RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:03:48)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Meni obicno ruke budu pune "svega i svacega'' [sm=smiley36.gif] ali opet je stavim ne bi li mooozda obavila nesto.
A zna da je to "Piiiii"
I kad seku presvlacim ona dodje i pokaze da je seka napunila pelenu i kaze "piiii"

Nego meni sve hladno da je pustim da trci samo u gacama po kuci, iako je kod nas toplo, vec i klimu par dana palimo...ali opet...
Pre par dana je ostavim u gacicama, pa bila je suva pola sata i jace, i sve se gleda , cacka, nije joj jasno, onda smo isli napolje pa sam joj obukla gacice. I cesto je bas pre kupanja ostavim bez pelene, sve joj govorim :"Vidis kako je lepo kad ne nosis pelenu"!

magnetic -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:07:05)

E i ja sve misim da ce se odvici od pelene kad ukapira kako je super u gacicama,a kako je toplo u peleni.Mada......

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:10:14)

Ni tara nema zivaca da sedi na nosi, jedino ako se zagleda u crtani ili ja sedim pored pa je zanimma necim.
Danas ja u wc, ona zamnom , i pitam je oces nosu, i takooo sedela je 2 min na nosi cisto da bude ista ko mama [sm=jezicek.gif]
a nije sigurno par dana nista obavila posteno na nosi, neznam za vrtic ali kuci jadno

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:10:49)

Sad sam nameštala Marka u krevetu, već dve noći se zavlači pod jastuk, ne znam zašto, nikada to nije radio, i kako sam ga pomerila, otvorio oči, kaže "Mama piki", uzeo dudu i zaspao. [sm=zmeden.gif]

magnetic -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:13:27)

Opterecujemo decu sa nosom,pa i sanjaju piskenje

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:14:58)

Pa sad sam baš u tripu da nisam možda nešto zabrljala, mada on je bio baš srećan pred kraj kada je tri puta piškio na nošu a ne u gaće.

magnetic -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:17:31)

Ne mislim da si nesto zabrljala,prosto sanja ono sto mu se desavalo u toku dana.I meni Dunja zna da bunca o kakanju.

Yula -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:19:59)

IZVORNA PORUKA: Tash

Marko je od 16h do sada piskio nekih 8x. Prvih 2x se sav upisao, sledeca 3x sam skontala da kad pocne da curi on gleda u pisu, pa sam presekla sa NE NE BRZO TRCIMO NA NOSU, dopalo mu se to, smejao se, 1x se upiskio pred vratima kupatila, proklizao, lupio glavu al ipak zavrsio na nosu, i poslednja 3x je vikao PIKIMO TRCI TRCI i piskio na nosu. :) Ali pazite sad problem, lezi u kolicima, popio je mleko, uspavljuuje se i kaze MAMA PIKIO, pipnem pelenu, suva. Hoce se sad zbuniti?
MM je jos u 16.30h hteo da mu stavi pelenu, ja nisam dala.

Moram reci da prosto obozavam ovo dete!

magnetic -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:21:17)

DSN kako tvoje devojcice sa odvikavanjem od pelena?

Yula -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:22:44)

IZVORNA PORUKA: magnetic

Ne mislim da si nesto zabrljala,prosto sanja ono sto mu se desavalo u toku dana.I meni Dunja zna da bunca o kakanju.

Slazem se. To je za njega na neki nacin novo iskstvo, stvar sazrevanja, pa ga mozda cak dozivljava i kao neku vrstu igre i eto cak i sanja to.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:23:01)

hahahahahahha, to je garant ludnica sa dvoje dece!

Yula [sm=smiley31.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:23:46)

IZVORNA PORUKA: Yula

Slazem se. To je za njega na neki nacin novo iskstvo, stvar sazrevanja, pa ga mozda cak dozivljava i kao neku vrstu igre i eto cak i sanja to.

Nadam se da ste u pravu.

Rada T. -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:25:50)

Svekijevci su Luli kupili nošu i sad ja tereba da ga treniram da sedi i piški ili kaki... a on mukica ič ne konta o čemu ja to i što mašem tim nokširom njemu ispred nosa. Stvarno mislim da je još uvek rano[sm=zmeden.gif]

magnetic -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:27:22)

I ja mislim da je rano,mada znam par dece koji su ostavili pelene sa 14-15 meseci

Ivanka 75 -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:28:09)

Moja koleginica ima devojčicu koja je godinu dana starija od moje bebane i ona se kune da je odvikla za 5  dana od dnevne pelene (napravila grešku sa prvim detetom koje je nosilo pelenu do 2,5 godine i jedva se odviklo).
Ona kaže da je bitno samo ne odustajati i nikako ne vraćati pelenu kad je već skinuta i na svakih pola sata na nošu.
Možda je ona otkrila sistem za svoje dete ali... nisu sva deca ista. Noćnu pelenu je skinula kad je imala 2 godine i 4 meseca.
Ja ne planiram još, radim, jedino da sveki krene u tu avanturu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zaboravih da napišem - počela je sa odvikla se sa 20 meseci.

Rada T. -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:29:43)

I ja mislim da je rano,mada znam par dece koji su ostavili pelene sa 14-15 meseci

sad smo u fazonu učenja komandi: dođi ovamo, idemo pa pa, daj to mami, ne diraj ili pec pec.... kontam da kad to savladamo pređemo na nošu.

Ivanka 75 -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:32:14)

Ma ne kontaju oni šta treba da rade na noši, ipak mislim da su nezreli da o tome sami misle negde do ispred 24 meseca. Iva staje sa obe noge u nošu i smeje se. Praznu, naravno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rada T. -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2012 23:34:29)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

naravno, neću forsirati. Kontam da ću sama videti koliko me kapira i kad je spreman za takav poduhvat pa ćemo polako. Inače se u potpunosti slažem da kad se počne sa odvikavanjem da se ne sme odustajati

jovicaa -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 0:07:19)

pa da mogu i ja aleksandra da stavljam na svakih pola sata na nosu, ali on piski na pet - deset minuta... znaci jos je rano verovatno, dok tako cesto piski.
evo sad se uvece na kraju treskao kad pokusamo da ga stavimo na nosu..

Olga75 -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 0:09:53)

pa ako tako cesto piski onda jos nema osecaj da mu se piski , znaci da je jos rano
verovatno moze da se utrenira ali

bubulence -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 0:24:41)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Moja koleginica ima devojčicu koja je godinu dana starija od moje bebane i ona se kune da je odvikla za 5  dana od dnevne pelene (napravila grešku sa prvim detetom koje je nosilo pelenu do 2,5 godine i jedva se odviklo).
Ona kaže da je bitno samo ne odustajati i nikako ne vraćati pelenu kad je već skinuta i na svakih pola sata na nošu.
Možda je ona otkrila sistem za svoje dete ali... nisu sva deca ista. Noćnu pelenu je skinula kad je imala 2 godine i 4 meseca.

moja snaja kaze da je odvikla cerku za nedelju dana i to tako sto je svuda nosila nosu. stavljala je i u kolima i u gradu ali kada je jednom skinula pelenu, vise je nikada nije stavila. cak ni nocu. budila je 3x i kaze da se za to vreme upiskila jednom. posle nedleju dana vise nije bilo problema. a to je sve bilo kada je malena imala 18 meseci.

naravno da zavisi kakva su deca, koliko cesto piske.... ja tacno zna kada je Emi vreme i lepo je skinem, danas ni jednom nije sedela duze od 2 minuta osim kada je kakila... piski cim se probudi i kaki, pa onda posle sat vremena opet, pa pre spavanja, pa opet cim se probudi, pa posle rucka itd... ali ako je ne stavim na nosu 2 min po budjenju upiski se u pelenu... tako da je danas cetvrti dan sa suvom pelenom preko celog dana[sm=bravo.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 0:25:46)

Danasnji rezime: 4 para upisanih gaca. I da,da ne zaboravim-meni je L po ceo dan u gacama preko kojih ima duzu tuniku-cini mi se da je za pocetak tako lakse.

Dve_srece_najvece_ -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 0:47:58)

DSN kako tvoje devojcice sa odvikavanjem od pelena?

Nismo jos aktivno krenuli u odvikavanje, jer mi jos nekako hladno, danas sam morala da im obucem duge helanke i bodi, jer je duvao uzasno hladan vetar...ne mogu tako da ih pustim napolje samo u gacicama, a ceo dan smo u dvoristu.[sm=smiley1.gif]

Inace, u par navrata, po par dana smo cesce koristili nosu, i to one same traze ...ali plasi me to sto one nece da jave kada treba da kake...jave mi cim zavrse da ih presvucem jer je "kakana guza" ali ne jave unapred...[sm=zmeden.gif]

Cekam period bas lepog vremena, bar nedelju dana u kontinuitetu, da mogu da im skroz skinem pelenu...ovo zahladjivanje nas samo moze zbuniti.... u svakom slucaju ovog leta ima da ostavimo pelenu [sm=jezicek.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 8:30:05)

Svakih pola sata da je pitam za nosu [sm=zmeden.gif] pa ja nemam vremena za to iskreno [sm=smiley13.gif]
Zalosno ali istinito , ali stvarno [sm=smiley13.gif] Jedino da bebu ostavim kod mojih na mesec dana pa da trcim za njom [sm=jezicek.gif]

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2012 9:07:07)

Meni je najgore to izlazenje vani. ja svaki dan moram izaci negdje. jutros je kad se probudila jednom piskila na dasku pa 15 min poslije toga u gace i evo ne piski tacno 1 sat i 20 min. sad cu da je stavim na dasku pa cemo brzo u prodavnicu a igraona sam odgodila danas.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>