Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (25.4.2012 9:12:29)
|
Mod, ja mogu samo da ti kažem kako sam ja radila: dnevna i noćna pelena su mi bile dva potpuno razdvojena pojma - dnevna je otišla sa 22 meseca, noćna sa 2,5 godine. Jednom kad smo skinuli pelenu, to je bilo to, nema vraćanja na pola sata, ili dok smo u kolima. Prvo vreme sam nosila sa sobom onu bebeću torbu sa dve kompletne presvlake, ali se nezgoda nijednom nije desila. Da jeste, ne bih imala problem da ga presvučem i u parkiću - staviš ga da stoji kod nekog drveta, malo ga zakloniš, i presvučeš gaće i šorc za tren. Ili jednostavno idete kući, pa će onda piškenje u gaće prepoznati kao neki partibrejker. nošu nikada nismo nosili napolje. Piškenje uz drvo, zalivamo da raste, pa gledamo da li je poraslo. Samo jednom mu se kakilo napolju, i to smo rešili tako što smo stavili najlon kesu na pod, on je čučnuo preko mm ruke, kesu smo pokupili i bacili, i gotovo. Dva meseca nakon skidanja pelene se N krstio, i to na Fruškoj Gori, znači put od 40 minuta u jednom pravcu, pa komplet krštenje, pa povratak nazad, i nismo stavljali pelenu. I nezgode su ok, nije ništa strašno ako se dete upiški, dešava se i kad su malo veći[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|