RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:14:14)

Alexx, nisam u toku, jeste li vi skinuli pelenu? Sećam se da si pisala da ste se baš mučili sa tim.

Lilla -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:16:30)

Da, kao sto se uce na cvrstu hranu postepeno, nesto u tom fazonu je i ovo. Ali sve mi se cini da je beba od 6 mjeseci premalena za to, pa cu ja ipak da pricekam dok ne bude veci.

Ana, ti si Mareta vec pocela navikavati da bude bez pelene, ili?

*Alexx* -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:19:52)

Jesmo. Mi smo pokušali sa dve godine tom gerila metodom skidanja u gaćice i završili neuspehom [sm=smiley36.gif]
Onda je krenuo u vrtić, tamo su ih stavljali na nošu, i u februaru smo skinuli pelenu. Jedno mesec dana je bilo povuci-potegni, ali se upiškio možda 5-6 puta. Ja sam se opustila tek relativno skoro. Sam traži da ide na nošu, u parkiću piškimo uz drvo. Milina [sm=smiley1.gif] Noću mu još uvek stavljam pelenu, ali i to ću uskoro ukinuti.

IZVORNA PORUKA: Snelle

Alexx, nisam u toku, jeste li vi skinuli pelenu? Sećam se da si pisala da ste se baš mučili sa tim.

minna -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:23:05)

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

IZVORNA PORUKA: minna

Po meni je sve do otprilike 18 meseci bezveze pokusavati. Mislim moze da se 'hvata' al nije to to, dok im se ne razvije taj refleks. Bar ja tako mislim, a sad svako radi kako misli da treba.

Ja mislim da se to stavljanje na nošu sa 6 meseci više odnosi na upoznavanje sa nošom, da kasnije ne bi došlo do odbijanja noše.

To da, mada mi je sa 6 nekako opet rano, mozda kad pocnu stabilno da sede, mi smo je kupili tek sa oko godinu dana cisto da zna da to postoji. Seo je na nju mozda 5 puta po 2 sekunde od tad, uglavnom voli da je stavi na glavu[sm=smiley36.gif]

Sanchy -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:44:17)

Nisam mislila nista lose,nego sudim po sebi ,na primer mene je mama odvikla sa oko 15 meseci,brata priblizno tu negde a mm je rekorder sa deset je isao na nosu...e sad ako smo mi mogli pa valjda ce moci i nas bebac?ali tada nije bilo pampersa pa sam zato predpostavila da je to najveci problem danas u odvikavanju....

Shishica -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:48:11)

Ne mogu preko Opere da pisem poruke... [sm=zmeden.gif]

Ja cekam toplo da skidamo pelenu. Shvatila sam da je uzasno mucno da perem sem gaca i pantalonice [sm=smiley4.gif]

Ana RR -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:58:17)

IZVORNA PORUKA: Lilla

Ana, ti si Mareta vec pocela navikavati da bude bez pelene, ili?

Ma kakvi, ja o tome i ne razmišljam još uvek. Neću da ga silim uopšte.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 12:58:47)

Ja ne bih rekla da pampers ima neke posebne veze sa detetovim poimanjem skidanja iz pelene, nego da on više igra ulogu kod roditelja, jednostavno - lakše je promeniti pelenu nego prati pamučne, tako da roditelji često ne žure sa skidanjem pelene.
Meni nije bezveze ni da dete sa 16 meseci, ni sa 30 skine pelenu. Jednostavno, deca su potpuno drukčija, kao i roditelji. Tempo života je takav da je neverovatno očekivati da roditelji jednog aktivnog deteta od 15 meseci rade ceo dan, pripremaju obroke, spremaju kuću, imaju vremena da detetu pročitaju priču, pomaze se, poigraju, i pored svega toga da forsiraju dete da ide na nošu sa 16 meseci, što ako dete nije spremno svakako jeste mukotrpan proces.
Ja nisam radila, i N je potpuno skinuo dnevnu pelenu sa 21-22 meseca, a nošu je aktivno koristio od 18. I opet mi je bilo muka od upišanih gaća, pantalona, mokrog parketa, tepiha i nemogućnosti da dve nedelje odemo dalje od prodavnice.

Nemojte biti isključivi, svako dete je svet za sebe, i svi mi svojoj deci želimo samo najbolje, ništa manje od toga[sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 13:07:09)

Nedjo, like [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

tijatija -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 13:07:44)

J a sam stvarno mojoj deci uspela skinuti pelene svaki put s proljecal oko 18 mes su imale . Znaci maj je bio kad smo im rekli "cao" i do septembra prvog dana vrtica sve je bilo daaaaleko iza nas. Mi kad smo jednom skinuli nismo vise vracali , jedino nocu i to vema kratko, cim smo se budli skroz suvi. Bilo je svega prvih 10 dana po kuci [sm=smiley36.gif], maknem sve tepihe pa i nije to tako strasno.Nigde nismo isli prvih mesec ( jer nisam vracala pelenu) to se podrazumeva kucno sedenje ali zato kad smo se resili toga sve smo posle nadoknadili [sm=smiley1.gif]
Otprilike nam je trebalo dva meseca dok nismo postigli 100% rezultat.
Mada smatram da svako dete je svoja prica , kazu da sa decacima ide teze e to nezAM kod mene su sve same curice [sm=smiley1.gif]

Leana -> RE: Skidamo pelenu! (19.4.2012 13:18:46)

Ne pišem tako često ovde, ali mi je ova tema zanimljiva jer tražim ideje za što brže /bezbolnije skidanje pelena koje me čeka.
Samo sam htela da kažem, Nedjo RR, svaka čast kako razmišljaš i pišeš!

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 8:38:42)

Žene da nije RR ja ne bi preživela ni početak uvodjenja čvrste hrane ni prestanak dojdnja a sad ni skidanje pampersa [sm=smiley1.gif]
Nedjo zaista mnogo znači ovaj tvoj post. U par rečenica si mi olakšala period koji me čeka.
Ja planiram sad za vikend da mu skinem pampers. I jasno mi je da će mu trebati vremena. Zato i hoću to sad da uradim jer neću raditi 9 dana, pa bar tih prvih dana da budem ja tu a ne baka. Spremna sam i na presvlačenje i piškanje svuda po kući [sm=smiley36.gif]
E sad nisu mi jasne neke stvari:
1. šta da radim kad idemo napolje u park ili tako negde? Nekako nisam za to da po lepom vremenu sedi po ceo dan u kući.
2. Danilo pre spavanja popije oko 250ml mleka i to na flašicu. I naravno da mu je ujutru pampers pun toliko da mu je na primer jutros i prešlo na pižamice. Šta s noćnim mokrenjem?!
3. Da li da svuda nosimo nošu? Ili odmah da navikne da nema noše svuda nego da mora da se snalazi
Znam jedino da kad skinemo pampers makar i samo preko dana nema više vraćanja. uhhhhh [sm=smiley5.gif]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:05:19)

Dobro hoće li neko iskusan da mi odgovori?! ili da neki savet?! [sm=zmeden.gif]

Olga75 -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:09:53)

sto se tice parka , stalno ces ga pitati da li mu se piski ali on prvo mora da shvati da mu se piski tj mora se par puta upiskiti i biti mokar
nocno piskenje , mozes ostaviti nocnu pelenu jos neko vreme nakon sto ih skinete preko dana ali znam da su mame nocu budile decu i stavljale na nosu , ja sam moju stavljala na nosu pre spavanja i nisam je budila , upiskila se par puta ali je i to vrlo brzo prestalo
nema neki univerzalni recept samo : pelena dole i polako i strpljivo [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:12:29)

Mod, ja mogu samo da ti kažem kako sam ja radila: dnevna i noćna pelena su mi bile dva potpuno razdvojena pojma - dnevna je otišla sa 22 meseca, noćna sa 2,5 godine.
Jednom kad smo skinuli pelenu, to je bilo to, nema vraćanja na pola sata, ili dok smo u kolima. Prvo vreme sam nosila sa sobom onu bebeću torbu sa dve kompletne presvlake, ali se nezgoda nijednom nije desila. Da jeste, ne bih imala problem da ga presvučem i u parkiću - staviš ga da stoji kod nekog drveta, malo ga zakloniš, i presvučeš gaće i šorc za tren. Ili jednostavno idete kući, pa će onda piškenje u gaće prepoznati kao neki partibrejker.
nošu nikada nismo nosili napolje. Piškenje uz drvo, zalivamo da raste, pa gledamo da li je poraslo. Samo jednom mu se kakilo napolju, i to smo rešili tako što smo stavili najlon kesu na pod, on je čučnuo preko mm ruke, kesu smo pokupili i bacili, i gotovo.
Dva meseca nakon skidanja pelene se N krstio, i to na Fruškoj Gori, znači put od 40 minuta u jednom pravcu, pa komplet krštenje, pa povratak nazad, i nismo stavljali pelenu.
I nezgode su ok, nije ništa strašno ako se dete upiški, dešava se i kad su malo veći[sm=smiley1.gif]

indy_25 -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:22:08)

Pa kod mene je izgleda bas to problem zato sto kad smo vani ne usudjujem izaci bez pelene. Upravo smo u gradu i pelena je tu. Kad smo kuci trazi da piski i kaki normalno a nekad se desi i da se upiski i u gace. Meni se cini da ona nikad nece skinuti skroz pelenu. A najgore mi je i ta nocna kako cu je skinuti kad joj je uvijek ujutro pun pampers.

*Alexx* -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:35:13)

IZVORNA PORUKA: Modessty
E sad nisu mi jasne neke stvari:
1. šta da radim kad idemo napolje u park ili tako negde? Nekako nisam za to da po lepom vremenu sedi po ceo dan u kući.
2. Danilo pre spavanja popije oko 250ml mleka i to na flašicu. I naravno da mu je ujutru pampers pun toliko da mu je na primer jutros i prešlo na pižamice. Šta s noćnim mokrenjem?!
3. Da li da svuda nosimo nošu? Ili odmah da navikne da nema noše svuda nego da mora da se snalazi
Znam jedino da kad skinemo pampers makar i samo preko dana nema više vraćanja. uhhhhh [sm=smiley5.gif]

1. Mi smo kupili onu prenosnu nošu, i nju koristimo ako mu se piški, a mi smo u zatvorenom (lekar, tržni centar) ili mu se kaki - gde god. Ako smo napolju, piški uz drvo.
2. Ja Andrej još nisam skunila noćnu pelenu, iako bih, realno, mogla. Čekam toplije vreme da se ne prehladi ako se upiški noću a ne oseti.
3. Vidi tačku 1.

Ja sam već dosadna na ovoj temi, ali ako Danilo odbija da sedi na noši, nećeš puno postići. Isto tako, ako piški non stop, tj. nema one periode kad mu je suva pelena, isto nećeš puno postići, samo ćeš se nervirati. Bar je tako bilo sa Andrejem. Dakle, ništa na silu.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:54:12)

1. Nosiš presvalku. Zato je najjednostavnije pelenu skidati leti, jer ti u tašnu stane brdo gaćica i šorcića, i ne popiški čarape, patike.
2. Ja ne znam ništa o ovome, Luka je noćnu pelenu nosio preko 4 godine.
3. Ja nisam nosila nošu, piškili smo u travi.

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:04:07)

Hvala vam puno puno svima!!! [sm=smiley31.gif]
Ja sam kao rešena da krenemo sa tim sada a u stvari sam sva prestravljena [sm=smiley36.gif]
Juče mi je recimo dok smo bili u dvorištu (kod mojih) tražio nošu . Reko mi je da mu se kaki, ja ga pitala za nošu on mi reko brzo da je donesem. I sedeo je na noši ali je već bio sve obavio u pampersu dok sam ja stigla. I kad se ukaki uvek traži da mu presvučemo pampers. Ali piškanje će biti problem. Nekad ne piški dva tri sata a nekad mu je pampers pun nakon samo pola sata od promene pelena.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:06:06)

Mico, prvih dana će non stop biti upišan, ali šta sad! Nošu na dohvat ruke, prvih dana nudiš na pola sata, ja nisam nudila već skidala i stavljala na nošu. 

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:16:19)

Ma spremna sam ja na to Tash [sm=smiley1.gif] Sve se nadam da će to što ne voli da je uprljan ili mokar bude dobar podsticaj. ALi ne mogu da ga krivim ako nema osećaj kao za kakanje. Ma videćemo. Letos sam kod jedne japanke videla nešto kao ulažk za dete koje skida pelenu. Baš je super stvar. Ne može da zadrži sve ali bar da vremena da se stigne do noše ili toaleta. Ovde nisam našla tako nešto.

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:36:14)

Mene je ova moja preduhitrila.[sm=zmeden.gif] Ja sam čekala da sama pojmi šta radi (da kaki, da piški) i da zna to da imenuje prvo. To radi poslenjih par dana, a sinoć me obaveštava da kaki i da hoće nošu. I sve lepo ode u kupatilo, ja je skinula, ona sela. Zvuči mi suviše dobro. Ali opet, sad će 24 meseca, kontam da može da pojmi, ne?
I šta sad dalje? Da joj nudim nošu a još ne skidamo pelenu?[sm=zmeden.gif]

ana77 -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:42:48)

1. Nosis presvlaku. Ja sam Sonji stavljala pampers kad idemo negde dalje da se ne bih maltretirala ali po lokalnom parkicu nisam. Upiski se, ja je presvucem i tako u krug :)! Tako sto se upiski ce nauciti da pravi vece razmake izmedju piskenja, mislim da se to ne dogadja narocito spontano, bar kad su mladji. Tvoj sin je vec veliki, on ce sigurno brzo ukapirati.
2. I Sonja popije 200ml pre spavanja na flasicu i bas smo pre tri dana zvanicno skinuli i nocnu pelenu. To mi je uspelo tako sto sam joj rekla da je ona sad velika devojcica i da je glupo da vise piski u pelenu i ona je prestala :)! Ne znam samo kako, mozda sam trebala ranije da joj kazem :D!
3. U parkicu ako trazi, sta ce ti nosa, nek piski na travu :)! Za dalje relacije, kao sto rekoh gore, ja sam joj stavljala pampers.

I da, skinula sam tepih u dnevnoj sobi posle nekog vremena jer je postalo uzasno :D :D :D! Ti bolje skini odmah :D!

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:46:20)

[sm=smiley36.gif] Ja i nemam tepih nigde u kući. Ne računam mali tepih koji je samo za Danila i njegovo igranje na podu

Okica sljokica -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 10:50:35)

New Mom meni lici da ona jako dobro zna sta hoce [sm=smiley1.gif] Koliko vidim imate novu bebicu u kuci i mislim da je cura resila da vas odusevi. Koliko sam cula starija deca koja dobiju batu ili seku ili postanu "gora" ili "bolja" tj naglo se menjaju. U vasem slucaju curica je resila da bude "bolja" i da impresionira mama i tatu svojom inteligencijom. To je divno[sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>