo nositi i nosu sa nama ali nece napolju ni u nosu.Video je neke pse kako piske uz drvo,i ja kad ga pitam da li hoce uz drvo ili u travu,on kaze ne ne nije dete kusa,nece piskiti. Evo danas su nam kuci moleri i ceo dan smo unutra,kakio je jutros na wc,piskio triput u nosu i uvek mu vracam istu pelenu nazad jer nije upisana.Jedino se redovno upisava dok spava,a spava od 13-16h,i naravno nocna pelena,nocu spava od 23-09:30h.Ne budi se da trazi,ali kad bi dozvolila da bude mokar sigurno bi reagovao,to da docekam malo toplije. Pije oko litru ipo tecnosti tokom dana,tu uracunavam mleko,jogurt,sok,vodu i ponekad vocni caj.