RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 0:36:51)

Tasho hvala puno na odg. :) valjda je to to da je naucila da iskontrolise. Boze ja pricam ko da mi je Sara prvo dijete , ja se uopste ne sjecam kako je to sve islo s denijalom. Njega je moja mama naucila jer sam ja radila a ona je vise bila sa njim.

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 8:52:59)

Juros kad smo ustale rekla sam joj da skine pampers da je pampers fuj da smrdi. Skinula je i trazila da piski i piskila na dasku, a pamper od sinoc je bio suh. Sinoc kad je legla da spava oko 8 stavila sam je u gace da spava i zaspala je na uglu pustila sam je do 9 da spava tu i kad sam htjela da je prenesem u njenu sobu vidjela sam da se upisala. Nisam mogla da je perem samo sam je obrisala maramicama i navukla joj pampers. Tako da od 9 nije piskila od jutros. Jedva cekam da joj skinem ovu dnevnu pelenu pa da krenem i sa nocnom da je odvikavam.

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 8:56:13)

Indy [sm=bravo.gif] za Saru. Mi cemo nocnu sigurno jos neko vreme da nosimo,ali zato dnevna je otisla u zaborav.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:07:06)

Ni ja ne planiram skoro da skidam noćnu pelenu. Nemam živaca za to trenutno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Realno mu je u 90% slučajeva pelena do jutra puna, pa mislim da je besmisleno da pokušavam. 

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:18:10)

I Danilu je pelena ujutru puuuna pa očigledno nema svrhe da ga i za to maltretiram.
Inače čim sam ga pohvalila ovde na rr kako se nijednom nije napolju upiškio, juče me naravno odmah demantovao! Bili smo u tvrdjavi na onim igračkama i valjda se zaigrao. Pitala ga ja da li mu se piški ili kaki ali on odlučno reko ne i otrčao da se igra. Onda se upiškio, ja ga presvukla. Nakon deset_ minuta se toliko ukakio da sam ga jedva oprala u toaletu kafića i opet se upiškio. Kući je na kraju išao sa mokrim panztalonama. Žalio se tati u kolima kako se ukakio i kako je sad mokar pa ne može da ostane da se igra [sm=smiley1.gif] Valjda to znači da je ukapirao da nije dobro da se ukaki i upiški u gaće. Imala sam pampers kod sebe ali nisam htela da mu oblačim posle svega, jer je već sve završio u gaćama. Jutros kad je ustao odmah je tražio nošu.

Anck samo strpljivo. Kod nas je baš bilo toplo ovih dana pa smo ga puštali čak i bez gaća da jurca po stanu.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:23:18)

Zaklela bih se da si napisala da Tara ima 1god i 1 mesec, ali dok sam proverila na tickeru kod ASN, i vratila se, toga nema. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Okica sljokica -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:24:42)

Bravo mame i deco[sm=bravo.gif] lepo se napreduje! Kod nas je sareno..malo u gace pa dovrsimo u nosu i tako celi dan. Kakenje ne zeli uopste u nosu.. Moram imati strpljenja ,nista drugo mi ne preostaje.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:28:45)

Drži se Okice! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:31:01)

IZVORNA PORUKA: Tash

Zaklela bih se da si napisala da Tara ima 1god i 1 mesec, ali dok sam proverila na tickeru kod ASN, i vratila se, toga nema. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jesam pa sam pogledala bolje i ukpirala da će dete uskoro 2 godine! [sm=smiley36.gif]

I Danilo neki dan nije hteo da kaki u nošu. Neznam kako ćemo to da savladamo. Za sad je kakio uveče u pampersu, pa onda dva puta u gaće [sm=smiley13.gif]
A razume sve! Nadam se da će ono od juče da ga malo nauči pameti!

Okica sljokica -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:42:38)

Ma i ja vidim da ova kapira..ali tvrdoglava[sm=smiley26.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:53:15)

Marko kaki ujutru kad ustane. Stavim ga nošu, piški, i krene da ustaje i viče Gokovooooo, onda ga uhvatim za ramena, kažem sedi, a on kako pruža otpor da ustane, valjda se napne. Kada "gombata", kako govance zove, [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image], krene da izlazi, onda prestane da pruža otpor meni koja ga vraćam na nošu i lepo završi kakenje. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Jesam surova?

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:57:24)

Ma nisi surova! [sm=smiley1.gif]
Danilo je vrištao i koprcao se samo da ne sedne na nošu. I mi digli ruke. A već se u toku te opšte tuče ukakio. Prekjuče nije kakio ceo dan i juče se ukakio popodne u gaće.
Kad piški neće da sedi. Stoji i piški pravo u nošu i ne promašuje

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 9:58:06)

Celo leto je pred nama , nadam se da ce imati pozitivnog rezultata ! Al dobro tek smo poceli da ucimo [sm=smiley1.gif]

A za nocnu tek... T je nocna krcataaaaa! Ali dobro ona pred spavanje popije punu flasicu mleka, to joj ne bih ni oduzimala jer inace jaaaako malo jede, pa gde jos to da izbacim. A drugo ona dise na usta, jer im a problem s trecim krajnikom, pa zna nekad da se probudi i da trazi vode jer joj se usta osuse jadnicku

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 10:00:45)

I Danilo pre spavanja popije flašicu mleka. Ja se trudim da ako mu se ne spava previše, da piški pre spavanja. Ali opet mu bude puna pelena

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 10:23:02)

I Marko popije mleko pred spavanje. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 11:51:28)

Ja sam Sari usput izbacila nocno mlijeko i bacila sve flasice. Pije ga ujutro uz dorucak i pije jogurte preko dana. Evo sad je opet trazila da piski na dasku [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Cini mi se da bas napreduje. Znaci od jutros nijedne upisane gace. Sad joj dajem sto vise vode da pije da vidim jel to to. Cekamo sad govance mada je do sada po pravilu trebala da kaki vec.

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 12:37:49)

I naravno cim sam je pohvalila i cim sam zavrsila ovaj post ona se pokakila u gace. Jedan savjet od mene cini mi se treci dan odvikavanja ljutila sam se na saru sto pisa u gace tada je bas cesto piskila i bila sam ko fol ljuta na nju. Taj dan je bjezala od tute i daske ko djavo od krsta. Znaci dobila sam kontraefekat. Znaci samo polako i fino ako se upiski ili ukaki treba reci nema veze drugi put i polako i smireno prihvatiti pisanje po kuci neko vrijeme.

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 12:40:48)

[sm=smiley36.gif] jao i Danilo ;im sam ga pohvalila napravio šou!
Malo pre sam zvale i kaže mama da je dva puta piškio na nošu ili u dvorištu na travicu. A onda je treći put samo pozvao:"Baaakooo bizo da peješ betoon!" [sm=smiley36.gif] Nije stigo da kaže da mu se piški

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 12:42:12)

ehehe bar je najavio za beton [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 12:43:16)

ma dans ne idemo nigde. Od bake i deke pravo kući. Nemamo bre višer šta da mu obučemo [sm=smiley36.gif]

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 13:17:27)

Ja sam mojim curama juce skinula pelenu, bile su jedno 2-3 sata samo u gacama, piskile po jednom u nosu i to bash puno....a posle se obe po jednom upiskile u gace...zaigrale su se, i samo malo su pisnule...nishta osim gacica nije bilo mokro.... Onda sam ih obukla za spavanje u podne, i nisam ih vise skidala jer je bas hladno, a nemam toliko garderobe da im obema presvlacim mokre pantalone ceo dan... odustajem dok ne bude opet barem 30 stepeni.... Kontam da nece biti tesko, jer su dosta razumne...jedino se velika nuzda biti problem, jer to nece da mi jave...neznam zasto...

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Nama nikako ne ide...tako je mrzela da je ukakana kao Beba a sad ok da joj ne smeta...uzas

E upravo to...kad su bile male urlale su kad se ukake...a sad nista...pitam jel kakila guza, kaze ne...a osetim da smrdi...[sm=smiley13.gif]

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 13:17:58)

Juce sam ga prvi put izvela u setnju bez pelena(skoro 5 sati smo bili). Pitala ga cesto piski li mu se, on kaze odlucno ne, odmahne glavom i nastavi...I tako se u toku setnje zaustavi da mu se piski, medjutim on je trpio i poslije 2 i po sata upiskio, ali kako je otoplilo nosim rezervnu robu. Ono sto sigurno znam je da mu pred spavanje ne ukidam, niti cu nista sto mu se pije, mlijeko, vodu ili sok. Neka nosi nocnu pelenu, pa ce polako nauciti da regulise piskenje nocu...

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 13:21:42)

Tako i moj sin radi, ja ga pitam jesi li kakio(osjeca se cijeli stan), a on odlucno kaze neeeeee! [sm=smiley1.gif] O

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 16:54:51)

Takica trazila nosu i onda sve lepo obvavila na nosi [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
U gacicama je od kad je dosla iz vrtica, i posle 2 sata ne piskenja, malo je pisnula, onako tek tek po podu i trazila nosu...
A cim je dosla iz vrtica trazila je gace [sm=smiley1.gif]mada to ne znaci puno, ali pocela je da trazi nosu to je naj bitnije...ja presrecnaaaaa [sm=smiley4.gif],

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2012 17:00:12)

Bavo Tara :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>