RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Verus -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 17:08:39)

Mi smo u fazi gde mi kaze da se ukakila i legne da je presvucem...ranije bi lagala da nije kakila kad jeste. Indy, i ja kad je grdim ima kontraefekat, mada, ne znam koliko ima veze sto je u obdanistu je rne znam kako tamo to sve rade. Kao mala od 8,9 meseci je svako jutro kakila na nosu, i ZNAM da sam mogla biti kuci sa njom i nastaviti to da bi sada sigurno vec bila van pelena. Ovako..jbg kako ide ici ce, sta da radim. Ne bih ni sama sanjala da cu imati dete od 2 god jos u pelenama, ali eto.

Oliver je od skoro u pamucnim pelenama, pa se nadam da ce on brze biti "treniran" nego ona, i sto se nadam da cu uskoro biti kuci sa njim, pa tamo do iza prve godine[sm=smiley1.gif] pa ce mama konacno imati malo vise vremena za decu[sm=bravo.gif]

O da, i nama ta fora samo sa gacama nije upalila, bila je 7 dana samo u gacama (nocu u peleni) i nista. Upiskila mi se do sada 2x na stolicu (napolju je vec 3 dana na suncu zraci se!), 1x na kauc, puno puta po podu, tepihu...jbt kao kuche...

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 17:27:47)

Kod nas moze ovako i u vrticu da se dogovoris da je i tamo u gacicama pa da se trenira!
Ali ja mislim da je za Taru jos rano ...ili nije?? Mozda jos nedelju kuci, pa da onda pocne tamo, bojim se sve ce im ispisati [sm=jezicek.gif]
Sutra imamo roditeljski, bas cu videti sa vaspitacima, kako i sta [sm=zmeden.gif]

Verus -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 17:32:00)

Ovde ne moze u gacama, nego u onim "pull up" pelenama, sto su kao gace i manje apsorbuju, ali ja licno mislim da je to srnj i da nema puno razlike izmedju redovnih pelena i tih...Tako da polako, pa valjda ce do trece godine da nauci[sm=jezicek.gif] joooj smejem se, ali NE daj boze!!

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 18:21:22)

Ma jooj leto je sad pred nama, ako je ne oducim za 4 merseca upucacu se majke mi! Ko ce celu zimu s pelenama da kuburi, a jos i bebana... uffff bar jednu da odviknem . A ako ne uspem sa Tarom prelazim na Hanu, mozda s njom bude vise srece [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 19:54:05)

Znaci danas nijedne upisane gace samo jednom jutros kad je kakila u gace [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Svaki put je sama trazila da pisa. Ne znam kako ce sutra biti [sm=smiley1.gif] , al opet je piskila samo 6 puta i to me nesto zabrinjava a pila je bas puno vode danas namjerno sam joj davala da vidim razliku.

Verus -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 20:00:16)

Bravo Sarah, svaka cast! Ja bih jako volela da je ona sa mnom kuci pa da pokusamo opet...moracu da stavljam pamucnu pelenu u gace kad god je kuci i da tako radimo, mada, odbija nosu, uvek vice "no no no" kad je pitam jel mora da piski ili kaki..uf

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 22:51:01)

Kod nas dana dvoje upišanih gaća, i to jedne nisu upišane nego pipašne, piškio momak stojeći i popišao se. [sm=smiley36.gif]
Sledeći put je krenuo da kaki u gaće, ja rekla "Šta radiš, brzo na nošu, i on potrčao u WC i viče BIZO BIZO! [sm=smiley36.gif] Završio je kakenje na nošu. A pre toga je jednom tražio da kaki! [sm=bravo.gif] Danas je kakio 3x, nema običaj, ali normalna je stolica pa ne brinem.
Bili smo napolju od 17.15 do 19h, i nije se upiškio. Dva put sam ga skidala u travici, ali reče da neće. Fin momak, trpi do kuće, a onda juri na nošu kao blesav. [sm=jezicek.gif]
Ja zadovoljna! [sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 23:06:54)

bogi mi je do pre 20 dana uvek prijavljivao da li kaki ili piski... medjutim, prestao je... planiram ovih dana da totalno izbacim pelenu, ali prethodnih dana sam mu uvece pred kupanje skidala pelenu i ostavljala ga u bodiju, on se upiski i ne reaguje... kad ga spustim na nosu on skace sa nje kao da ga iz nje nesto ubode... cak sam i ja sela danas a on me vuce da ustanem, kao da ne zeli da se mucim na njoj[sm=smiley1.gif] nece ni na solju. kupila sam dosta gacica pa planiram da se uozbiljim, ali sta cu kad on ne zeli na nosu ni da sedne?
danas sam ga uhvatila da kaki, skinula pelenu i otrcala u kupatilo stavila ga na solju, tih par sekundi sto je na njoj sedeo, nije hteo da kaki, pokusavao je da sidje, i ja kad sam videla kako ga to muci, vratim mu pull up pelenu i on u njoj zavrsi to sto je zapoceo... da li je on spreman ili nije pitanje je sad[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 23:13:33)

Smatram da je kvaka u tome da uspete da ubedite dete da prvi put piški u nošu! Kada bude videlo kako tapšete, vičete bravo, smejete se - radovaće se i dete! A kada ga budu i svi ostali pohvalili, postaće još zanimljivije. Nakon toga, po mom mišljenju, dete treba skinuti u gaćice, i svaki put kada se upiški reći da nije dobro, da nema pelene, da je sada veliko i da treba da ide na nošu. Mislim da je bitno napraviti vezu "mokar si - noša" (dakle, mokro dete odneti do noše i posesti (nebitno je što nema više šta da piški). Za koji dan će početi da seče piškenje. Pustiće u gaće a završavati na nošu. A nakon toga će i to prestati. [sm=smiley1.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 23:18:31)

pa pre neki dan kad sam ga stavljala na nosu isto je odbijao, onda tako golisav pocne da pisa i ja uspem da uhvatim mlaz u letu dok je on stajao... onda smo otisli do solje prosuli nosu i on je pustio vodu... dopalo mu se i hteo je jos, a ja sam mu rekla da cemo to ponovo uraditi kad bude piskio u nosu... ali nije upalilo[sm=jezicek.gif] inace, stvarno razgovaramo on i ja na tu temu, ali on me gleda u fazonu ne znas ti moje muke[sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 7:50:52)

Jucerasnji dan je protekao u suvom izdanju. E sad ono sto meni nije jasno je sledece: nocas joj je pelena prvi put bila potpuno suva a inace je popila flasicu mleka pred spavanje i flasicu mleka oko 5 i 20 jutros,a onda je pocela da me budi u pola 6 da bi isla na nosu. Dqa li da pocnem da razmisljam i o izbacivanju nocne pelene?

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:09:47)

Lesice ja sam citala ako je djetetu nekoliko noci zaredom suha pelena da je vrijeme za skidanje. Mojoj Sari sinoc nije bila suha pelena. Ja cu tako provjeravati ako joj bude recimo 5 dana suha za redom onda cu da je skinem i sa nocne ali cu za svaki slucaj da stavim neku musemu u krevetic.

Bravo Lenka i vi napredujete [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:13:26)

Ja sam vec stavila musemu. I samo je drugi dan piskila u krevecu,ostalih dana suvo tokom dnevnog sna. A da,opet je pocela da spava preko dana,ali ustaje oko 6 svako jutro i uvece u pola 9 je u krevetu.

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:18:17)

nastavlja se odiseja učimo da kakimo i piškimo u nošu![sm=smiley36.gif] Nadam se da nećemo sve ovako celo leto!
Danilo je juče reko da kaki i stvarno je kakio. ja ga odmah skinula i pošto smo bili napolje završio na travicu. Videćemo kako će danas. Piškanje smo kao apsolvirali, još samo da nauči da se seti da mu se piški dok se igra. [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:24:29)

IZVORNA PORUKA: lesica

E sad ono sto meni nije jasno je sledece: nocas joj je pelena prvi put bila potpuno suva a inace je popila flasicu mleka pred spavanje i flasicu mleka oko 5 i 20 jutros,a onda je pocela da me budi u pola 6 da bi isla na nosu. Dqa li da pocnem da razmisljam i o izbacivanju nocne pelene?

Meni se Marko probudio u 1h i u 5h da piški. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] U oba slučaja je pelena bila samo malo pišnuta.
O istoj stvari razmišljam i ja.
Ovo je za mene iznenađenje, nisam očekivala, i baš sam u čudu.
Ne znam šta ću, vreme će pokazati.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:25:12)

Skontala sam da mi mnogo znači što smo svi u istom sr*nju, i što ne prolazim sama kroz ovu fazu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:25:38)

Tash,ja cu kao sto Indy kaze,sacekacu jos 4-5 dana i ako ne bude mokra pelena,skidam i nocnu.

Da znas,grupa podrske mnoooogo znaci [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:27:46)

Vi ste mico stariji.
Moj plan je bio da Luki kupim nov dušek, a da Marka prebacim u Lukin krevet (izvadim iz krevetića, i tada mu skidam noćnu. Neka piški u već popišan dušek, pa kad to obavimo, lepo na đubre i završimo priču. I sada ne znam šta i kako... Videćemo. Baš je čudan ovaj Marko, sasvim je drugačiji od Luke.

minna -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:27:58)

Super, svi napreduju[sm=bravo.gif]
Ja planiram ovih dana da pocnemo, za neki vikend, verovatno ovaj ili sledeci... jedino sto u jaslice moram da ga vodim u pelenama, onda sam mislila da ga vodim u onim pull up, nisam ih jos uzela pa ne znam kako izgledaju ali pretpostavljam da je to maltene isto kao i obicne pelene, verovatno nece imati osecaj? Hocu li ga zbuniti skroz tako?

Inace kad smo kod kuce ako nema pelenu i krene da piski saceka i nastavi u nosu, trazi da kaki nekad, a nekad trazi da kaki pa ne bude nista

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:31:41)

Ja sam Lenkin dusek uvila u musemu,i kada se skroz odvikne od pelenice,dobice krevet. I super za Marka sto tako ranije konta-bolje i za njega a i za tebe.

Minna,pridruzuj se klubu-vidis da nas je poteralo [sm=smiley36.gif]

lanajelena -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:32:48)

Bravo za malisane [sm=bravo.gif]...kod nas jos nema naznaka da cemo uskoro skidati pelenu,probacu od sledece nedelje da ga stavljam u gace ali nisam bas nesto sigurna jer ga nosa uopste ne interesuje [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:34:43)

Joj, meni su te mušeme... kad pomislim da spavam na kesi, pozli mi, posebno leti. I onda mi je frka da se Marko, sa ovom njegovom kilavom kožom, ne upari u to. Znam da preko toga ide čaršav, ali ja sam i dalje stava da se u to upariš. Ne znam.
I druga stvar je da se Marko i dalje svaku noć / zoru prebaci u naš krevet...

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:35:18)

I mnei puno znaci sto smo zajedno u ovome. Ja inace ne bi mozda ni pocela sa skidanjem da mi je muz tu. Prije par mjeseci Sara je meni govorila redovno da hoce na dasku da piski i kaki. Mozda kad bi se jednom upiskila na pod mm bi rekao stavi joj pampers ja ne mogu to da gledam ona niej spremna itd. Ili kad bi ostajao sam sa njom nije je htio u gacice ostaviti stavljao joj je pampers a takodje i ja kad bi izlazili vani jer sam se bojala da se vani ne upiski.

Tasho u pravu si kod mene samo pale pohvale za piskenje. Pomazu mi i prijateljice i Denijal. Ona kad piski svi joj kazemo bravo i ljubimo je i ona se onda raduje i sad zeli da ide na dasku. Jedino sam imala kontraefekat kad je piskila stalno pa sam se ljutila na nju. Evo maloprije se bas popiskila na plocice u kupatilu kad je prala zube i lijepo me zvala i rekla da je upisala gace i kaze soji ( sorry) [sm=smiley1.gif] Ja joj kazem ok nema veze piskices drugi put u wc.

Ovdje imaju carsafi koji ne propustaju pisaku ali su skupi ipak bi mi trebalo vise carsafa dok se neki peru da ima ciste tako da necu kupiti.

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:35:34)

minna a što ga ne vodiš u vrtić bez pelena? Treba i vaspitačice da se malo potrude oko deteta. Mislim da će to nošenje pelena u vrtiću da ga zbuni. Te gaćice pelene su isto što i one obične. Samo što se navlače.

I meni je super što nas ima više pa razmenjujemo iskustva. Deca su različita ali vidim da u suštini svi imaju istu foru. Bune se dok vide da nemaju gde i da moraju da nauče [sm=smiley36.gif]

minna -> RE: Skidamo pelenu! (9.5.2012 8:35:50)

IZVORNA PORUKA: lesica

Ja sam Lenkin dusek uvila u musemu,i kada se skroz odvikne od pelenice,dobice krevet. I super za Marka sto tako ranije konta-bolje i za njega a i za tebe.

Minna,pridruzuj se klubu-vidis da nas je poteralo [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] hocu, samo jos i da mu objasnim da mora i vaspitacicama isto da kaze, al valjda ce shvatiti kad mu i one to objasne...zeznula sam se sto nisam iskoristila one slobodne dane za praznik i sad do avgusta/septembra nemam slobodno. Nije ni to kasno, samo ne bih ga bas odvikavala ako nismo u Bg

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>